Bryła
Co do samego kształtu nie mam żadnych zastrzeżeń, ładnie urozmaicona ciekawymi zdobionymi oknami i kolor elewacji idealnie wpasowujący się w zimowy krajobraz.
Szczególnie urzekł mnie pomysł wystającej części piętra podpartego przez kolumny odchodząca od ściany parteru
Ciekawie to wygląda.
Ogród
Dosyć biało, no co mogę więcej powiedzieć?
Doczepię się jedynie co do doboru choinek.
Choć może są i ładne, ale tylko w klimatach letni. Brak mi tutaj tego pięknego zimowego oszronienia i ośnieżenia choinek. Na prawdę według mnie bardzo psuje to ogólny efekt zewnątrz. Reszta w porządku, gdzieniegdzie wystaję kępa traw, która ładnie komponuje się z resztą.
Wnętrza
Cóż za kontrast, ten zimowy, chłodny klimat domu i otoczenia zewnątrz w połączeniu z ciepłą atmosferą wnętrza lokum.
Wnętrza udekorowane przez Ciebie praktycznie zawszę mogę komentować w ten sam sposób, że dbałość o szczegóły, starannie dobrane meble w połączeniu z idealnie wpasowaną kolorystyką pomieszczeń itd.
W każdym następnym projekcie robisz wyraźne postępy jeśli chodzi o zaprojektowanie bryły i zaaranżowanie terenów zielony, lecz jeśli chodzi o wnętrza to odnoszę wrażenie, że już od samego początku osiągnęłaś stan niemal perfekcji i tylko z każdym następnym projektem doszlifowujesz swój talent.
Dodam tylko, iż najbardziej urzekła mnie jadalnia, altana oczywiście i właścicielka domu ;p
Zestawienie +/-
+Jak zawsze mistrzowskie udekorowanie wnętrza domu
+Ciekawie zaprojektowana bryła
+Dobrze dobrana elewacja wpasowująca się w otoczenie
+Osiągnięto piękny zimowy klimat zewnątrz...
-... ale po części został zepsuty przez te letnie choinki
Werdykt końcowy
Bryła-9/10
Ogród-7/10
Wnętrze-10/10
Ocena końcowa- 8,6
Wiem, że bardzo spóźniona ocena, ale mam nadzieje, że i tak Cię ucieszy
Pozdrawiam, Watchman