![]() |
#81 |
Administrator
Reputacja: 15
|
![]()
Nieźle! Ładnie się rozpisałaś
![]() Wszystkie historie są ciekawe, ale przejdę od razu do ostatniej, która mnie najbardziej zbulwersowała, że tak powiem... Wacek jest debilem! Jak on sobie to wykombinował, że niby nie może się pobrać z Mirelką? Chyba coś mu się na mózg rzuciło. Przecież są przypadki, że np. dwóch braci żeni się z dwiema siostrami. Znam takie przypadki osobiście, więc ![]() Oni nawet nie byli spokrewnieni. Można się pobierać przy pokrewieństwie piątego i wzwyż rzędu a trzeciego i czwartego za zgodą biskupa, więc w sumie tylko rodzeństwo nigdy nie może się pobrać. Nie chce mi się liczyć rzędu pokrewieństwa między Mirelką a Wackiem, ale tam przecież żadnego nie ma, bo nie mają wspólnych przodków ![]() No to teraz Wacek ma za swoje... Już pomijając, że jego ojciec z tą łysą czachą wygląda przy Grecie jak śmierć na chorągwi... A co do samej Mirelki to jestem ciekawa, jak ułoży jej się z Tomkiem i czy w jej życiu pojawi się jeszcze Wacek...
|
![]() |
#82 |
Reputacja: 10
|
![]()
Och Greta lubi stare wino ... tylko po co jej ten syn, jak ma ojca. A ojciec ma żonę...? Czy ona tak z nimi obydwoma dla przyjemności? Jeden ma wigor a drugi doświadczenie. Hm to nie taka zła opcja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
|
![]()
http://img2.cda.pl/g/22222_71eb4c6c3...712edd343.jpeg
no, no, odcinek mi się podoba! fajnie, że opowiadasz historie wielu rodzin w jednym poście! no i wreszcie moja kochana Mirellka! C: ale nie podoba mi się zachowanie Grety, mam nadzieję, że się doigra ![]() no i...
![]() |
#84 | |
Reputacja: 11
|
![]() Wybacz, że dopiero teraz komentuję, ale kilka ostatnich dni nie mogłam zebrać się do kupy i o jakimkolwiek składnym myśleniu nie było mowy.
Wacek!!! Tak głupi, jak samo jego imię ;/ Mam do niego awersję, bo na nieszczęście znam jednego Wacka, który do mądrych nie należy. A jak potrafi ciśnienie podnieść... Jak można być tak głupio upartym i rezygnować z uczucia przez takie rzeczy? Przecież to nie rodzeństwo! "Wiesz, ze cię kocham", no on sobie chyba jakieś jaja urządza! Nigdy jej wystarczająco nie kochał. To nie miłość, kiedy tak łatwo z niej zrezygnować. Cieszę się, ze nowa kobieta robi go w bambuko, zwłaszcza z jego własnym ojcem. ;p Może jak się dowie o jej zdradzie, to doceni to, co stracił. Całe szczęście, że Mirelka ułożyła sobie życie u boku rozsądnego faceta, a nie takiego... Wacka ;/ I jeszcze tylko napiszę, że cieszę się, iż Ligii udało się jakoś poukładać swoje życie. Nie było jej łatwo, tym bardziej zasługuje na szczęście. A jej przemiana - fantastyczna! Uwielbiam te kontrasty; od razu mam przed oczami tę panią z tamtych lat: ![]() Jak zwykle, życiowych zawirowań w Twoim Miasteczku od groma. Bardzo mi się podoba! btw. Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Reputacja: 12
|
![]()
Jeszcze ja skomentuje!
Zacznę od miasteczka. Ładne. Widać, że się przy nim napracowałaś. Starannie wykonane z zadbaniem o szczegóły. Dużo zieleni nadaje miastu piękna. Natomiast domy mieszkalne są cudowne. Uwielbiam komplikowanie życia simom( ![]() Podoba mi się sposób, w jaki prezentujesz rodziny. W każdym poście inni mieszkańcy, inni problemy. Dzięki temu jest bardzo ciekawie i chętnie to zaglądam. Podoba mi się także fakt, że pod zdjęciami osób będących na ślubie piszesz kto jest kim. Simowie mi się bardzo podobają. Każdy z nich jest piękny na swój sposób. Zauważyłam, że lubisz drugą fryzurę Malkolma. To już trzeci facet z tymi włosami ![]() Nina i Mirella są śliczne ![]() Szkoda mi matki Ligii. Musiała się utrzymać samodzielnie, bo ten drań [ojciec Ligiu] nie dał jej nawet grosza na utrzymanie. Miał przecież dużo kasy, starczy mu na wszystko. Powinien płacić alimenty na swoje(!) dziecko. Do tego szybko zmarła. Dobrze, że Ligia poradziła sobie. Widać, że ma talent po matce i jest miłą dziewczyną. Dziwię się, że żaden mężczyzna oprócz Kajtka nie zwrócił na nią uwagi. Ona jest śliczna. Chłopak jest bardzo nieśmiały. Dopiero na studiach wyjawił jej, jakim uczuciem ją darzy. Wacek jest głupi. Przez taką pierdołę (musiałam tak to nazwać) zostawić piękną kobietę? Niech go Greta zostawi. Rozjechac go walcem! Tak samo z Przemkiem. Jak nie chciał córki to mógł się rozwieść, a nie traktować córkę jak powietrze. Tomek jest za to całkiem ok. Jest dobrą osobą i godną zaufania. Ojciec Wacława zachowuje się niepoważnie. Sypiać z dużo młodszą od siebie dziewczyną, która w dodatku jest narzeczoną syna. Podejrzewam, że będą mieć dziecko. Aż chciałabym zagrać w dwójkę, szkoda, że tej cześci gry nie mam. Po raz kolejny rozpisałam się. Już drugi raz w tym dniu. e. napisałam 26 linijek w dwie godziny! mój najdłuższy komentarz, to tego zajął najwięcej czasu. Za dużo tego rozpisywania ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez Laselight : 03.01.2013 - 15:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||||||||||||||||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Wbrew pozorom nie zapomniałam o Was
![]() Dzisiaj update, ale malutki... Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ani do tej pory mam tylko... jedną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak - zgodnie z prawem mógł się pobrać z Mirellą. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Blusczyk - haha, też tak pomyślałam o tym gruzie pisząc odcinek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, idealne porównanie do tej pani ^^ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do Ligii - tak, ja też się cieszę, że w końcu jest szczęśliwa ^^ A Lana, ich córeczka, będzie bardzo ładną simką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nawiasem, nie tak dawno pan Martin zmarł[*] przed śmiercią miał jednak wszystkie umiejętności rozwinięte na max. i platynową aspirację do końca życia. Cytat:
Cytat:
![]() A tak serio, to jeszcze nie wiem, jak to z nimi będzie ![]() ![]() Dziękuję Wam wszystkim! :> No i tekst właściwy. ... Dlaczego "nowość" właśnie dzisiaj? Jest środek tygodnia, koniec miesiąca... Ostatnio edytowane przez Liv : 28.02.2013 - 21:00 |
|||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Reputacja: 12
|
![]()
Gratuluję rocznicy
![]() Nieznanowo jest zadziwiająco duże! I do tego jeszcze masz miejsce na inne domy ![]() Ciekawi mnie jeden... Dom? Nie chce mi się zaznaczać, ale czym jest ten wysoki budynek przy plaży na ostatnim zdjęciu bez linka? Takie kolorowe zamczysko? ![]() Życzę kolejnych 4 lat ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
|
![]()
Bardzo ładne miasteczko, gratuluję 4 rocznicy, toć to szmat czasu. Jak się patrzy na te zdjęcia z otoczenia, to aż chciałoby się tam pograć. Też bym się chciał takiego dorobić, no i tyle rodzin. Nie wiem jak ty to ogarniasz... xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Reputacja: 16
|
![]()
@CW: To chyba latarnia morska, w której jest restauracja.
![]() Wszystkiego najlepszego i sto lat wszystkim mieszkańcom! ![]() Czekam oczywiście na kontynuację którejś historii i może ode mnie też się coś pojawi. Owocnego grania Ci życzę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Administrator
Reputacja: 15
|
![]()
Cieszę się, że jednak nie zapomniałaś o tym temacie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i czekam na dalsze losy mieszkańców Nieznanowa ![]()
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|