View Single Post
stare 26.08.2014, 13:12   #3319
tjzzf

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał cyniczna Zobacz post
Ale wg. kogo jest przeciętny? Wg. Autora? Wtedy byłoby to niefajne (autor świadomie wciska 'gniota'). Jak ma się to do gry TheSims4? Autorzy są zadowoleni z efektu, wielu graczy pewnie też, więc... co to za porównanie?

Masz problem ze zrozumieniem aluzji? bo ja nie mam. Porównanie jak najbardziej odpowiednie.
Skąd ta pewność że autorzy (a raczej działy programistów muzyków etc) są zadowoleni? Bo przeczytałaś tak w wypowiedzi PR? A co mieli napisać, ze gra jest do bani? Nikt nie wie co prywatnie o tym sądzą.

Każdy jednak widzi że gra robiona jest w pośpiechu, fakt że nikt nie zrecenzuje gry przed premierą również jest dosyć nietypowy i nie na miejscu jak na taki tytuł, chyba że chce się ukryć pewne niedoróbki.

Cytat:

Ruszcie głowami. To, że czwarta część gry TheSims nie posiada pralki, basenku czy piwnicy... nie oznacza, że jest niekompletna, a już tym bardziej NIEDOKŁADNA.
No tutaj się autentycznie uśmiałem. Po pierwsze nie rozchodzi się tylko o brak basenu.
Po drugie Simy znikają w drodze do pracy, Nie ma złodziei, Nie ma strażaków, dzieciaki wyskakują z kołysek, brak postępu historii, brak drzewa genealogicznego, brak narzędzi terenu, brak otwartego świata, brak normalnych karier - to są autentyczne niedoróbki i braki. Jest ich znacznie więcej ale nie chce mi się ich wymieniać. Nie ma konkretnego wytłumaczenia czemu tych elementów nie ma. Te wszystkie rzeczy były w poprzednich częściach, to jej podstawowe elementy - gra jest NIEKOMPLETNA.

Cytat:
Skąd u Was takie zaskoczenie? Od zawsze wychodził dodatki do the sims i od zawsze trzeba było za nie płacić... A teraz wielki szok i zniesmaczenie.
Ale tu nie rozchodzi się o sam fakt że płacisz za dodatki, tylko o to że z podstawki wycięto wiele PODSTAWOWYCH elementów które najprawdopodobniej dojdą w dodatkach. EA z każdą częścią posuwa się o krok dalej, by wyciągnąć z graczy jak najwięcej. Myślisz że niedawna "Pomyłka" z płatnymi demami była faktycznie pomyłką? Wiem jak działa proces dodawania gier w SEN i XBL i wiem że nie była to żadna pomyłka, tylko sprawdzenie do czego mogą się posunąć.

Ostatnio edytowane przez tjzzf : 26.08.2014 - 13:20
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem