Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Zgadzam się z Liv, dla wielu graczy w tym dla mnie, każda z grup wiekowych jest kluczowa. Zawsze to co mi się podobało w The Sims od czasów dwójki to własnie rozwój simów i prowadzenie ich przez wszystkie etapy życia. Małe dzieci były zawsze dużo ciekawsze niż dzieci w wieku szkolnym bo miały unikalne interakcje, trzeba było poświęcać im dużo uwagi i zapadało to w pamięć. Dla mnie zabranie tej grupy spowodowało, że gry nie kupię. Nie kupię bo zbyt wiele zabrali, nie widzę już w tej grze nic poza CAS, co mogłoby mnie zainteresować. Grafika, która zawsze mi się podobała również nie uratuje tego. Tak pokrótce oto, co EA nam zabrało z gry lub ograniczyło:
- w pełni otwarte otoczenie zastąpione podziałem na sektory
- powrót ekranów ładowania
- limit parcel na dzielnicę: 5 (żałośnie mało!)
- brak basenów
- brak małych dzieci
- brak szkół prywatnych (info z dzisiaj)
- brak możliwości budowania piwnic
- zabrano Kreator Stylów
- zrezygnowano z wpływu kolorów na nastrój sima (a tak szumnie się tym chwalili!)
- brak możliwości edytowania miasta i dodawania parcel
Prawdopodobnie nie będzie można również edytować terenu, tzn robić wzgórz itd, ale nie zostało to jeszcze oficjalnie potwierdzone.
Byłem ogromnym zwolennikiem The Sims 4. Podobała mi się grafika, wszystkie newsy o grze łykałem z zachłannością dając się uwieść producentom. Teraz niech ktoś mi powie, co zostało w tej grze, przez co warto ją kupić? Ja nie widzę nic, ale to nic. Zabrali masę ważnych rzeczy, okroili grę do cna. Nowa inteligencja simów i stany emocjonalne mam głęboko gdzieś, nie obchodzą mnie bo reszta rozgrywki jest zmarnowana.
Ostatnio edytowane przez Levkoni : 26.06.2014 - 16:45
|