Z początku do tej odsłony byłam nieco sceptycznie nastawiona, czasem nieźle nagadywałam z koleżankami na wybrakowaną grę bez małych dzieci, basenów, samochodów, otwartego świata.
Muszę przyznać, że trochę się pomyliłam
Ogólne wrażenie mam bardzo dobre, gram już od kilku dni i, szczerze mówiąc, nie mogę się odciągnąć. Gra cały czas zaskakuje mnie nowymi opcjami, interakcjami.
Tworzenie sima, choć z początku wg mnie było dość nieintuicyjne i niewygodne, teraz stwierdzam, że to kwestia przyzwyczajenia. Simów tworzę teraz bardzo szybko, bez jakiś większych problemów. Ubrania, dodatki, fryzury - to wszystko jest dość modne i nie narzekam na brak fajnych ciuchów, które mogę ubrać simce. Tyczy się to każdej grupy wiekowej.
Tak samo z trybem tworzenia. Jestem nim zachwycona. Jeszcze nigdy w żadnej odsłonie nie robiłam domów tak szybko i nie dawało mi to tyle "funu". Na plus.
Gdy zrobiłam pierwszą simkę, postanowiłam po prostu się nią bawić, starając się wykorzystać większość możliwości. Wtedy w TS4 się zakochałam.
Uwielbiam reakcje i emocje simów. Są naprawdę realistyczne, a czasem bardzo zaskakujące. Zdarza mi się, że z początku sim jest dla mnie miły, a następnie ni z gruchy, ni z pietruchy obraża się na mnie, a relacje się pogarszają. Możliwe, że coś takiego było we wcześniejszych wersjach, jednak ja raczej tego nie doświadczyłam.
Osobiście uwielbiam też planowanie ślubu lub robienie testu ciążowego po interakcji "Postaraj się o dziecko"
Oczywiście czekam na dodatki, po których gra będzie jeszcze milsza.
Wypowiedziałam w tym poście własne zdanie, rozumiem, że ktoś ma inne

mi gra wydaje się bardzo na plus i osobiście ją polecam