View Single Post
stare 24.08.2012, 16:54   #3961
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Pink Panther Zobacz post
A powie mi ktoś, jak zainstalować NRaas i skąd go pobrać? No i najważniejsze, czy ten mod spowalnia lub psuje grę?
Uściślijmy na początku jedną rzecz: NRaas to zespół modów i każdy z nich potrafi wpłynąć na grę w całkowicie inny sposób. Możesz je pobrać stąd: http://nraas.wikispaces.com/

Po lewej stronie, w kolumnie, masz podane wszystkie nazwy i ostatnią, najnowszą wersję danego moda. Dajmy na to, chcesz pobrać Master Controllera. Po kliknięciu otworzy Ci się nowa strona. Pod napisem "VERSIONS" jest link do najnowszej wersji hacka, kompatybilnego z łatą 1.31-1.36, pod nazwą "Base-Mod". Zawiera on podstawowe funkcje Master Controllera, co w zupełności wystarczy. Jeśli chcesz rozszerzyć jego możliwości, możesz pokusić się o pobranie linków pod spodem ("Cheats", Expanded Tattoo", itd.). Starszą wersję znajdziesz w kolumnie "OLD VERSIONS". Analogicznie, tak samo postępujesz z resztą modów z rodziny NRaas

Co do drugiego pytania, te mody nie spowalniają gry, ale musisz pamiętać o tym, aby po każdej nowej aktualizacji, zaktualizować również NRaasa/y. Inaczej gra będzie niestabilna, co może prowadzić do częstych wyrzutów na pulpit bez żadnego ostrzeżenia.

EDIT: Aha, zapomniałabym NRaasa instalujesz tak, jak każdy plik package (bo właśnie w takiej formie się go pobiera), czyli: zasysasz plik, wypakowujesz go np. WinRARem na pulpit, wycinasz i wklejasz do folderu Packages, który powinien znajdować się w Moich Dokumentach, w folderze Mods.

(Przykład: [TWÓJ DYSK]:\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages).

Pamiętaj, aby po instalacji moda, wykasować wszelkie pliki cache (CASPartCache, compositorCache, itd.) z Moich Dokumentów - wtedy będziesz miał pewność, że mod pojawi się w grze.

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 24.08.2012 - 17:01
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.