Temat: Miasteczko
View Single Post
stare 27.02.2013, 19:05   #85
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Miasteczko

Wbrew pozorom nie zapomniałam o Was
Dzisiaj update, ale malutki...

Cytat:
Napisał kalafjor
Może big murder u Fraszkiewiczów!
Nie tym razem
Cytat:
Napisał CW
Twoje simy mają często fajne imiona
Nie wiem, jak by to było, gdybym miała np. 10 Ani w Nieznanowie, więc muszę sobie jakoś radzić
A Ani do tej pory mam tylko... jedną
Cytat:
Napisał Libby
przejdę od razu do ostatniej, która mnie najbardziej zbulwersowała, że tak powiem...
Haha, wiedziałam, że historia Wacława i Grety wywoła wiele krzyku
Cytat:
Jak on sobie to wykombinował, że niby nie może się pobrać z Mirelką?
No cóż, najwyraźniej źle obliczył stopień pokrewieństwa.
Tak - zgodnie z prawem mógł się pobrać z Mirellą.
Cytat:
Oni nawet nie byli spokrewnieni.
Wtedy już byli. Siostra W., Ania i kuzyn Mirelki, Aaron, mają razem córeczkę.
Cytat:
Już pomijając, że jego ojciec z tą łysą czachą wygląda przy Grecie jak śmierć na chorągwi...
Ciekawe porównanie
Cytat:
Napisał Estella Sanchez
Och Greta lubi stare wino ... tylko po co jej ten syn, jak ma ojca.
G. chyba sama nie do końca wiedziała, czy robi dobrze wychodząc za W. A co dopiero romans ze swoim teściem! xD
Blusczyk - haha, też tak pomyślałam o tym gruzie pisząc odcinek
Cytat:
Napisał Malin
Wacek!!! Tak głupi, jak samo jego imię ;/
Hahaha xDD
Cytat:
Nigdy jej wystarczająco nie kochał.
Coś w tym musiało być... Albo W. w gruncie rzeczy nie dorósł do prawdziwej miłości
Cytat:
A jej przemiana - fantastyczna!
Dziekuję :>
Tak, idealne porównanie do tej pani ^^
Cytat:
Napisał Laselight
Zacznę od miasteczka. Ładne.
Dziękuję ^^
Cytat:
Podoba mi się sposób, w jaki prezentujesz rodziny. W każdym poście inni mieszkańcy, inni problemy. Dzięki temu jest bardzo ciekawie i chętnie to zaglądam.
W najbliższym czasie będę musiała wracać do zaczętych wątków. Grałam i trochę się tego zebrało, mam materiał na kilka pojedynczych odcinków... Tylko czasu i ochoty na pisanie brak
Cytat:
Zauważyłam, że lubisz drugą fryzurę Malkolma.
Ano, lubię

Co do Ligii - tak, ja też się cieszę, że w końcu jest szczęśliwa ^^ A Lana, ich córeczka, będzie bardzo ładną simką
Cytat:
Dziwię się, że żaden mężczyzna oprócz Kajtka nie zwrócił na nią uwagi. Ona jest śliczna.
Ale cicha, skromna i nieśmiała zarazem.
Cytat:
Wacek jest głupi.
Lol, Wacek powinien mieć swój własny antyfanklub
Cytat:
Niech go Greta zostawi.
Rozjechac go walcem!
... tym bardziej!
Cytat:
Tak samo z Przemkiem. Jak nie chciał córki to mógł się rozwieść, a nie traktować córkę jak powietrze.
Ale to nie żona była problemem dla niego, tylko córeczka...
Nawiasem, nie tak dawno pan Martin zmarł[*] przed śmiercią miał jednak wszystkie umiejętności rozwinięte na max. i platynową aspirację do końca życia.
Cytat:
Ojciec Wacława zachowuje się niepoważnie.
Ernest korzysta z życia póki może. To dość przebiegły sim.
Cytat:
Podejrzewam, że będą mieć dziecko.
Ciekawe...
A tak serio, to jeszcze nie wiem, jak to z nimi będzie Ale będzie się działo, to na pewno!

Dziękuję Wam wszystkim! :>

No i tekst właściwy.

...
Dlaczego "nowość" właśnie dzisiaj? Jest środek tygodnia, koniec miesiąca...
Ale ale! Koniec lutego to czas bardzo wyjątkowy
Dzisiaj właśnie, w środę, 27 lutego 2013 roku moje Nieznanowo obchodzi swoje czwarte urodziny!
Ja osobiście życzę mu i jego mieszkańcom długiego, bezproblemowego życia

W związku z rocznicą, dzisiaj coś niecoś o solenizancie i jego początkach!

Nieznanowo miało być nazwą tymczasową. Szczerze mówiąc, tworząc to miasto byłam w dość pochmurnym nastroju, gdyż ciągle miałam w pamięci moje wcześniejsze, bardzo rozwinięte, ukochane miasteczka - Dziwnowo, Miłowo, zaczęte Kwitnące Wzgórza. Ale nie chciałam ryzykować grą w kolejnym eaxisowym otoczeniu, więc stworzyłam własne.
Przerażała mnie ta początkowa pustka. Stworzyłam pierwszego sima - Bartosza Domańskiego. Niestety, jego zdjęcia "po stworzeniu" nie posiadam
Wybudowałam mu też prosty, parterowy domek, który do dzisiaj stoi, i to w tym samym miejscu! Adres to Pierwsza 1.
Bartosz ożenił się z miastową, Leokadią Rybą, ale ona szybko zmarła. Po jej śmierci miał romans z niejaką Dorotą Firańską - rozwódką, która do Nieznanowa przyjechała ze swoją malutką córeczką, Martynką.

Obecnie w Nieznanowie ciągle żyje wnuczka Martynki, Sylwia Michalak-Wolańska, no i prawnuk - Jaś Wolański.
Obie panie pojawiają się w Historii Uli. Link w pierwszym poście, jeśli ktoś nie czytał

Ostatecznie żoną Bartosza została inna simka, pochodząca z 3. rodzinki.

Po lewej stronie Kornelia i Bruno Wintowicz oraz ich synek, Dominik.
Po prawej, siostra Kornelii, Elżbieta Papużka, jej mąż Sławomir i córki - starsza Wirginia i młodsza Rozalia.

Po jakimś czasie Wirginia stała się panią Domańską i mamą pierwszego burmistrza, Arkadiusza Domańskiego.

Rozalia zaś wyszła za swojego rówieśnika...

... Igora Graczyka. Tu Igor wraz z rodzicami, Aleksandrem i Eweliną.

Czerwone włosy Lindy Pamryk? Były w modzie już od początku

Eryk i Nina Kołek byli małżeństwem, które lubiło się bawić. Szczególnie śpiewać
Chyba nie bez powodu ich syn otrzymał imię Radek

Inne znane "pionierskie" nazwiska, np. Kenrer, Tischner, Kucharczyk, Martin i Armin pojawiły się niedługo później

Niestety, mało mam zdjęć z Nieznanowa z początków gry, a to, co już mam, było robione simowym aparatem, więc jeśli cośkolwiek będzie widać, uznam to za cud

2012

2013

EDIT: postanowiłam na nowo zrobić spis mieszkańców miasteczka i tym razem wrzucić to do na serwer
Link w pierwszym poście (nad spisem treści) Btw, pogląd jest zjechany głównie przez to, że u siebie w wordzie mam to w orientacji poziomej, no i inna czcionka...

Ostatnio edytowane przez Liv : 28.02.2013 - 21:00
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem