hmm, a gral juz ktos w misje "Wyprawa Jakubina 2: Katastrofalna Pielgrzymka"? wybralam opcje "Poswiecenie" i tym szlachetnym simem, ktory chce wziac wine na siebie, jest moj monarcha. problem polega na tym, ze kiedy dochodze do momentu, w ktorym ma on wyglosic mowe otwierajaca proces, krol nie moze tego zrobic.

co prawda kazalnica jest aktywna (tzn. szara, bo jest jakas przeszkoda - wyskakuje komunikat, ze "aby wyglosic mowe musisz byc innego wyznania"). nawet sprobowalam wyrzec sie wiary jakubinskiej i przyjelam druga, pozniej probowalam jako agnostyk, ale w dwoch ostatnich przypadkach w ogole nie mam mozliwosci jakichkolwiek dzialan z kazalnica. moze mi ktos pomoc w tej kwestii?
co do bledu ze zbieraniem ziol - mialam to samo. po przeinstalowaniu wszystko sie rozwiazalo.
przypomnialo mi sie jeszcze cos odnosnie posiadania wiecej niz dwojki dzieci (watek sprzed kilku stron). zeby to zrobic wcale nie trzeba brac rozwodu - wystarczy wdac sie w romans z innym simem. no i jezeli komus zalezy, to, zeby nie popsuc relacji z aktualnym mezem, proponuje spotkania u kochanka.

wtedy simka nie ma problemu z zajsciem w kolejna ciaze. dzieciaki "z nieprawego loza" i tak mieszkaja z matka (i najczesciej po niej dziedzicza profesje), a jej maz ma je w zakladce rodziny pod etykietka "pasierb" lub "pasierbica".