Cytat:
Napisał cyniczna
Ale wg. kogo jest przeciętny? Wg. Autora? Wtedy byłoby to niefajne (autor świadomie wciska 'gniota'). Jak ma się to do gry TheSims4? Autorzy są zadowoleni z efektu, wielu graczy pewnie też, więc... co to za porównanie?
|
Masz problem ze zrozumieniem aluzji? bo ja nie mam. Porównanie jak najbardziej odpowiednie.
Skąd ta pewność że autorzy (a raczej działy programistów muzyków etc) są zadowoleni? Bo przeczytałaś tak w wypowiedzi PR? A co mieli napisać, ze gra jest do bani?

Nikt nie wie co prywatnie o tym sądzą.
Każdy jednak widzi że gra robiona jest w pośpiechu, fakt że nikt nie zrecenzuje gry przed premierą również jest dosyć nietypowy i nie na miejscu jak na taki tytuł, chyba że chce się ukryć pewne niedoróbki.
Cytat:
Napisał cyniczna
Ruszcie głowami. To, że czwarta część gry TheSims nie posiada pralki, basenku czy piwnicy... nie oznacza, że jest niekompletna, a już tym bardziej NIEDOKŁADNA.
|
No tutaj się autentycznie uśmiałem. Po pierwsze nie rozchodzi się tylko o brak basenu.
Po drugie Simy znikają w drodze do pracy, Nie ma złodziei, Nie ma strażaków, dzieciaki wyskakują z kołysek, brak postępu historii, brak drzewa genealogicznego, brak narzędzi terenu, brak otwartego świata, brak normalnych karier - to są autentyczne niedoróbki i braki. Jest ich znacznie więcej ale nie chce mi się ich wymieniać. Nie ma konkretnego wytłumaczenia czemu tych elementów nie ma. Te wszystkie rzeczy były w poprzednich częściach, to jej podstawowe elementy - gra jest NIEKOMPLETNA.
Cytat:
Napisał cyniczna
Skąd u Was takie zaskoczenie? Od zawsze wychodził dodatki do the sims i od zawsze trzeba było za nie płacić... A teraz wielki szok i zniesmaczenie.
|
Ale tu nie rozchodzi się o sam fakt że płacisz za dodatki, tylko o to że z podstawki wycięto wiele PODSTAWOWYCH elementów które najprawdopodobniej dojdą w dodatkach. EA z każdą częścią posuwa się o krok dalej, by wyciągnąć z graczy jak najwięcej. Myślisz że niedawna "Pomyłka" z płatnymi demami była faktycznie pomyłką? Wiem jak działa proces dodawania gier w SEN i XBL i wiem że nie była to żadna pomyłka, tylko sprawdzenie do czego mogą się posunąć.