View Single Post
stare 01.05.2014, 11:23   #32
Caesum
Administrator

Reputacja: 100
Domyślnie

Cytat:
Napisał Diana Zobacz post
CASt, no przecież... Dziękuję za oświecenie.
Co do opcji robienia zdjęć, u mnie nie rozciągają (chociaż kto wie, może na innych ustawieniach coś się zmienia). Z tym limitem skinów to nie wiem, mam tylko kilka z internetu. Jak najedzie się na to okienko po rozsunięciu listy ze skinami to można przesuwać tą listę kółkiem od myszki. Chociaż ostatnio po pobraniu skina miałam wrażenie że go nie ma i nie mogłam go zlokalizować, muszę to sprawdzić jeszcze raz.
No problem. Co do zdjęć, to w takim razie musiało mi się wydawać. Na większym ekranie jakoś trudniej zauważyć różnice niż na mniejszym obrazku, albo to ja mam coś ze wzrokiem.

Cytat:
Napisał Mlecyk Zobacz post
Simka może nie powala, ale nie jest też zła, bo dość niebanalna. Nie podoba mi się jej makijaż, jest nijaki. Nie jestem też przekonana do skinu.
Starałem się, żeby makijaż był jak najmniej widoczny, a przy oczach żeby prawie w ogóle go nie miała. Jakoś bardziej mi to pasowało do jej ogólnego wyglądu. No i szkoda, że skin się nie podoba, bo jest chyba moim ulubionym. :p

Cytat:
Napisał Mlecyk Zobacz post
Opcja robienia zdjęć ich nie rozciąga, przynajmniej na moim komputerze. Co do rozmazywania się ust, to może wina skinu albo jakiś suwaków? Ja na przykład mam skin, który panom rozmazuje dolną wargę, co dość nieciekawie wygląda i muszę im fundować pomadki. A tu można pobrać panel do skinów.
Ściągnięte, wielkie dzięki. Rozmazane usta to chyba wina tego, że zmniejszyłem podbródek. Teraz staram się tego nie robić, bo za każdym razem wychodzi efekt rozmazanych ust, a i tak mam suwaczek do jego szerokości, który jest tego znacznie lepszą alternatywą.

Cytat:
Napisał FresH Zobacz post
Jeanette - wg mnie jest piękna, wygląda na taką ciepłą i serdeczną. Ja nic bym w niej nie zmieniał, dla mnie jest idealna. A no i świetnie dobrany skin i włosy, jak na TS3 wygląda bardzo realistycznie. ^^
Yay, dzięki. Cieszę się, że ci się podoba.

Janine - może jej uroda już nie trafia tak bardzo w moje gusta, ale podoba mi się, że jest taka naturalna, przez co również zyskuje na realistyczności. Chyba przypomina mi kogoś mamę. Ogólnie jest bardzo dopracowana i jak dla mnie jest duuuużo lepsza od Angie, która wygląda trójkowo. Zmieniłbym tylko ubranie, to jakoś niekoniecznie mi się podoba. ;p
Janine starałem się bardziej dopasować do mojego osobistego gustu jeśli chodzi o kobiety. Lubię przygaszone, poważne kolory i tego trzymałem się przy tworzeniu Janine.

Cytat:
Napisał Daisy Zobacz post
W Jeanette najbardziej podobają mi się włosy Uwielbiam loczki. Jest naturalna i ładna, wygląda na spokojną "osobę"
Cieszę się, że ci się podoba.

Cytat:
Napisał Xillei Zobacz post
Ale dlaczego? Są TONY fajnych póz dla kobiet, po co się ograniczać.
Jak dotąd mi wystarczało, ale tak, już by się przydały nowe. Ogólnie animacje były czymś, co zostawiałem na koniec, a zamiast tego szukałem CC i poznawałem CAS. W ogóle bardzo brakuje mi dwóch możliwości z dwójki, czyli ustawiania twarzy sima do kamery i łączenia animacji(przede wszystkim typu mieszanie poza+wyraz twarzy).

Cytat:
Faktycznie obie wydają się podobne, właściwie mam obawy, że gdyby dać im tę samą fryzurę, wyglądałyby jak bliźniaczki. I obie wyglądają, jakby miały kompletnie spłaszczone nosy, nie wiem, czy to kwestia oświetlenia czy efekt zamierzony? (Nie jestem fanką płaskich nosów.)
Nie wiem co z tymi nosami, wyciągałem je i przerabiałem zarówno u Janine jak i Jeanette. A Jeanette to w ogóle miała kilka drastycznych przeróbek i kompletnych zmian kształtu twarzy. Spróbuję następne simki jakoś bardziej urozmaicić.

Cytat:
Jest dobrze, i tak robisz ładniejsze dziewczyny niż ja.
(Niech mi ktoś powie, dlaczego wszyscy robią tylko simki. )
Przestań, widziałem, co tam zrobiłaś w swoim temacie i widzę teraz co koniecznie trzeba zmienić w moich. Jeszcze strzelę ci tam komentarz, tylko dokończę pisać ten post.

Co do pytania w nawiasie - dla mnie osobiście tworzenie simek stanowi większe wyzwanie, ponieważ absolutnie nienawidzę(!!!) ich domyślnego wyglądu z trójki i fascynuje mnie to, jak mógłbym je przerobić, by wyglądały normalnie. Mężczyźni wydają mi się mniejszym problemem, bo już od początku wyglądają w miarę ok. Wprawdzie wiąże się to z jedynym-słusznym-wyglądem(a'la umięśniony macho), ale zawsze coś. Kobiety z kolei zawsze były jakieś siermiężne, dlatego też to od nich zacząłem. Może jak już opanuję CASa na tyle, by zrobić w nim coś sensownego, to potem przerzucę się na simów. :d

No i jeszcze raz dzięki za komentarze! Nad następnymi simami będę eksperymentował jeszcze bardziej. Może wreszcie uda mi się zrobić porządny nos.

Ojej, post pod postem, no ale jakoś trzeba pokazać, że nowa simka.

W każdym razie poprzednia bardzo przypominała Janine, więc najwyższa pora poeksperymentować. Koniec ze słodyczą, czas na złośliwość, zarozumialstwo i łypiące spojrzenie, mniej urocze klimaty. Tym razem tylko dwa zdjęcia. Nie wiem, czy się przyjmie, bo to trochę inny typ, ale zawsze warto spróbować. Przedstawiam nową simkę, Sheila:

@Kędziorek: Post pod postem

Ostatnio edytowane przez Caesum : 01.05.2014 - 18:35
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem