Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.08.2014, 10:31   #3311
TheBlackSheep

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Gdyby gra tak bardzo mi się nie podobała, szkoda byłoby mi czasu na wchodzenie tutaj i wpisywanie w kółko tego samego, bo naprawdę nic innego nie robicie. Ciągle i ciągle te same teksty. No oczywiście każdy ma do tego prawo, tak jak Ja mam prawo napisać co o tym myślę.
Mi też się czwórka nie podoba, nie mam zamiaru jej kupić, nawet już się tym CAS-em nie bawię (swoją drogą, od razu bym prosiła, żeby któryś z modów/adminów zamknął mój temat w dziale z zdjęciami czwórkowych simów), zajmuję się tworzeniem mojego otoczenia do dwójki. Już dosyć długo nie wchodziłam na to i inne forum, właśnie z tego powodu że praktycznie każdy post, to w kółko jedno i to samo. Rozumiem że się Wam gra nie podoba, ale bez przesady...po co pisać o tym 5000 postów? Nie lepiej sobie przez ten czas pograć w trójkę czy dwójkę?
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.08.2014, 10:41   #3312
Piwusia

Odnośnie celowego wycinania pewnych elementów z podstawy gry, żeby potem wrzucić je do dodatków, to świadczy to tylko o tym, że twórcy nie starają się przy podstawce o kompletny produkt. Gdyby liczyli się z fanami i starali się uczynić grę jak najlepszą, zrobiliby maks pięć dodatków, faktycznie rozbudowanych, zamiast kilkunastu rozszerzeń. Gra więcej by zyskała, gdyby twórcy tak się nie rozdrabniali.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 11:05   #3313
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Dokładnie. Celowo wycięli doskonale znane z poprzedniczek elementy po to tylko, by wrzucić je do dodatków i dostać za to dodatkowe $$$. O ile nie winię Maxisa za to, bo wiem, że to wszystko wina chciwości EA, nie mam zamiaru płacić za tak okrojony produkt bodaj 150zł, a potem dopłacać(przez kilkanaście dodatków!) by dostać kilka dodatkowych funkcji, które w poprzednich częściach serii były od podstawy. Grałem w demo CAS i odinstalowałem po dniu. Tak, jest zabawne, ale moja dwójka jest tak samo dobra i raczej przy niej zostanę.

Odnośnie tego, czemu ludzie piszą w temacie, odpowiedź moim zdaniem jest prosta - bo to jedyny temat na forum, w którym coś jeszcze się dzieje. Reszta forum jest martwa, nudna, monotonna, czuć zgnilizną, meh. Tutaj jeszcze ludzie dyskutują, czasem się kłócą, podają argumenty(wprawdzie na zasadzie "TS4 jest be", "a nie bo jest cudowne", ale mimo wszystko). Poza nim chyba tylko offtop i marudnik są wciąż w miarę żywe.
A, no i jest na górze forum.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 26.08.2014 - 11:10
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 12:40   #3314
Piwusia

Nie przesadzaj, Caesum. Nie wydaje mi się, żeby forum wymierało; wciąż cieszy się zainteresowaniem i wiele osób pisze również w tematach o trójce i dwójce.

Jeśli chodzi o zalecane wymagania sprzętowe to są zawrotnie większe niż te minimalne. :p Akurat nie mam Intel Core i5 tylko i3. Kartę graficzną też mam nieco słabszą... No nieźle pojechali po bandzie. :p A myślałam, że pogram na najwyższych ustawieniach.
stare 26.08.2014, 12:42   #3315
cyniczna

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Ale to nie zmienia faktu, że projekt gry sam w sobie nie jest wart tej ceny. Jeśli namaluję obraz, który jest bardzo przeciętny, i zażyczę sobie za niego tonę kasy, bo poprzednie obrazy były dobre, więc liczę, że znający mój styl i tak to kupią, to co to o mnie świadczy..?
Ale wg. kogo jest przeciętny? Wg. Autora? Wtedy byłoby to niefajne (autor świadomie wciska 'gniota'). Jak ma się to do gry TheSims4? Autorzy są zadowoleni z efektu, wielu graczy pewnie też, więc... co to za porównanie?

Cytat:
Napisał Piwusia Zobacz post
tjzzf, zgadzam się, że skoro produkt okazuje się niedokładny, w jakiś sposób niepełny to powinno się za niego zapłacić mniej.
Ruszcie głowami. To, że czwarta część gry TheSims nie posiada pralki, basenku czy piwnicy... nie oznacza, że jest niekompletna, a już tym bardziej NIEDOKŁADNA. To nowa gra, nie dodatek. Nie musi zawierać dokładnie takich samych elementów jak poprzednia.
Owszem, rozumiem, że to niektórych smuci, ale piszecie bzdury.

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Dokładnie. Celowo wycięli doskonale znane z poprzedniczek elementy po to tylko, by wrzucić je do dodatków i dostać za to dodatkowe $$$. .
No co Ty nie powiesz? Serio?
Skąd u Was takie zaskoczenie? Od zawsze wychodził dodatki do the sims i od zawsze trzeba było za nie płacić... A teraz wielki szok i zniesmaczenie.
Oczywiście, że chodzi o pieniądze (po to tworzą grę).
cyniczna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 12:47   #3316
Piwusia

Moim zdaniem powinni zmienić formułę wydawania tych dodatków i zmieścić się powiedzmy w pięciu-sześciu rozszerzeniach. To, że rozbiją grę na pierdyliard dodatków nie znaczy, że będzie lepsza; niech w końcu sklecą porządną całość. cyniczna, to niezupełnie nowa gra, bo gdyby tak było to nie miała by przy nazwie numerka cztery. Skoro go ma to powinna rozwijać to co było w poprzednich częściach, a nie twórcy usuwają małe dzieci na przykład - to co to za symulator życia?
stare 26.08.2014, 13:06   #3317
Nevada

Cytat:
Napisał cyniczna Zobacz post
Skąd u Was takie zaskoczenie? Od zawsze wychodził dodatki do the sims i od zawsze trzeba było za nie płacić... A teraz wielki szok i zniesmaczenie.
a od kiedy w dodatku dochodziły małe dzieci, baseny, modyfikacja terenu?
Tak, jak napisała Piwusia, to jest czwarta część, a nie The Sims: Nowa generacja. Nikt nie ma pretensji o dodatki w typie pogoda albo zwierzaki.
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 13:08   #3318
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Cytat:
Mów za siebie, nie kupiłem ani jednego dodatku do simsów od czasów TS2. TS1 miało świetne dodatki i jestem bardzo zadowolony z tego, że mam całą serię, podobnie TS2. Ani trójka, ani czwórka IMO nie mają sobą do zaoferowania niczego, co by uzasadnić miało marnowanie takiej ilości kasy.
Ja rozumiem, że niektórzy mają dużo kasy i mogą ją wydawać na co dusza zapragnie, ale nie rozumiem skąd to oburzenie tym, że inni nie widzą w TS4 powodu do sypania pieniędzmi.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 26.08.2014 - 13:11
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 13:12   #3319
tjzzf

Cytat:
Ale wg. kogo jest przeciętny? Wg. Autora? Wtedy byłoby to niefajne (autor świadomie wciska 'gniota'). Jak ma się to do gry TheSims4? Autorzy są zadowoleni z efektu, wielu graczy pewnie też, więc... co to za porównanie?

Masz problem ze zrozumieniem aluzji? bo ja nie mam. Porównanie jak najbardziej odpowiednie.
Skąd ta pewność że autorzy (a raczej działy programistów muzyków etc) są zadowoleni? Bo przeczytałaś tak w wypowiedzi PR? A co mieli napisać, ze gra jest do bani? Nikt nie wie co prywatnie o tym sądzą.

Każdy jednak widzi że gra robiona jest w pośpiechu, fakt że nikt nie zrecenzuje gry przed premierą również jest dosyć nietypowy i nie na miejscu jak na taki tytuł, chyba że chce się ukryć pewne niedoróbki.

Cytat:

Ruszcie głowami. To, że czwarta część gry TheSims nie posiada pralki, basenku czy piwnicy... nie oznacza, że jest niekompletna, a już tym bardziej NIEDOKŁADNA.
No tutaj się autentycznie uśmiałem. Po pierwsze nie rozchodzi się tylko o brak basenu.
Po drugie Simy znikają w drodze do pracy, Nie ma złodziei, Nie ma strażaków, dzieciaki wyskakują z kołysek, brak postępu historii, brak drzewa genealogicznego, brak narzędzi terenu, brak otwartego świata, brak normalnych karier - to są autentyczne niedoróbki i braki. Jest ich znacznie więcej ale nie chce mi się ich wymieniać. Nie ma konkretnego wytłumaczenia czemu tych elementów nie ma. Te wszystkie rzeczy były w poprzednich częściach, to jej podstawowe elementy - gra jest NIEKOMPLETNA.

Cytat:
Ale tu nie rozchodzi się o sam fakt że płacisz za dodatki, tylko o to że z podstawki wycięto wiele PODSTAWOWYCH elementów które najprawdopodobniej dojdą w dodatkach. EA z każdą częścią posuwa się o krok dalej, by wyciągnąć z graczy jak najwięcej. Myślisz że niedawna "Pomyłka" z płatnymi demami była faktycznie pomyłką? Wiem jak działa proces dodawania gier w SEN i XBL i wiem że nie była to żadna pomyłka, tylko sprawdzenie do czego mogą się posunąć.

Ostatnio edytowane przez tjzzf : 26.08.2014 - 13:20
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 13:15   #3320
Cytryśnia

Reputacja: 12

Cytat:
Niektórzy jednak potrafią to jeszcze robić dla pasji i graczy. EA za to potrafi sprzedawać gry za 2000 zł, a także wydawać co roku ten sam tytuł, z inną cyferką... po raz piętnasty

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania