Nigdy nie grzebałam w plikach gry ani nie bawiłam się boolpropem

Zrobiło się to samo z siebie, nie potrafię tego wytłumaczyć. A, dodatkowo przypomniało mi się że jak weszłam do Jaskini Pokrzyku to tam jedna rodzina miała pokręcone drzewo genealogiczne, takie nierealne połączenia itd.

Teraz odkryłam, że bugowanie nagrobków powodują u mnie przede wszystkim duchy umarłe przez porażenie prądem. A to jest tak: Mam sobie duchy Diny i Niny umarłe przez porażenie prądem, a takie duchy jak wiadomo co jakiś czas odgrywają własną śmierć (upadają i przechodzą ich takie "prądy"). Nina sobie w nocy lata, nawiedza swój własny nagrobek, i w tym momencie się buguje, od tej tej pory gdy Nina lata i odgrywa własną śmierć to nie widać tych "prądów". Wróciła nad ranem do grobu i niby było ok, ale jak nastepnej nocy się pojawiła i nawiedziła swój własny grób, zniknęła razem z nim

To samo się dzieje, gdy nagrobek nawiedzi ktoś inny np. Dina. Do tego, kiedy Sim idzie w miejsce gdzie ten nagrobek stał dosłownie co chwilę wykonuje interakcję "Zaskakuje mnie", tak jakby ten nagrobek nadal tam stał i był nawiedzany. Tylko że do tego zamiast nagrobka w ikonie interakcji nie ma nic, jest pusta, albo zamiast niej są np. talerze

I Sim nie może w tym miejscu normalnie spokojnie postać bo co sekundę się "zaskakuje"

Następnej nocy w ten sam sposób zbugowała się Dina, dodam jeszcze że po zbugowanie się wykonywała dziwne rzeczy, a mianowicie gdy chciała nawiedzić nagrobek Michała Kawalera który stał trochę dalej, "wskoczyła" w podłogę a nagrobek na drugim końcu pokoju się nawiedził, tzn. uniósł się tak jakby Dina go nawiedzała. Takie interakcje na odległość
No i jeszcze, kiedyś jak grałam we własnym otoczeniu to miałam dokładnie te same błędy, również z duchami po porażeniu prądem. Ale, ale, w innej rodzinie byli sami Simowie umarli ze starości, to ta rodzina o której pisałam wcześniej, i tam też się to samo wydarzyło. Tylko że potem zaczęły znikać pliki Characters i nagrobki znikały ostatecznie, bo póki tak się nie stało, nagrobki pojawiały się spowrotem tyle że w innym miejscu na parceli O.o
No i błąd z ostatniej chwili, czyli ten u Ćwirów. I przydażyło mi się dokładnie to co tutaj:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27997, tzn. chodzi mi o ten drugi problem. Sima wystraszył duch Gwidona Ćwira i od tej pory w domu, a raczej na dworze, dzieją się dziwne rzeczy. Sim gdy chce strzyc krzaczki przy grobach czasem wykonuje tę interakcję na odległość, tak jak opisany w tamtym temacie przykład z lodówką

A np. gdy lokaj podszedł w pobliże grobów nagle zniknął i pojawił się przed domem przy drzwiach

Do tego jak Simowie podchodzą do grobów to co chwila robią interakcję "Zaskakuje mnie" na nagrobku Gwidona. Tyle że przynajmniej wyświetla się prawidłowe zdjęcie grobu. No i nagrobek stoi, a nie zniknął. A gdy w nocy pojawia się duch i nawiedza nagrobek to też nic się nie dzieje.
W sumie to nie wiem, na ile to co pisze ma się jeszcze do tematu XD