View Single Post
stare 30.07.2015, 12:18   #33
Lilijka

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Co was denerwuje w TS4?

Pograłam już kilkadziesiąt godzin i za ogromny minus uznaję:
1. Znikający znajomi z kontaktów! Szczęście, że można ich często spotkać na mieście, ale i tak powinni to jakoś naprawić.
2. Kiedy sim wykonuje niektóre czynności np. je i gada z innym simem, to trwa to wieki. W dodatku, jeśli je na stojąco, trzymając talerz w dłoniach, to często on znika.
3. Ciemność!!! Bardzo męczące, bo trzeba się nagimnastykować, by jakoś urządzić dom, aby nie wyglądał jak ponura nora.
4. Niektóre maxisowskie włosy Wyglądają, jakby składały się z - góra - 10 poligonów.
5. Dosyć mocno zamknięte otoczenie. Głupotą jest, kiedy chcę z baru przejść do siłowni i muszę czekać, aż się załaduje ... Mogliby już chociaż stworzyć "dzielnice", czyli wszystkie miejsca publiczne na jednym obszarze (bez konieczności ładowania), domy w kolejnym miejscu itp.
6. BRAK MAŁYCH DZIECI! Na prawdę nie wiem, co im wpadło do głowy, by je usunąć? Były od 2 części, od momentu, gdy simowie zaczęli być bardziej "ludzcy", a tu nagle hyc, i nie ma. Dla mnie tragedia, bo uwielbiam tworzyć duże rodziny, patrzeć, jak moi simowie mają małe dzieci, opiekują się nimi. Interakcje z nimi mogłyby do różnych zmian nastrojów, szczególnie gdy te darłyby się w niebogłosy
7. Brak wspomnień. Nie wiem, może jestem przesadnie sentymentalna, ale lubię czasem popatrzeć: "o, wtedy moja simka wyszła za mąż, niedługo później urodziła pierwsze dziecko, po czym w jej domu pojawiły się karaluchy". ;p
8. Niektóre reakcje są trochę niedopracowane. Ostatnio jeden sim zdradził swoją żonę, co zobaczył jego syn. Dzieciak zawstydził się, bo zobaczył rodzica w krępującej sytuacji, polazł dalej i tyle ... Żadnej "głębszej myśli", poczucia zdrady czy coś ... Wydaje się to szczególnie przykre, jak porówna się zachowanie simów z dwójki, które po uświadomieniu sobie zdrady rodzica zaczynały płakać, złościć się, a pasek przyjaźni natychmiast spadał (a każde takie przykre doświadczenia w nich "siedziały" przez pewien czas).
9. Największy bug - czasem sim się zacina. Nawet, jeśli ma kilka komend, to zawiesza się i siedzi/stoi w miejscu, nie wykonując żadnych akcji. Przed dłuższy czas pozostaje w bezruchu i nic nie mogę z tym zrobić.