View Single Post
stare 27.05.2011, 18:17   #6
MacieK
Guest

Domyślnie Odp: Rezydencja Państwa Rose - dom w stylu kolonialnym.

Cytat:
Napisał muffindance Zobacz post
to jest dzielo sztuki, a nie dom! tylko pogratulowac takiej wyobrazni i pomyslowosci!
niesamowite... no i mam nadzieje, ze kiedys zdecydujesz zrobic sie z tego strychu czesc mieszkalna
jesli moge zapytac: ile nad tym pracowales?
Hej Całość zajęła mi około miesiąca. Wliczam w to zaprojektowanie domu najpierw na papierze i przemyślenie wymiarów. Faktycznej pracy w grze zatem wyjdzie 3 tygodnie. Jednak największą ilość czasu pochłonęła nie sama budowa go do stanu surowego ale jak wiadomo wykończenie. Praktycznie niemal każda ściana czy mebel w domu była modyfikowana przeze mnie w kreatorze stylu. Wybór materiału, dobór koloru. Jestem maniakiem i zadbałem o to aby nic nie było w domyślnych kolorach proponowanych przez twórców gry. I tak są tam plastiki, metale drewno, farby, tkaniny, kamienie. Nic nieokreślonego nie ma miejsca w tym domu.
Żałuję jedynie że nie zdecydowałem się na działkę o wymiarach 40X40 przynajmniej. Dom stoi na 30X30 i przyznaję że więcej tylnego ogrodu dodałoby mu uroku.
Jak Barbara i Oliver doczekają wnuków to kto wie? Możliwe, że zrobię aktualizację i zaprezentuję ten strych w wersji mieszkalnej a zainwestuję w suszarkę do ubrań Prawdziwy dom wielopokoleniowy!

Dziękuję za fantastyczną ocenę!

Cytat:
Napisał figa Zobacz post
Zrobiłeś kawał dobrej roboty, widać, że wszystko w tym domu jest starannie przemyślane, budowa pewnie zajęła trochę czasu.
Piękny dom i otoczenie, urocze, eleganckie i przytulne wnętrza, w każdym pomieszczeniu styl zachowany. Największe wrażenie moim zdaniem robi salon i jadalnia na dole
Cieszę się, że udało mi się osiągnąć zamierzony efekt. Salon i jadalnia to dwa najbardziej reprezentacyjne pomieszczenia tego domu, które zobaczy każdy gość, dlatego tak bardzo je dopracowałem.
Osobiście mam sentyment do kuchni. To pomieszczenie bardzo kobiece w kolorach ale funkcjonalne niezwykle. Nie mam jak dotąd żadnego simowego "korka" tam, a zatem może tam śmiało być kilka osób i coś robić bez problemu Zależało mi na tym aby można tam jeść mniej formalne posiłki

Wszystkim innym jak do tej pory, bardzo serdecznie dziękuję za tak wysokie oceny!
Czekam na więcej a pracuję też nad czymś już nowym zupełnie. To jednak bardzo duży projekt. Zdradzę tylko, że dom jest dwa razy większy od tego! Hehe

Ostatnio edytowane przez MacieK : 27.05.2011 - 23:35
  Odpowiedź z Cytatem