View Single Post
stare 09.05.2012, 16:59   #9
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Skromna parterówka by ultraviolence

Cytat:
Napisał Vaniliowa Zobacz post
Podobają mi sie te dynie w warzywniaku, fajnie wyglądają. Jeżeli chodzi o słońce to mówi się trudno . Jak właściciele będą dbali to warzywka będą super ładnie rosły
Niestety warzywa w ogródku są tylko elementem dekoracyjnym. Jedyne rośliny, o jakie mogą dbać przyszli lokarorzy tego domu to drzewka owocowe.

Cytat:
Napisał Aoi Zobacz post
Wielbię Cię za wstawienie mojej ulubionej lampy z Ikei
Też ją uwielbiam! Ostatnio mam jakąś "manię" i stawiam tę lampę gdzie popadnie

Cytat:
Napisał Aoi Zobacz post
Kolejnymi plusami są fotele (dobrze widzę, że maxis?) i rolety.
Dobrze widzisz - fotele od maxisa.

Cytat:
Napisał Aoi Zobacz post
Trochę mnie głowa boli jak patrzę na kuchnię... Mix wszystkiego. Zbyt pstrokato, nie podoba mi się.
Cytat:
Napisał Malin Zobacz post
fajne kolory mebli, ciepłe, słoneczne, aczkolwiek nie bardzo podobają mi się płytki na ścianie. Tak trochę pstrokato to wygląda.
Tak, zdaję sobie z tego sprawę Chciałam, żeby było kolorowo - miałam zamiar jakoś przełamać tą czerń na podłodze i szarość, którą widać nieco dalej. Pomyślałam, że trochę pozytywnej energii nie zaszkodzi (zwłaszcza w porównaniu do korytarza, który raczej nie może "pochwalić się" pogodną kolorystyką).

Cytat:
Napisał Orzechowo Zobacz post
I brakuje mi tylnego wyjścia z domu, prosto do ogródka warzywnego (chyba, że nie widzę), bo simy pewnie muszą dookoła biegać
Niestety masz rację - ten błąd zauważyłam dopiero po przeczytaniu Twojego komentarza. Przynajmniej wiem, co muszę koniecznie poprawić, dzięki W czasie gry byłoby to zapewne uciążliwe.

Cytat:
Pokój dziecka: W sumie, w porządku. Ale znowu rzuca mi się w oczy zieleń.
Nic na to nie poradzę, że tak uwielbiam ten kolor we wnętrzach

Cytat:
Fajny fotel. (Jak mniemam, miało być nowocześnie, więc proszę, nie wpychaj tam tych "wsiowych" kinkietów!)
"Wsiowy" kinkiet wstawiłam z racji tego, że niedaleko znajduje się maszyna do szycia... A przy niej nic innego mi nie pasowało. I teraz naszła mnie taka myśl: chyba trzeba zmienić fotel i koniecznie coś zrobić z tym kominkiem!

Cytat:
(...) a poza tym, po co kładziesz dywan na wykładzinę dywanową?
Przyznam szczerze, że w simsach nie zwracam na to uwagi. Ważne, żeby było w miarę estetycznie no i funkcjonalnie. Generalnie rzecz biorąc, nie lubię pustych, niewykorzystanych przestrzeni, więc siłą rzeczy, po prostu MUSIAŁAM wstawić tam dywan

Cytat:
I na pewno nie nazwałabym tego domu "skromnym"
Cytat:
[left]Czy ona taka skromna, to bym się kłóciła. Też bym chciała takiego skromnisia xD
Już tłumaczę, skąd taka nazwa. Domek nazwałam tak a nie inaczej, ponieważ jak na siebie, wykorzystałam tu bardzo mało pierdół, ozdób podłogowych czy ściennych. Jeśli uważnie przyjrzycie się wnętrzom, pewnie zauważycie, że niektóre części pomieszczeń pozostają zwyczajnie puste (podobnie ze ścianami). Na tym właśnie polega jego "skromność"

Cytat:
Napisał Kenny McCormick Zobacz post
A więc tak: WYJĄTKOWO UDANA MIESZANKA MAXISA Z NETEM!
Dzięki - w zasadzie to nie wyobrażam sobie budować inaczej. Lubię mieszać maxisa z netem i chyba w takim stylu czuję się najlepiej

Cytat:
Głupo, że nie zagospodarowałeś hallu lepiej :<
Miałam taki zamiar, ale postanowiłam, że będzie to skromne lokum, więc tym razem postanowiłam zostawić w środku trochę wolnej przestrzeni (może, jak ktoś się tam wprowadzi, zagospodaruję je nieco lepiej :>).

Cytat:
A przy garażu boczne ściany mogłaś pomalować na inny kolor, nie byłoby widać tego "HOP" Na jednolitą farbe ofc. Białą, czarną...
Sęk w tym, że żadna farba nie pokryje tego idealnie. Krzywa linia jest spowodowana użyciem kodu, który pozwolił mi zbudować dom na fundamentach, połączony z garażem. Nawet jeśli użyłabym jednolitego pokrycia, "załamana linia" nadal będzie widoczna - próbowałam.

Cytat:
Sypialnia jest zimna, a roleta sie nie łączy... :< A sypialna starych i pokój bobasa? xD Coś mi nie pasi
Tak, roleta się nie łączy, bo jest przestawiana kodem (wierz mi, próbowałam to zwalczyć, ale niestety nie da się zrobić nic więcej). Ten problem jednak zniknął, ponieważ za radą Malin, postanowiłam wymienić je na inne (takie, jak nad kojcem psa w korytarzu - teraz sypialnia prezentuje się o wiele lepiej). Co do umieszczenia kojca dla dziecka - zapobiega to wizycie opieki społecznej. Czasem zdarza mi się co nieco przeoczyć i sądzę, że to całkiem dobre rozwiązanie.

Cytat:
Jedyną rzeczą, której się czepię, jest to okno za szafką.
Też miałam obiekcje, co do tego okna... W ostateczności postanowiłam jednak je zostawić - głównie ze względu na stały dopływ światła w ciągu dnia (jak pewnie zauważyłaś, łazienka ma gabaryty "autobusu" [] i brak okna byłby w tej sytuacji kiepskim pomysłem.

Cytat:
Hmm... i chyba nie dałabym obrazu do łazienki (ale to chyba kwestia gustu).
W rzeczywistości również nie wyobrażam sobie obrazu w łazience, ale w simsach? Czemu nie? Jak już wspominałam wcześniej, nie przepadam za niezagospodarowaną przestrzenią, a że ten obraz akurat wpasował mi się w kolorystykę... Nie mogłam sobie darować, aby go tam nie wstawić

Cóż, dziękuję Wam serdecznie za opinie - niektóre z nich bardzo mi się przydały