View Single Post
stare 30.07.2014, 17:31   #9
Paździoch Menda Złośliwa
Archeolog Renesansu

Reputacja: 74
Domyślnie Odp: Prośby o drobne naprawy, spostrzeżenia itp.

Hemmm hemmm... ja to widzę tak:
Administracjo, ponarzekaliby sobie w offtopie i temat by ucichł. Ktoś tam napisał coś obraźliwego bezpośrednio do was? Jeśli ugodziło to starczyło wlepić warna, tudzież ładnie poprosić o uciszenie się albo powstrzymanie od pewnego typu komentarzy. Średnia wieku tego forum jest trochę większa niż 13 lat (przynajmniej w metryce, mentalnie to wiem, że różnie bywa) i sądzę, że użytkownicy zrozumieliby przekaz. Szczególnie, że kilka razy padła prośba właśnie w offie o niewszczynanie gównoburzy i jakoś użytkownicy potrafili się do tego zastosować.
Sprawa z księgą zażaleń wyglądała zupełnie inaczej - shitstorm użytkowników nie pozwalał nawet administracji dojść do głosu, do tego był zwykłym spamem w miejscu, które miało służyć rozstrzyganiu sporów. Zdaje się, że off był jedynym miejscem, gdzie można było spamować do woli. Nie sądzę, żeby jego zamknięcie było dobrym krokiem.
Ale ja się mogę nie znać

edit: dodam jeszcze, że rzadko kiedy czytam pierdoły, które ludzie mają powypisywane pod nickami, temu nie zauważyłam, żeby ktokolwiek miał jakąś gorszącą rangę. Ale z tego co pamiętam rangę nadają administratorzy (użytkownicy chyba nie mają możliwości jej zmiany w każdej chwili?). Nadać rangę i po 2 tygodniach uznać, że z rangą jest coś nie tak? Zasadniczo mnie to gila, ale rozumiem nie tyle bulwers co chęć darcia łacha.
W ich wieku też bym darła.

Ostatnio edytowane przez Paździoch Menda Złośliwa : 30.07.2014 - 17:33
Paździoch Menda Złośliwa jest offline   Odpowiedź z Cytatem