Wbrew pozorom nie zapomniałam o Was

Dzisiaj update, ale malutki...
Cytat:
Napisał kalafjor
Może big murder u Fraszkiewiczów!
|
Nie tym razem
Cytat:
Napisał CW
Twoje simy mają często fajne imiona
|
Nie wiem, jak by to było, gdybym miała np. 10 Ani w Nieznanowie, więc muszę sobie jakoś radzić

A Ani do tej pory mam tylko... jedną
Cytat:
Napisał Libby
przejdę od razu do ostatniej, która mnie najbardziej zbulwersowała, że tak powiem...
|
Haha, wiedziałam, że historia Wacława i Grety wywoła wiele krzyku
Cytat:
Jak on sobie to wykombinował, że niby nie może się pobrać z Mirelką?
|
No cóż, najwyraźniej źle obliczył stopień pokrewieństwa.
Tak - zgodnie z prawem mógł się pobrać z Mirellą.
Cytat:
Oni nawet nie byli spokrewnieni.
|
Wtedy już byli. Siostra W., Ania i kuzyn Mirelki, Aaron, mają razem córeczkę.
Cytat:
Już pomijając, że jego ojciec z tą łysą czachą wygląda przy Grecie jak śmierć na chorągwi...
|
Ciekawe porównanie
Cytat:
Napisał Estella Sanchez
Och Greta lubi stare wino ... tylko po co jej ten syn, jak ma ojca.
|
G. chyba sama nie do końca wiedziała, czy robi dobrze wychodząc za W. A co dopiero romans ze swoim teściem! xD
Blusczyk - haha, też tak pomyślałam o tym gruzie pisząc odcinek
Cytat:
Napisał Malin
Wacek!!! Tak głupi, jak samo jego imię ;/
|
Hahaha xDD
Cytat:
Nigdy jej wystarczająco nie kochał.
|
Coś w tym musiało być... Albo W. w gruncie rzeczy nie dorósł do prawdziwej miłości
Cytat:
A jej przemiana - fantastyczna!
|
Dziekuję :>
Tak, idealne porównanie do tej pani ^^
Cytat:
Napisał Laselight
Zacznę od miasteczka. Ładne.
|
Dziękuję ^^
Cytat:
Podoba mi się sposób, w jaki prezentujesz rodziny. W każdym poście inni mieszkańcy, inni problemy. Dzięki temu jest bardzo ciekawie i chętnie to zaglądam.
|
W najbliższym czasie będę musiała wracać do zaczętych wątków. Grałam i trochę się tego zebrało, mam materiał na kilka pojedynczych odcinków... Tylko czasu i ochoty na pisanie brak
Cytat:
Zauważyłam, że lubisz drugą fryzurę Malkolma.
|
Ano, lubię
Co do Ligii - tak, ja też się cieszę, że w końcu jest szczęśliwa ^^ A Lana, ich córeczka, będzie bardzo ładną simką
Cytat:
Dziwię się, że żaden mężczyzna oprócz Kajtka nie zwrócił na nią uwagi. Ona jest śliczna.
|
Ale cicha, skromna i nieśmiała zarazem.
Lol, Wacek powinien mieć swój własny antyfanklub
Cytat:
Niech go Greta zostawi.
Rozjechac go walcem!
|
... tym bardziej!
Cytat:
Tak samo z Przemkiem. Jak nie chciał córki to mógł się rozwieść, a nie traktować córkę jak powietrze.
|
Ale to nie żona była problemem dla niego, tylko córeczka...
Nawiasem, nie tak dawno pan Martin zmarł[*] przed śmiercią miał jednak wszystkie umiejętności rozwinięte na max. i platynową aspirację do końca życia.
Cytat:
Ojciec Wacława zachowuje się niepoważnie.
|
Ernest korzysta z życia póki może. To dość przebiegły sim.
Cytat:
Podejrzewam, że będą mieć dziecko.
|
Ciekawe...

A tak serio, to jeszcze nie wiem, jak to z nimi będzie

Ale będzie się działo, to na pewno!
Dziękuję Wam wszystkim! :>
No i tekst właściwy.
...
Dlaczego "nowość" właśnie dzisiaj? Jest środek tygodnia, koniec miesiąca...
Ale ale! Koniec lutego to czas bardzo wyjątkowy
Dzisiaj właśnie, w środę, 27 lutego 2013 roku moje Nieznanowo obchodzi swoje czwarte urodziny! 

Ja osobiście życzę mu i jego mieszkańcom długiego, bezproblemowego życia
W związku z rocznicą, dzisiaj coś niecoś o solenizancie i jego początkach!
Nieznanowo miało być nazwą tymczasową. Szczerze mówiąc, tworząc to miasto byłam w dość pochmurnym nastroju, gdyż ciągle miałam w pamięci moje wcześniejsze, bardzo rozwinięte, ukochane miasteczka - Dziwnowo, Miłowo, zaczęte Kwitnące Wzgórza. Ale nie chciałam ryzykować grą w kolejnym eaxisowym otoczeniu, więc stworzyłam własne.
Przerażała mnie ta początkowa pustka. Stworzyłam pierwszego sima - Bartosza Domańskiego. Niestety, jego zdjęcia "po stworzeniu" nie posiadam 
Wybudowałam mu też prosty, parterowy domek, który do dzisiaj stoi, i to w tym samym miejscu! Adres to Pierwsza 1.
Bartosz ożenił się z miastową, Leokadią Rybą, ale ona szybko zmarła. Po jej śmierci miał romans z niejaką Dorotą Firańską - rozwódką, która do Nieznanowa przyjechała ze swoją malutką córeczką, Martynką.

Obecnie w Nieznanowie ciągle żyje wnuczka Martynki, Sylwia Michalak-Wolańska, no i prawnuk - Jaś Wolański.
Obie panie pojawiają się w Historii Uli. Link w pierwszym poście, jeśli ktoś nie czytał 
Ostatecznie żoną Bartosza została inna simka, pochodząca z 3. rodzinki.

Po lewej stronie Kornelia i Bruno Wintowicz oraz ich synek, Dominik.
Po prawej, siostra Kornelii, Elżbieta Papużka, jej mąż Sławomir i córki - starsza Wirginia i młodsza Rozalia.
Po jakimś czasie Wirginia stała się panią Domańską i mamą pierwszego burmistrza, Arkadiusza Domańskiego.
Rozalia zaś wyszła za swojego rówieśnika...

... Igora Graczyka. Tu Igor wraz z rodzicami, Aleksandrem i Eweliną.
Czerwone włosy Lindy Pamryk? Były w modzie już od początku 

Eryk i Nina Kołek byli małżeństwem, które lubiło się bawić. Szczególnie śpiewać 
Chyba nie bez powodu ich syn otrzymał imię Radek 
Inne znane "pionierskie" nazwiska, np. Kenrer, Tischner, Kucharczyk, Martin i Armin pojawiły się niedługo później 
Niestety, mało mam zdjęć z Nieznanowa z początków gry, a to, co już mam, było robione simowym aparatem, więc jeśli cośkolwiek będzie widać, uznam to za cud