View Single Post
stare 18.06.2013, 20:30   #2
Chameleon001

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Simki Chameleon001

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Nie po to pisałam ich tyle, żebyś się stosowała do kilku ;]

Co do "drapania" - wiem, że to poza Ale zrobiłaś zdjęcie, które wywołało takie, a nie inne skojarzenia (wystarczyło pokręcić trochę kamerą, zmienić kąt itd., i może by wyszło z tego coś innego ;])

Zazwyczaj źle odbieram prezentacje zrobione niedługo po napisaniu przez kogoś "mądrego" posta, bo oczywiste jest, z autor simek nie zastosuje się do wszystkiego.
No i jak zwykle mam rację.

Odnoszę wrażenie, że simki są zrobione na jedno kopyto, a Ty nie próbujesz udowodnić, że jest inaczej. Oczy te same, a przynajmniej bardzo podobne, skin ten sam u wszystkich, długi nos, wyraz twarzy ("jestem nijaka, ale zachwyć się mną!") no i pozy! Nr 1 - poprawia sobie warkoczyk, chociaż nie wiem, co na tym odcinku jest w nim do poprawiania (btw, ona jest blondynką czy rudzielcem?), nr 2 - "MOJA GŁOWA!!!", nr 3 - "matko, ileż można czekać?" (w domyśle na autobus, skoro sesja "przystankowa"; efekt byłby jeszcze fajniejszy, gdybyś pokombinowała z mimiką simki ) nr 4 - simka kelpie (masuje?) się po swoim płaskim, pikselowatym brzuchu, wskazując jego walory estetyczne.

Próbuj przerabiać zdjęcia nie korzystając z gotowych szablonów czy ustawień.
No i zastosuj się do wszystkich moich rad, jeśli chcesz wyjść na tym naprawdę dobrze

5/10

PS: przystanek zahacza o krawężnik - to chyba gorsze od braku ławek
Generalnie te zdjecia byly robione w tym samym czasie co poprzednie, po tej sesji nie odpalałam już the sims.

Niestety na grafikę nie mam juz wplywu, wzielam ustawienia na najwyzsze, ale i tak efekt nie jest zadowalający. Byc moze jak juz zainwestuje w komputer, a nie laptopa to będzie lepiej. Jutro, gdy wrócę z wycieczki sprobuje zrobić zdjecia printscrinem, bo nigdy nie robilam ;> a nos dlugi nie jest, tylko maski.
Chameleon001 jest offline