View Single Post
stare 27.02.2012, 13:47   #65
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51
Domyślnie Odp: ::..Propozycje poradników..::

Dobra, wrzucam tu to samo, co napisałam w temacie z Rzeczami ze zdjęć, bo to w sumie jest propozycja poradnika. Może ktoś się skusi.

Cytat:
Napisał rudzielec Zobacz post
próbowałam je zrobić w grze za pomocą płotków, które imitują okno, ale natknęłam się na mały problem, mianowicie taki, że podłoga pod ukosem, nie przepuszcza światła i od środka ani trochę nie widać tego okna, tylko wielką dziurę w ścianie, więc sposób z płotkami odpada.
ALE!!! przegrzebałam tematy z rzeczami Curio i odkryłam pewną rzecz. Za pomocą TEGO zestawu, jest możliwe zrobienie okien w dachu, a co za tym idzie - obniżenie ich potem boolpropem dla własnych potrzeb (choć trzeba się nagimnastykować odrobinkę, żeby wyszło jak na zdjęciu). Okno będzie widoczne od wewnątrz i będzie wpadać przez nie światło (jakby ktoś nie wiedział które pliki ściągnąć, niech pyta)

Dobra, bardzo przydatna rzecz, ale chyba prościej by było, gdyby ktoś zrobił z tego jakiś poradnik. Razem z wyjaśnieniem, które rzeczy ściągnąć, jakie kody zastosować, bo niestety są osoby a) leniwe, którym się nie chce czytać i b) osoby, które nie umieją angielskiego tak dobrze, zeby wszystko zrozumieć i doczytać się, które pliki służą do czego.

Meryam jest offline