Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 08.05.2012, 10:59   #8
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Skromna parterówka by ultraviolence

Czy ona taka skromna, to bym się kłóciła. :P Też bym chciała takiego skromnisia xD

Domek z zewnątrz prezentuje się przepięknie. Świetna bryła, nieoklepana, daje takie fajne wrażenie rozciągnięcia (nie wiem, jak Ci to wytłumaczyć :P). W pierwszej chwili myślałam, że to ta długa, wąska parcela, 3x1 bodajże. Podoba mi się, jak ją zagospodarowałaś, nie ma niepotrzebnego, wypełniającego dziury zielska, za to jest śliczny ogródeczek tam, gdzie być powinien i ta kępa krzewów po prawej, ach! Własny warzywnik to chyba marzenie każdej pani domu, a u Ciebie jest on w dodatku uroczy.

Sypialnia:
jako pierwsze, w oczy rzuciły mi się rolety w oknach. W pierwszej chwili myślałam, że to taka tapeta i miałam się przyczepić, że nie jest jednolita, tylko widać te łączenia :P Dla mnie te rolety są trochę za bardzo wyraziste, przeszkadzają mi w oglądaniu reszty pokoju. Może gdyby te listki były delikatniejsze, nie wiem... Bardzo ładne łóżko i szafki nocne <3 Fajny też ten kącik z roślinami, przypomina mi moje byłe mieszkanie w mieście, też taki miałam :P W ogóle dużo miejsca w tym pomieszczeniu, za to plus. Sama kolorystyka bardzo przyjemna, kocham zieleń, aczkolwiek jak wspomniałam, te rolety mogłyby być trochę mniej intensywne. Łóżeczko w sypialni to sprawa dyskusyjna; ja w grze wstawiam, bo nie lubię, jak Simy śpią w najlepsze, kiedy dziecko się drze. W realu to sobie można kupić super nianię, ale w grze... hmm, trzeba pilnować, żeby nie przespać, bo opieka się odezwie.

Łazienka:
lubię te meble :P Jedyną rzeczą, której się czepię, jest to okno za szafką. W takich przypadkach ja mam zawsze nieodparte wrażenie, że brzydki tył widać z zewnątrz; nieważne, że są żaluzje. W dodatku ta czerwona wygląda, jakby była przymontowana do szyby ;) Hmm... i chyba nie dałabym obrazu do łazienki (ale to chyba kwestia gustu).

Pokój dziecka:
znów szafka zasłania okno ;) Ale prześliczna tapeta i pościel <3 Szkoda, że tylko jedno zdjęcie, bo mało widać i nic więcej nie umiem napisać.

Korytarz:
ta tapeta jest boska, uwielbiam ją! W zasadzie wszystko wygląda ładnie, ale nie pasuje mi tam kominek. Korytarz to dla mnie miejsce przechodnie, a przy kominku chciałoby się posiedzieć spokojnie, odprężyć, może zdrzemnąć... Najbardziej pasuje do salonu, sypialni. Do korytarza niekoniecznie.

Kącik dla aktywnych:
świetny pomysł i wykonanie. Przydałby mi się taki, żeby spalać te pozimowe balerony :P

Kuchnia z jadalnią:
fajne kolory mebli, ciepłe, słoneczne, aczkolwiek nie bardzo podobają mi się płytki na ścianie. Tak trochę pstrokato to wygląda.

Salonik:
to chyba będzie moje ulubione miejsce. Bardzo przytulny, dużo zieleni no i kolorystyka mi się podoba. Świetne kanapa i fotel, mają bardzo fajną teksturę.

No jest parę rzeczy, które osobiście bym zmieniła, ale przecież nigdy nie jest tak, ze dogodzi się każdemu. W całości domek prezentuje się świetnie, dlatego ode mnie 10/10. :)

Ostatnio edytowane przez Malin : 08.05.2012 - 11:03
Malin jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania