View Single Post
stare 27.03.2013, 10:08   #143
rudzielec

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: I Love You I'll Kill You

Cytat:
Napisał Malin Zobacz post
Scorpion mnie zadziwia. Nie wiem, o co mu chodzi. Raz jest bezdusznym potworem, będącym w stanie bez mrugnięcia powieki zabić kobietę, a raz gra jakąś pomocną dłoń, która chce uratować Ermaca. Dlaczego chce mu pomóc? Jaki ma w tym cel?
No przecież powiedział, że Quan Chi już go nie kontroluje… :>
Cytat:
Nie ufam mu za bardzo i na miejscu Jade byłabym ostrożna. No ale z drugiej strony wcale się jej nie dziwię, bo ja dla ukochanego pewnie też chciałabym zrobić wszystko, nawet nie zważając na własne bezpieczeństwo...
Jade postawiła wszystko na jedną kartę. Nie ufa Scorpionowi, ale jest świadoma tego, że może mówić prawdę, szczególnie, że oszczędził jej życie.
Cytat:
Zaskoczył mnie wątek jej romansu z Rainem. Nie spodziewałam się tego, aczkolwiek brzmi intrygująco. Ciekawe, czy ta sprawa jeszcze kiedyś wypłynie i czy będzie miała jakieś znaczenie w dalszych odcinkach.
Romans z Rainem wypłynie na pewno W sumie to ciekawy wątek, jeszcze nie zakończony, więc może pojawić się w kolejnych odcinkach
Cytat:
Nałóg zawładnął Ermackiem Trochę przerażająco to wszystko brzmi. Nie wiem za bardzo, jak na tym etapie uda mu się trzymać jakoś w ryzach, gdy wyjdzie z więzienia. Trochę się martwię jego spotkaniem z Jade. Czy będzie umiał zapanować nad nałogiem i jej nie uśmiercić? Czy właśnie o to chodzi Scorpionowi - aby zabić Jade cudzymi rękami?
Pisałam kiedyś o tym, że Ermac już raz był w podobnej sytuacji. Wtedy również trafił na Jade i jeszcze uratował jej życie Powiem tylko tyle – Ermac nie chce być taki, jakim go stworzono.
Cytat:
Sub Zero to oaza spokoju. Uwielbiam jego opanowanie, zwłaszcza w kontaktach z Kitaną. Odnoszę wrażenie, że Sindel cicho kibicuje tej parze, skoro dała Subowi namiary na nową sypialnię córki
No tak, Sindel bardzo lubi Suba i tutaj nie ma żadnych wątpliwości, ale chce również by córka była szczęśliwa. No a co do samego Suba to jest wręcz idealnym facetem xD
Cytat:
I ja szczerze mówiąc, chyba się już określiłam w kwestii, kogo chciałabym widzieć u boku Kitany w ostatnim odcinku ;>
Haha, farciara! Też bym tak chciała, wiesz?
Cytat:
Bardzo się cieszę, że zdecydowali się poważnie porozmawiać o swojej przyszłości i próbują dać sobie jeszcze jedną szansę. Mam nadzieję, ze jej nie zmarnują... Oni są dla siebie stworzeni, nic ich nie może rozdzielić!
No wiesz, oni teraz mają zamiar rozmawiać trochę o czym innym niż o swojej przyszłości xD Zresztą zobaczysz w następnym odcinku :> No i ja niestety nie wiem czy są dla siebie stworzeni
Cytat:
A Rain niech spada na drzewo! Niech da siostrze wolność wyboru partnera. Nie on będzie z nim żyć, tylko Kitana, więc niech nie wtrąca się w nie swoje sprawy
Ach ten Rain… Jeszcze chwilę będzie mieszał :3
Cytat:
Świetny odcinek! Oczywiście brakowało mi mojej najukochańszej postaci, czyli Smoke'a oraz mojej drogiej Mileenki, ale dzielnie to zniosłam :> Mam jednak nadzieję, że to się nie powtórzy, bo będą klapsiory
Ahaha Nie jest tak prosto wstawić do jednego odcinka wszystkich których się chce, bo wyszłoby z tego kilka stron więcej xD
Mogę Ci tylko powiedzieć, że Smoke pojawi się w kolejnej części
Cytat:
Muszę jeszcze napisać (co zresztą robię w każdym chyba poście, ale co tam), że zdjęcia są po prostu mistrzowskie! 33
W każdym poście tego nie piszesz (chyba xD), ale dziękuję kochana! :3
Cytat:
Napisał Sqiera Zobacz post
WOW… Odcinek pełen emocji, jestem pod wrażeniem, szczególnie postawy Scorpiona.
Chyba wszyscy mają takie odczucia
Cytat:
Różne scenariusze przechodziły mi przez myśl, ale chyba w szyciu bym nie wpadła na to, że Hanzo chce pomóc Ermacowi!
I to w dodatku on uświadamia Ermaca, że jest w stanie obyć się bez nałogu… Nie wierzę, po prostu nie wierzę.
Ciężko uwierzyć w coś takiego, ale to prawda
Cytat:
Nie do końca jestem przekonana w jego szczere intencje… albo inaczej, ja w ogóle w nie nie wierzę. Coś czuję, że Hanzo ma w tym wszystkim jakiś własny interes.
Standardowo coś tam chodzi mi po głowie, ale zostawię to dla siebie :p
No interes w tym ma, całkiem bezinteresownie tego nie robi :>
Choć jego sumienie zaczyna się odzywać, szczególnie że Quan Chi już nim nie kieruje…
Cytat:
I jeszcze ta wizyta u Jade… czyżby chęcią pomocy, chciał wkraść się w jej łaski i wykupić sobie u niej dług wdzięczności? Przecież Jade to przyjaciółka Kitany, więc to miało by sens.
A jeśli tak nie jest, to posądzę go albo o rozdwojenie jaźni, albo o opętanie, które występuje u niego fazami ;p
Hmm… Jeśli o Jade chodzi, to raczej nie jest to. To nie ten typ faceta, który szuka pomocy u innych, by nabić sobie punkty u dziewczyny na której mu zależy.
Rozdwojenia jaźni nie ma, więc możesz zwalić to na opętanie xD
Cytat:
Po Jade widać, że zakochała się w Ermacu. Było już widać zanim stało się to co się stało, ale to prawda, że nieprzewidziane wypadki uzmysławiają ludziom pewne sprawy, których wcześniej nie byli w stanie dostrzegać.
Ona ciągle z tym walczyła, wypierała z umysłu tą miłość. Może gdyby Ermac był człowiekiem, potoczyło by się to wszystko inaczej.
Cytat:
Mam nadzieję, że Ermac wyjdzie z opresji, dzięki pomocy Jade ( i że to nie jest jakaś pułapka!), no i tego… że będą razem, choć przed nią jest naprawdę trudne zadanie w okiełznaniu nałogu mężczyzny. Może i on znajdzie w sobie dodatkową siłę, aby z tym walczyć, bo skoro raz mu się udało to czemu nie może ponownie, a teraz ma dodatkową motywację
Uhm… no wiesz to nie jest takie proste i nie wiem czy miłość Jade będzie miała na to jakikolwiek wpływ… To znaczy, z jej strony na pewno, ale z nim to nie taka łatwa sprawa, jeśli chodzi o odwzajemnienie tego uczucia…
Cytat:
Generalnie dziękuję, za poświęcenie większości odcinka Ermacowi
Jestem nim zachwycona

Btw. ostatnio poznałam genezę powstania tej postaci , ale to tak na marginesie :p
Ja sama jestem zachwycona Ermaciem od kilku dobrych lat xD Można by rzec, że to takie moje „big love” jeśli chodzi o jakiekolwiek gry
Geneza jego postaci jest dość okrojona, bo nie wiąże się w żaden sposób z poprzednimi częściami, jeśli chcesz poznać tą aktualną i chyba najbardziej prawdziwą historię, musisz kierować się ostatnią częścią gry

Cytat:
I jeszcze coś o Subie. No co tu mogę… On taki spokojny, stanowczy, a przy tym romantyczny… Ciekawe co Kitana na tą całą sytuację (mam oczywiście na myśli Sub vs. Scorpion)… no i ciekawe oczywiście o czym tak sobie rozmawiali
O czym sobie rozmawiali, to będzie w następnej części
A jeśli chodzi o relacje Scorpion vs. Sub Zero to już niedługo wszystko stanie się jasne, tzn. jeśli chodzi o ich relacje, bo gdyby tak mówić o Kitanie, to ma w głowie spory mętlik, a będzie mieć jeszcze większy!
Cytat:
Zaczynam mieć wrażenie, że mimo wspólnie spędzonej nocy, Kitana zaczyna traktować Suba bardziej jako przyjaciela…
Nie, nie, to nie jest przyjaźń, mimo że tak wygląda

dzięki za komenty, dziewczyny :3
może nie będzie trzeba długo czekać na kolejny, wszystko kwestia mojego czasu, a teraz przed świętami nie mam go zbyt wiele, no ale postaram sie, żeby nie trwało to za długo