View Single Post
stare 07.04.2013, 18:13   #149
Sqiera

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: I Love You I'll Kill You

Wow…. No co za odcinek! Jeszcze nie mogę się pozbierać i mówię to całkowicie szczerze!

Na początku Scorpion, który jak się okazało umiał dotrzymać obietnicy i uratował Ermaca (za co akurat jestem mu wdzięczna xD).
Ciężko mi rozszyfrować Hanzo. Nie potrafię pojąć co w nim takiego się zmieniło, że chciał pomóc Jade, a ponieważ nie wierzę w intencje typu "on wie jak to jest gdy się traci coś, na czym bardzo zależy, love forever, itp." więc podtrzymuje moje podejrzenia podane w poprzednim komentarzu. Krótko mówiąc wyczuwam tutaj spisek i tyle.
Tylko, nawet jeśli, to nie po to, aby pomóc Quan Chi, spod którego mocy się wyzwolił, a raczej działać na własny rachunek.
Takie mam przynajmniej myśli na ten temat.
No i jeszcze ten Noob, myślę, że nie uwierzył w bajeczkę Scorpiona i od teraz będzie mu się baczniej przyglądał…

Ermac wreszcie wyswobodził się z podziemnego świata i dobrze, że sam to zrozumiał oraz że chce ponownie (tak myślę) podjąć walkę z głodem. I chyba też zdał sobie sprawę jak ważna jest dla niego Jade. W końcu to dzięki niej się powstrzymał i nie zaatakował np. Mileny (a szkoda), pomimo, że dobrze wyczuł złą energię od niej bijącą.
A właśnie… Smoke nadal się z nią spotyka. Nie wiem, czemu ale miałam nadzieję, że będzie to jednak jednorazowa przygoda (głupią miałam nadzieję, wiem). A ona nadal go kusi swoimi wdziękami… Oj Smoke, biada ci jak nie oprzytomniejesz. Ciekawe jak on sobie da radę z własnymi wyrzutami sumienia jeśli dowie się o prawdziwym pochodzeniu "Lebrau".
Szkoda, że nie pozwolili Ermacowi pozbawić jej duszy, bo już by mieli jeden problem mniej.
Rozumiem, że zdają sobie sprawę z tego co on przeszedł i że ciężko mu będzie teraz "znormalnieć", ale z drugiej strony przecież on z łatwością takie rzeczy wyczuwa, na pewno łatwiej niż reszta.
Czekam na dalsze perypetie tej dwójki (Ermac i Jade), bo to bez wątpienia będzie moja ulubiona para (i nie pisz, że nie wiesz co będzie, bo ja wiem, że będzie tak jak mówię ).

A co do drugiej pary…. no to sobie Kitana porozmawiała z Subem. Przynajmniej miał szansę wyjaśnić niejasności odnośnie wybicia klanu Scorpiona, tylko pytanie czy ten w to uwierzy. Szkoda, że między nimi nie może dojść do konfrontacji, w której mogliby sobie wszystko wyjaśnić. Zapewne kiedy spotkają się kolejny raz, jeden będzie chciał wybić drugiego. No chyba, że Kitana ich powstrzyma i załagodzi sprawę (o czym ja tu piszę w ogóle xD).
W każdym razie dziewczyna ma ciężki orzech do zgryzienia, bo jeśli chodzi o powiedzianą prawdę, to pewnie nie wie komu wierzyć (i moim zdaniem oni obaj mówią prawdę).
Zaś jeśli chodzi o uczucia wobec któregoś z nich, to ostatnie zdjęcie z tej "rozmowy", chyba jest wystarczającym dowodem na to, kogo wybrała

Naprawdę odcinek pełen emocji! Jestem nim oczarowana… i zadowolona z niego też jestem!
Z niecierpliwością czekam na kolejny

Ostatnio edytowane przez Sqiera : 07.04.2013 - 21:03
Sqiera jest offline   Odpowiedź z Cytatem