![]() |
#6 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Jestem dziewczyną (nie, nie panią!
![]() Zacznijmy od tego, że w grze The Sims 2 nie ma takiego pojęcia jak "mapy". Są albo otoczenia albo tereny. Otoczenie od terenu różni się tym, że to pierwsze jest już zabudowane, a to drugie jest puściutkie - żadnych domów, Simów, nic. Otoczenie może być Twoje własne (czyli musiałeś zacząć od terenu) albo stworzone przez autorów gry, tzw. otoczenia maxisowe. Otoczenia maxisowe to: Miłowo, Dziwnowo i Werona - dochodzą w The Sims 2 [The Sims 2 okreslana jest jako gra podstawowa, krócej - podstawa], Kwitnące Wzgórza - dochodzą w dodatku Cztery pory roku, Dolina Niezbędna - dochodzi w dodatku Czas Wolny, Jaskinia Pokrzyku - dochodzi w dodatku Osiedlowe życie. Każde z tych otoczeń znajduje się w folderze EA Games na dysku twardym, gdzie zainstalowałeś grę. Dlatego nawet jeśli usunąłeś któreś z gotowych otoczeń w grze prez kliknięcie na ten kosz (pozbyłeś się ich z Moich dokumentów, a nie z miejsca instalacji gry), możesz je przywrócić bez konieczności reinstalowania całej gry [The Sims 2 + dodatki]. Zakładam, że tym polega Twój problem i powyżej napisałam całe rozwiązanie. Uzasadnienie, dlaczego możesz wszystko skopiować i tak sobie wkleić. Nazwy folderów odpowiadające poszczególnym otoczeniom: Miłowo - N001 Dziwnowo - N002 Werona - N003 Kwitnące Wzgórza - G001 Dolina Niezbędna - F001 Jaskinia Pokrzyku - E001. Żadne z nich po wykonaniu operacji kopiuj+wklej do folderu EA Games z Moich Dokumentów nie zostanie nadpisane, dlatego możesz wkleić tam wszystko. Z tego folderu gra wczytuje otoczenia. Przykro mi, jeśli nadal nie rozumiesz, ale prościej nie potrafię tego wyjaśnić ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 26.06.2011 - 09:35 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|