![]() |
#3311 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3312 |
|
![]()
Odnośnie celowego wycinania pewnych elementów z podstawy gry, żeby potem wrzucić je do dodatków, to świadczy to tylko o tym, że twórcy nie starają się przy podstawce o kompletny produkt. Gdyby liczyli się z fanami i starali się uczynić grę jak najlepszą, zrobiliby maks pięć dodatków, faktycznie rozbudowanych, zamiast kilkunastu rozszerzeń. Gra więcej by zyskała, gdyby twórcy tak się nie rozdrabniali.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3313 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Dokładnie. Celowo wycięli doskonale znane z poprzedniczek elementy po to tylko, by wrzucić je do dodatków i dostać za to dodatkowe $$$. O ile nie winię Maxisa za to, bo wiem, że to wszystko wina chciwości EA, nie mam zamiaru płacić za tak okrojony produkt bodaj 150zł, a potem dopłacać(przez kilkanaście dodatków!) by dostać kilka dodatkowych funkcji, które w poprzednich częściach serii były od podstawy. Grałem w demo CAS i odinstalowałem po dniu. Tak, jest zabawne, ale moja dwójka jest tak samo dobra i raczej przy niej zostanę.
Odnośnie tego, czemu ludzie piszą w temacie, odpowiedź moim zdaniem jest prosta - bo to jedyny temat na forum, w którym coś jeszcze się dzieje. Reszta forum jest martwa, nudna, monotonna, czuć zgnilizną, meh. Tutaj jeszcze ludzie dyskutują, czasem się kłócą, podają argumenty(wprawdzie na zasadzie "TS4 jest be", "a nie bo jest cudowne", ale mimo wszystko). Poza nim chyba tylko offtop i marudnik są wciąż w miarę żywe. A, no i jest na górze forum. Ostatnio edytowane przez Caesum : 26.08.2014 - 11:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3314 |
|
![]()
Nie przesadzaj, Caesum. Nie wydaje mi się, żeby forum wymierało; wciąż cieszy się zainteresowaniem i wiele osób pisze również w tematach o trójce i dwójce.
Jeśli chodzi o zalecane wymagania sprzętowe to są zawrotnie większe niż te minimalne. :p Akurat nie mam Intel Core i5 tylko i3. Kartę graficzną też mam nieco słabszą... No nieźle pojechali po bandzie. :p A myślałam, że pogram na najwyższych ustawieniach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3315 | |||
|
![]() Cytat:
Cytat:
Owszem, rozumiem, że to niektórych smuci, ale piszecie bzdury. Cytat:
Skąd u Was takie zaskoczenie? Od zawsze wychodził dodatki do the sims i od zawsze trzeba było za nie płacić... A teraz wielki szok i zniesmaczenie. Oczywiście, że chodzi o pieniądze (po to tworzą grę). |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3316 |
|
![]()
Moim zdaniem powinni zmienić formułę wydawania tych dodatków i zmieścić się powiedzmy w pięciu-sześciu rozszerzeniach. To, że rozbiją grę na pierdyliard dodatków nie znaczy, że będzie lepsza; niech w końcu sklecą porządną całość. cyniczna, to niezupełnie nowa gra, bo gdyby tak było to nie miała by przy nazwie numerka cztery. Skoro go ma to powinna rozwijać to co było w poprzednich częściach, a nie twórcy usuwają małe dzieci na przykład - to co to za symulator życia?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3317 | |
|
![]() Cytat:
Tak, jak napisała Piwusia, to jest czwarta część, a nie The Sims: Nowa generacja. Nikt nie ma pretensji o dodatki w typie pogoda albo zwierzaki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3318 | |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]() Cytat:
Ja rozumiem, że niektórzy mają dużo kasy i mogą ją wydawać na co dusza zapragnie, ale nie rozumiem skąd to oburzenie tym, że inni nie widzą w TS4 powodu do sypania pieniędzmi. Ostatnio edytowane przez Caesum : 26.08.2014 - 13:11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3319 | ||
|
![]() Cytat:
Skąd ta pewność że autorzy (a raczej działy programistów muzyków etc) są zadowoleni? Bo przeczytałaś tak w wypowiedzi PR? A co mieli napisać, ze gra jest do bani? ![]() Każdy jednak widzi że gra robiona jest w pośpiechu, fakt że nikt nie zrecenzuje gry przed premierą również jest dosyć nietypowy i nie na miejscu jak na taki tytuł, chyba że chce się ukryć pewne niedoróbki. Cytat:
Po drugie Simy znikają w drodze do pracy, Nie ma złodziei, Nie ma strażaków, dzieciaki wyskakują z kołysek, brak postępu historii, brak drzewa genealogicznego, brak narzędzi terenu, brak otwartego świata, brak normalnych karier - to są autentyczne niedoróbki i braki. Jest ich znacznie więcej ale nie chce mi się ich wymieniać. Nie ma konkretnego wytłumaczenia czemu tych elementów nie ma. Te wszystkie rzeczy były w poprzednich częściach, to jej podstawowe elementy - gra jest NIEKOMPLETNA. Ale tu nie rozchodzi się o sam fakt że płacisz za dodatki, tylko o to że z podstawki wycięto wiele PODSTAWOWYCH elementów które najprawdopodobniej dojdą w dodatkach. EA z każdą częścią posuwa się o krok dalej, by wyciągnąć z graczy jak najwięcej. Myślisz że niedawna "Pomyłka" z płatnymi demami była faktycznie pomyłką? Wiem jak działa proces dodawania gier w SEN i XBL i wiem że nie była to żadna pomyłka, tylko sprawdzenie do czego mogą się posunąć. Ostatnio edytowane przez tjzzf : 26.08.2014 - 13:20 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3320 | |
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |