Temat: Vorg
View Single Post
stare 18.02.2012, 11:27   #226
rudzielec

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Vorg

Cytat:
Napisał Silver Zobacz post
Ale super!
Nie spodziewałam się, że Vorg tak szybko i łatwo wyzna mu prawdę myślałam, że Len dowie się tego przez przypadek czy coś.
przez przypadek to dowie się czegoś całkiem innego, to i tak było nic
Cytat:
Dziwne, ale pozapominałam tyle szczegółów, że zastanawiałam się kim jest ta Erin dopóki nie przeczytałam, że to jego była...
już Ci przypominam
Len spotkał Erin w lesie, po tym jak miał pierwszy koszmar, poszedł wtedy na spacer i tam się spotkali, ale jak wiesz, ta Erin to nie jest prawdziwa Erin
Cytat:
Keter i Vorg..interesujące. Cham z niego. Jak może się puszczać z Sefirą jak czeka na niego taka laska. (nie pamiętam jej imienia, nie chce mi się szukać xD)
no wiesz, on może się bzykać z kim chce,
a ta laska się raczej nie doczeka oto dlaczego:
Cytat:
Napisał CZĘŚĆ DZIESIĄTA
- A co z tą Istar...? Dlaczego przed nią uciekasz? Przecież będąc aniołem...
- Tak wiem, wiem. Ona ciągle czeka, abym uwolnił ją z piekielnych lochów. Została tam strącona... Nie mogę jednak tego zrobić.
- Dlaczego? Przecież jesteś wystarczająco silny, by tego dokonać.
- Z jednej prostej przyczyny Hooper. Jeśli to zrobię, stanę się znowu dobry. Już samo spotkanie z nią, kiedy niedawno byłem w piekle, sprawiło, że obudziły we mnie ludzkie odruchy.
- To ciekawe... Myślałem, że po prostu masz gorszy dzień i stąd w tobie te przebłyski dobroci – dociął demonowi brunet.
- Nie chcę znów stać się aniołem. A jak widzisz, częściowo zdążyłem się już zmienić. Dlatego spotkanie z Istar jest niemożliwe.
Cytat:
Zdjęcie klątwy wydaje się dziecinnie łatwe. Już nie takie rzeczy robił demon. Z tym też nie powinien mieć problemów (ale czymże byłaby akcja w twoim wydaniu bez żadnych komplikacji)
No nie wiem, czy to będzie takie łatwe, jak ktoś zobaczy go w piekle, to będzie załatwiony :>
Cytat:
btw. Keter faktycznie kombinuje... Założę się, że nie wykorzystała Vorga tylko do własnych celów. Ona ma jakiś duży plan
co kombinuje, to się jeszcze okaże
Cytat:
Czekam na więcej! Mam nadzieję, że częściej będziesz dodawać odcinki, bo ileż można czekać
hehe mam jeszcze jeden odcinek w zapasie i już pracuję nad następnym, także nie będzie trzeba długo czekać na następny
Cytat:
ach, zapomniałam dodać, że stęskniłam się za tymi intymnymi epizodami w Belle Rose były wieki temu.
no w BR już się tego raczej nie doczekasz ale tutaj może i prędzej

Cytat:
Napisał Brutus Zobacz post
Wiedziałem, że Keter zaciągnie go do łóżka. Cy mi się wydaje, czy na zdjęciu przedstawiającym scenę łóżkową jest niepożądany gość?
nie, nie ma tam nikogo, to rzeźba
Cytat:
Tak ogólnie, to nie łapię już o co tu chodzi, bo zwyczajnie zapomniałem (wiem, muszę powtórzyć sobie całość), ale mimo to, wszystko fajnie.
wiem, to moja wina, za duża odległość czasu między odcinkami
postaram się więcej do tego nie dopuścić.
Cytat:
Wiesz, w tym FS, podoba mi się, że oprócz fabuły, są też motywy "religijne" (nie wiem jak to inaczej nazwać) i chociaż nie jestem wierzący, zainteresowały mnie one.
cieszy mnie to, sama lubię takie motywy
Cytat:
Edit: Tak pobieżnie powtórzyłem, bo na dokładne nie mam teraz czasu i zauważyłem, że w poprzednim odcinku jest mowa o tym, że, jeżeli Keter będzie robiła "to", to wtedy zyska jakieś siłę większą. O co chodzi konkretnie?
Może wytłumaczę Ci to od początku, bo tak na „hop siup” się nie da
Same Sefiry są emancjami boskiego światła, to nie są już nawet anioły, ponieważ określenie „emancja” oznacza sposób powstania i rozwoju wszechświata, połączenia się szeregu bytów tworzących całą rzeczywistość. Jak wiadomo w religii chrześcijańskiej za stwórcę wszystkiego, uważa się Boga, a emancje w tym przypadku są jakby czymś co powstało z jego światła by pomóc mu w stworzeniu wszechświata. Podobnie rzecz ma się w piekle, ale to odrębny temat
W „Vorgu” ucieleśniłam Sefiry, pokazując je jako najwyższą władzę niebios, która pełni swoją role zaraz po Stwórcy. No i teraz dochodzimy do sedna sprawy. Ponieważ Stwórca został obalony przez anielskich buntowników, pod „dowództwem” Azazela (teraźniejszego demona, służącego w szeregach Diabła, niegdyś jednego z Serafinów – najwyższych w hierarchii aniołów), Sefiry przejęły władzę nad niebem.
Wszystkich Sefir jest dziesięć, każda (z hebrajskiego) oznacza co innego.
1. Keter (Korona)
2. Chochma (Mądrość)
3. Bina (Zrozumienie)
4. Chesed (Łaska)
5. Gewura (Srogość)
6. Tiferet (Piękno)
7. Necach (Zwycięstwo)
8. Hod (Chwała)
9. Jesod (Fundament)
10. Malchut (Królestwo)
Keter stoi na samym szczycie w hierarchii Sefir, ale żeby zrobić z niej najważniejszą postać w niebie, postanowiłam wprowadzić wątek możliwości łączenia się tych istot z osobnikami płci męskiej, by posiąść największą władzę. Jednakże w prawie jaki ustaliły wszystkie Sefiry (ma być o tym w jednym z przyszłych odcinków), jest napisane, że nie wolno spółkować z upadłymi aniołami (jakim jest np. Vorg ), każda z Sefir może wybrać sobie Serafina, ten który okaże się najsilniejszy, ta Sefira będzie pełnić władzę nad niebem (póki co nie będę zagłębiać się w szczegóły, na czym ta siła dokładnie polega, bo chce o tym napisać w przyszłości , w każdym razie żądna władzy Keter, ominęła zakazy i postanowiła wybrać sobie kogoś znacznie silniejszego od Serafinów, by mieć pewność, że będzie rządzić niebem. A to, że teraz znowu dała się bzyknąć Vorgowi, nie ma żadnego znaczenia, choć nie powinna już tego robić, dopuszczalny był tylko jeden raz, bo tyle wystarczyło by określić siłę jaką posiadła.
Także nie trudno się domyślić, że może mieć poważne kłopoty, jeśli ktoś ją przyłapie, no ale czy będzie je miała, czy nie, to już kiedyś ustalę

Mam nadzieję, że w miarę przejrzyście to wytłumaczyłam
EDIT: zapomniałabym dodać jedną najważniejszą rzecz, mianowicie, że anioły i inne istoty niebiańskie nie mogą zabijać się nawzajem, jest to możliwe, jedynie po spółkowaniu z innym aniołem. W tym przypadku, każdy Serafin, który spółkował z Sefirą, może pozbawić ją władzy poprzez śmierć. Więc tutaj nasuwa się prosty wniosek, że Vorg ma nad Keter sporą przewagę, bo tylko jemu dostał sie ten przywilej (Sefir normalnie nie da się zabić, są nieśmiertelne, tylko ten, który ją tknął, może ją unieszkodliwić).

Cytat:
Napisał Rosari Zobacz post
RUDA, RUDA, RUDA, NARESZCIE ! ^^
Wiesz, że tyle barkowało, a chciałam na ciebie nasyłać słuzby specjalne ? Obiecałaś Vorga jeszcze w tamtym roku ! xD
Ale dobra, wybaczam ci, bo odcinek świetny. I masz dodawać cześcięj, bo naprawdę naślę na ciebie pluton egzekucyjny >D
ahaha jak naślesz pluton, to zapomnij o Vorgusiu
Cytat:
Na szóstym zdjęciu te dorysowane włosy, jak mniemam w programie typu "Paint", wyglądają jakby się Keter nie czesała. Ale dobra, nie każdy jest miszczem fotoszopa xD
padłam można to łatwo wytłumaczyć xD i to jest foto - szopem rysowane, w paincie nie ma takich pędzli, że się tak brzydko wyrażę ahaha
Cytat:
Teraz ma być F4, bo się w tajemniczych, NIEWYJAŚNIONYCH okolicznosciach z tobą coś stanie..... Pozdrowionka ^^
wcześniej pewnie będzie jeszcze jeden odcinek Vorga, bo mam go już napisanego, a F4 jeszcze nie skończyłam

dzięki za komenty

Ostatnio edytowane przez rudzielec : 18.02.2012 - 11:53
rudzielec jest offline   Odpowiedź z Cytatem