View Single Post
stare 19.03.2015, 21:07   #30
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: FTS Newsletter - ZAWIESZENIE DZIAŁALNOŚCI

Cytat:
Napisał Meryam Zobacz post
Czy koniecznie potrzeba wam zawieszenia działalności, żeby przemyśleć nową koncepcję? Macie kilka miesięcy między numerami, czy to naprawdę taka konieczność, żeby zawieszać działalność, "bo chcecie przemyśleć nową koncepcję gazetki"? No i skoro już zawieszacie działalność, to może trochę konsekwencji w swoich czynach i zabranie rang? Skoro zawiesiliście działalność, to dlatego że wasza praca nie spełniała oczekiwań czytelników, a skoro tak, to chyba ktoś po prostu nie wypełniał odpowiednio swoich obowiązków, a chyba już nie muszę mówić, do kogo należy ta robota...
Gazetkę zawieszamy przede wszystkim z powodu znikomego zainteresowania, nie dlatego, żeby obmyślać nową koncepcję (to zrobimy w "międzyczasie", żeby wrócić w ciekawym stylu). Gazetkę zawieszamy, nie usuwamy, dlaczego więc mamy usuwać rangi? Idąc tym tokiem myślenia powinniśmy je "zawiesić" czyli zmienić.
Co do oczekiwań czytelników: czekaliśmy, stworzyliśmy sondę, chcieliśmy się dostosować, ale w większości otrzymaliśmy opinie "ok" lub "źle". Więc widocznie żadnych oczekiwań nie było.

Cytat:
Napisał Meryam Zobacz post
Ja to robiłam dla rozrywki, a nie dla rangi, więc nie rozumiem oburzenia związanego z ich usunięciem. Chyba że się mylę, i robicie to tylko dla rang?
Ale czyjego oburzenia nie rozumiesz? Bo ja widzę oburzenie głównie ze strony userów, nie redaktorów. Jako były redaktor wiesz, że żeby stworzyć artykuł trzeba poświęcić swój wolny czas (który można było spędzić na oglądaniu kotków w internecie, taki przykład oczywiście ) i dla MNIE ranga oraz kolorowy nick to nagrodzenie tego, że komuś się chciało. Nikt nam za to nie płaci, robimy to, co lubimy i chcemy, żeby nasza praca sprawiała przyjemność innym.

Cytat:
Napisał La Tortura Zobacz post
podjęcie takiej decyzji aż tyle zajmuje? żeby zawieszać gazetkę na rok? o.O tym bardziej ze temat gazetki był poruszony już od dawien dawna, mieliście na to dużo czasu. Proponuję się sprecyzować.
Poza tym popieram Lubicza, podobno na forum było za dużo rang? a teraz chcecie zostawić granatowe nicki za nic nie robienie?
Podana przez mnie "data" była orientacyjna, nadal to omawiamy. Szczerze to nie spodziewałam się takich emocji przy tym ogłoszeniu, nie mamy jeszcze wszystkiego omówione. Chcemy pozostawić granatowe nicki, bo gazetka wciąż istnieje (chyba się powtarzam). Poza tym uważam, że redaktorom należy się jakieś uhonorowanie, jeśli będziemy zupełnie kończyć działalność pomyślimy także o byłych redaktorach. Póki co nadal tworzymy zespół.

Cytat:
co do samej gazetki - moim zdaniem poziom strasznie spadł. pamiętam stary skład gdzie była Fallen, ja, Mery, Katerina i reszta starej ekipy. Weźmy np. świat w pigułce. Fallen robiła artykuły naprawdę ciekawe, wystarczy przejrzeć archiwum. I nawet jeśli ja, która nie lubię geografii z chęcią to czytałam. A teraz? Nawet nie wiem kto prowadzi ten dział, ale te rosliny... i te definicje z wikipedii... jedyne co zrobiłam to scrollowanie. Pamiętam Katerine/Rosemarie która wstawiała mnóstwo ciekawych ksiązek, seriali - chętnie to przeglądałam. A teraz stare seriale, które pewnie większosć użytkowników nie pamięta wtf. Ja sama mam 19 lat, a nie kojarze z tego nic. Jednym słowem - nuda.
Jedyne artykuły które mnie ciekawiły to rankingi, wtedy gdy zmieniałam nick >D i polecane ts2, choc polecanych ostatnio też nie przeglądam, bo folder cc jest pełny.
Spadł poziom, odechciało się czytać. Moim zdaniem powinniście albo zmienić redakcje, albo zamknać gazetkę. I tbh wole tą drugą opcje...
To jest Twoje zdanie, masz do niego prawo. Ja jednak będę trzymać się sondy, według której poziom utrzymywał się na tym samym, wysokim, poziomie.

Cytat:
EDIT: tak btw to chciałabym powiedzieć, że może zmieńcie redaktora naczelnego bo tu też jest moim zdaniem problem. Ja i kilka innych osób stworzyliśmy niedawno swoją forumową gazetkę i uwaga zainteresowanie tematem jest ogromne. Działy są stworzone pod każdego, pisane tak by zaciekawić itp. Wyniki są świetne, mamy ponad 20 komentarzy w dwa dni. Także zastanówcie się że może "góra" jest zła
Gratuluję gazetki i pomysłu
Może jestem zła, nikt nie jest doskonały.

Cóż, ciężko będzie dojść w tej kwestii do porozumienia na linii userzy-redaktorzy. My uważamy, że ten czas zawieszenia to nie czas "nic nierobienia" tylko raczej czas pracy niewidocznej dla ogółu forum. Naprawdę tak będzie razić Was 10 rang dla osób, które nadal są w gazetce i będą pracować nad tym by spełnić oczekiwania czytelników (jakiekolwiek one są)?
Charionette jest offline