View Single Post
stare 18.09.2015, 20:07   #9
Shiver

Reputacja: 21
Domyślnie Odp: Dom Jabłońskich

Pamiętam Twoje domy z TS1 To dopiero były cudeńka

Bryła sama w sobie jest w porządku, w prostocie siła Natomiast kolorystyka jest już bardzo, hmmmm, odważna Różowy mógłby się obronić, ale tylko jeśli byłby bardziej zdecydowany, coś podchodzącego pod fiolet. No i bez kwiatków po kolor ścian (swoją drogą - czy kiedykolwiek coś takiego widziałeś w rzeczywistości?), bo jest zwyczajnie zbyt słodko i mdło.
W ogrodzie za duży misz-masz, poprzednicy już o tym wspomnieli. Ale pomysł z deskami w ogrodzie akurat bardzo mi się podoba, przecież są drewniane tarasy i inne takie. Drewno samo w sobie mogłoby być inne, ale pomysł popieram bo już mi się te wszystkie kamienie znudziły trochę Oprócz tego to meble ogrodowe są do wymiany - te najtańsze krzesła są nie do zaakceptowania (nie w tym domu w takim razie).
W korytarzu nudno trochę Za dużo odcieni drewna i drewna w ogóle.
W kuchni z kolei dzieje się aż za dużo. Cegła, kafelki, mnóstwo dupereli, można dostać lekkiego oczopląsu. I znowu tyyyle drewna I jak patrzę na rzut to mam wątpliwości czy simy będą w stanie siedzieć na tych krzesłach przy oknie...
W głównej sypialni znowu jest zbyt biało i niebiesko. Naprawdę, takie wnętrza, gdzie wszystko jest dopasowane pod (zazwyczaj jeden z dwóch) kolor są niesłychanie nudne.
W łazience znowu oczopląs, ale kolorystyka jest jakoś w miarę wyważona. Taki obraz w łazience to przesada w wiejskim domu
Kolejne trzy pomieszczenia (tj. salon oraz korytarz i sypialnia na piętrze) z kolei zupełnie odstają stylem od reszty pokoi. Taki trochę pałac Ci tu wyszedł. I znowu jest albo wszystko pod kolor (czyt. zielony) albo bez koloru (czyt. brązowe). A w salonie to poza czytaniem książek i patrzeniem na ogień chyba niewiele można robić
Łazienka na parterze ujdzie, zbyt wiele do oceny tutaj akurat nie ma.
W pokoju dziecięcym znowu to samo - wszystko w jednym kolorze. Stolik ze świeczkami nie ma tam racji bytu, sztaluga raczej też, ale mogę na nią przymknąć oko
Kolejna sypialnia to chyba najlepsze pomieszczenie w tym domu. Jest normalnie, swojsko i tak wiejsko (ale nie nadmiernie) właśnie. Jakieś zgrzyty są, ale w porównaniu do reszty jest bardzo dobrze Wykorzystałbym sytuację z kominem i postawił tam kominek, w sypialni to świetna rzecz
W kolejnej łazience znowu wszystko wymieszane (szczególnie jeśli chodzi o obrazy(, ale myślę, że wiesz już o co chodzi.
Rozplanowanie przestrzeni jest bardzo kreatywne, szczególnie na parterze. Ja tak nigdy nie umiem także za to masz plusa
No i następnym razem proszę o więcej zdjęć - lepiej wszystko widać po prostu
Mimo, że temu domowi wiele brakuje jeśli chodzi o wygląd, estetykę itd. to wzbudził we mnie jakieś takie dziwne odczucia. To chyba nostalgia, bo przypomniały mi się moje początki z dwójką kiedy grałem jeszcze bez dodatków. Fun times...