Wróć   TheSims.PL - Forum > Pozostałe gry > Pozostałe gry z serii The Sims
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.05.2011, 07:17   #551
Analisse
Guest

Domyślnie Odp: Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

Jak zrobić żeby sim był innego wyznania?
Jak jest jakubinem to można zmienić na tą drugą? Jak?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.05.2011, 14:13   #552
buster
Guest

nie wiem
spróbuj rozpocząćmisję "czas wolny" kapłanem religii na którą chcesz go nawrócić i w interakcjach "kapłan "religia"".
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.05.2011, 17:26   #553
martyna6991
Guest

Możesz iść do kałana, który jest obecnie twoim pasterzem czyli np. jak jesteś Jakubinem to idziesz do kapłana Jakubińskiego i klikasz na nim opcję religia i "wyrzeknij się wiary Jakubińskiej" i potem idziesz do kapłana Piotreańskiego i klikasz opcję religia i "poproś o przyjęcie do wiary piotreańskiej"
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.05.2011, 04:42   #554
buster
Guest

Wiem że to banalne: Ale gdzie rośnie ziele anielskie?
W kramie go nie ma bo patrze simem codziennie. Również sprawdzam krzaki.
Pomóżcie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.05.2011, 08:50   #555
Searle

Reputacja: 10

buster: ziele anielskie to takie białe kwiaty. Na pewno jedno rośnie za kościołem jakubińskim. Szukaj też w pobliżu murów (jeśli już je posiadasz w swoim mieście).
stare 12.05.2011, 13:56   #556
buster
Guest

dzięki poszukam
mury mam (wszystkie budynki mam i wielu bohaterów 10lv+)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.05.2011, 19:25   #557
followleajo
Guest

Cytat:
Napisał Searle Zobacz post
buster: ziele anielskie to takie białe kwiaty. Na pewno jedno rośnie za kościołem jakubińskim. Szukaj też w pobliżu murów (jeśli już je posiadasz w swoim mieście).
po aktualizacji gry, nadal mam problem z zebraniem tych trzech rodzajów ziela: wilcza jagoda, nocny cień i ziele anielskie. za każdym razem kiedy próbuję zebrać je medyczką czy wiedźmą kursor staje się szary i wyskakuje komunikat "brak dostępnych opcji". Czy ktoś zna może rozwiązanie na ten problem?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2011, 05:19   #558
buster
Guest

póki co kupuj w kramie. może EA da nam kolejną "idealną" łatkę. Napisz także do supportu o błędzie to może go uwzględnią ich programiści.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2011, 06:25   #559
Searle

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał followleajo Zobacz post
po aktualizacji gry, nadal mam problem z zebraniem tych trzech rodzajów ziela: wilcza jagoda, nocny cień i ziele anielskie. za każdym razem kiedy próbuję zebrać je medyczką czy wiedźmą kursor staje się szary i wyskakuje komunikat "brak dostępnych opcji". Czy ktoś zna może rozwiązanie na ten problem?
Ja przeinstalowałam grę, bo aktualizacja nie pozwalała mi nawet na zapisanie gry.
stare 13.05.2011, 15:46   #560
HalfmoonGirl
Guest

hmm, a gral juz ktos w misje "Wyprawa Jakubina 2: Katastrofalna Pielgrzymka"? wybralam opcje "Poswiecenie" i tym szlachetnym simem, ktory chce wziac wine na siebie, jest moj monarcha. problem polega na tym, ze kiedy dochodze do momentu, w ktorym ma on wyglosic mowe otwierajaca proces, krol nie moze tego zrobic. co prawda kazalnica jest aktywna (tzn. szara, bo jest jakas przeszkoda - wyskakuje komunikat, ze "aby wyglosic mowe musisz byc innego wyznania"). nawet sprobowalam wyrzec sie wiary jakubinskiej i przyjelam druga, pozniej probowalam jako agnostyk, ale w dwoch ostatnich przypadkach w ogole nie mam mozliwosci jakichkolwiek dzialan z kazalnica. moze mi ktos pomoc w tej kwestii?

co do bledu ze zbieraniem ziol - mialam to samo. po przeinstalowaniu wszystko sie rozwiazalo.

przypomnialo mi sie jeszcze cos odnosnie posiadania wiecej niz dwojki dzieci (watek sprzed kilku stron). zeby to zrobic wcale nie trzeba brac rozwodu - wystarczy wdac sie w romans z innym simem. no i jezeli komus zalezy, to, zeby nie popsuc relacji z aktualnym mezem, proponuje spotkania u kochanka. wtedy simka nie ma problemu z zajsciem w kolejna ciaze. dzieciaki "z nieprawego loza" i tak mieszkaja z matka (i najczesciej po niej dziedzicza profesje), a jej maz ma je w zakladce rodziny pod etykietka "pasierb" lub "pasierbica".

Ostatnio edytowane przez HalfmoonGirl : 13.05.2011 - 16:17
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania