Jestem dziewczyną (nie, nie panią!
Nie widać?
Zacznijmy od tego, że w grze The Sims 2 nie ma takiego pojęcia jak "mapy". Są albo otoczenia albo tereny.
Otoczenie od terenu różni się tym, że to pierwsze jest już zabudowane, a to drugie jest puściutkie - żadnych domów, Simów, nic.
Otoczenie może być Twoje własne (czyli musiałeś zacząć od terenu) albo stworzone przez autorów gry, tzw. otoczenia maxisowe.
Otoczenia maxisowe to:
Miłowo, Dziwnowo i Werona - dochodzą w The Sims 2 [The Sims 2 okreslana jest jako gra podstawowa, krócej - podstawa],
Kwitnące Wzgórza - dochodzą w dodatku Cztery pory roku,
Dolina Niezbędna - dochodzi w dodatku Czas Wolny,
Jaskinia Pokrzyku - dochodzi w dodatku Osiedlowe życie.
Każde z tych otoczeń znajduje się w folderze EA Games na dysku twardym, gdzie zainstalowałeś grę. Dlatego nawet jeśli usunąłeś któreś z gotowych otoczeń w grze prez kliknięcie na ten kosz (pozbyłeś się ich z
Moich dokumentów, a nie z miejsca instalacji gry), możesz je przywrócić bez konieczności reinstalowania całej gry [The Sims 2 + dodatki].
Zakładam, że tym polega Twój problem i powyżej napisałam całe rozwiązanie.
Uzasadnienie, dlaczego możesz wszystko skopiować i tak sobie wkleić.
Nazwy folderów odpowiadające poszczególnym otoczeniom:
Miłowo - N001
Dziwnowo - N002
Werona - N003
Kwitnące Wzgórza - G001
Dolina Niezbędna - F001
Jaskinia Pokrzyku - E001.
Żadne z nich po wykonaniu operacji kopiuj+wklej do folderu EA Games z Moich Dokumentów nie zostanie nadpisane, dlatego możesz wkleić tam wszystko. Z tego folderu gra wczytuje otoczenia.
Przykro mi, jeśli nadal nie rozumiesz, ale prościej nie potrafię tego wyjaśnić