![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nie mam pojęcia, dlaczego powracam tutaj po ponad dwóch latach nieobecności. Mam nadzieję, że chociaż ktoś mnie tu jeszcze pamięta
![]() Z góry przepraszam za jakoś zdjęć, bo mój komputer nigdy do ideałów nie należał. No i dom jest zbudowany z samego Maxisa - żadnych dodatków z neta, a przynajmniej tak mi się wydaje ![]() Nie przedłużając tego wstępu w nieskończoność, przechodzę do prezentacji domu. Zdjęcie wstępne ![]() ![]() Bryła i ogród ![]() ![]() ![]() Korytarz na parterze ![]() Kuchnia - widać też ją na zdjęciu wstępnym ![]() Sypialnia główna - widać też ją na zdjęciu wstępnym ![]() Łazienka przy sypialni głównej ![]() Salon - widać też go na zdjęciu wstępnym ![]() ![]() Łazienka na parterze (wchodzi się do niej z salonu) ![]() Korytarz na piętrze ![]() Sypialnia na piętrze ![]() Pokój dziecinny ![]() Druga sypialnia na piętrze - jest łóżko, widać je na rzutach i zdjęciu wstępnym ![]() Łazienka na piętrze ![]() Rzuty ![]() ![]() Jedyne rzeczy z Internetu w tym domu to ewentualnie ciuchy i fryzury, ale to się nie liczy ![]()
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 15
|
![]()
Bardzo mi się podoba
![]() ![]() ![]() 10/10, pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Reputacja: 13
|
![]()
Bardzo podoba mi się ten dom
![]() Domek faktycznie ciepły i domowy, może tylko kominka brak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 13
|
![]()
Domek jest uroczy, taki naturalny, przyjazny... Zmieniłabym jedynie wystrój łazienki na górze. Ale salon jest naprawdę super! 9/10
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 17
|
![]()
Do x3Kitty: Kominek jest w tym domu, przyjrzyj się uważnie zdjęciom z salonu.
![]() Co do Twojego projektu, Brutusie! ![]() Jestem tym domem oczarowany... ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i gratuluję! 10/10 Edit: Zerknąłem raz jeszcze na wszystkie zdjęcia i nasuwa mi się jeszcze jedno słowo - DOPIESZCZONY ... 10/10 ! ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez Łezka : 16.09.2015 - 11:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to teraz jest jakiś sezon powrotowy. http://2.bp.blogspot.com/-EJ5Wlr4uAe...C5%84skich.png - nadawałoby się jako nagłówek do OJSG ;] Bryła i ogród - różowa elewacja? Nieee. Tyle łubinów i słoneczników? Nieee. Kwiaty i krzewy jedynie w kolorach żółtym i różowym? NIE! Czemu to niskie ogrodzenie jest tylko przy chodniku i z tyłu? Drewniane ścieżki w ogródku? NIE!!! I chyba brakuje zdjęć. Plus za to, że przynajmniej miałeś pomysł na ogródek ![]() Korytarz - 4 różne kolory drewna? Nie, tak się tego nie robi. Mam też wątpliwości co do umiejscowienia tam tego dywanu. Kuchnia - najładniejsze pomieszczenie w domu! Ślicznie zaaranżowana, klimatyczna, chociaż może zmieniłabym te kafelki na ciemniejsze. Czemu tylko jedno zdjęcie? Sypialnia nr 1 - tylko dwa kolory? Dwie różne lampy? Brak firanki? Poza tym poprawnie, ale nudno. Łazienka nr 1 - po co tam ten obraz? xD Roślinka zaś zabiera miejsce, którego i tak jest mało. Kolorystycznie w porządku. Salon - powinien być pokazany jako pierwszy z pokojów. Nie lubię tej tapety ogólnie, a tutaj już w ogóle mnie drażni. Na ścianach powinno być zdecydowanie coś spokojniejszego. Ale jest nadzieja! Spłoniesz. Chodzi oczywiście o ten lichtarz. A ta zielona lampa na tle wygląda... złowieszczo. Obrazy z miśkami są śmieszne xD Ogólnie ciekawie Ci wyszedł ten pokój ![]() Łazienka nr 2 - a mówili, żeby nie mieszać... Korytarz na piętrze - to, co na parterze + misiek! :> Sypialnia nr 2 - wood madness! Dlaczego łóżko w niej jest wygodniejsze niż to w sypialni głównej? xD I znowu ni z gruszki ni z pietruszki ten fikus. Czy ten kinkiety z KiŁ są w całym domu?! Pokoik dziecinny - czemu taki zagracony? ŚWIECZKI?! Serio? Ciężka sztaluga? SERIO? Roślinka wciśnięta między fotel a stolik? No co co? Nie wiem, co jest dalej za lampą, ale jestem niemal pewna, że nie powinno tego tam być. Sypialnia nr 3 - nie podoba mi się. Wygląda kiczowato. Łazienka nr 3 - oczopląs. Dwa obrazy. Roślinka zabierająca miejsce. NIE! Rozkład pomieszczeń - świetny. Naprawdę. Nie mógłby być lepszy. Jakbym oglądała z góry któryś z moich domków. No i teraz mogę powiedzieć coś więcej o pokojach! Sypialnia dziecięca - dobra, to biblioteczka. Zmieniam zdanie, niech sobie będzie, TYLKO że w takim przypadku należałoby: 1. przestawić fotel w jej miejsce, pozostawić go pod kątem 45 stopni, dać oświetlenie z góry (tylko nie ten kinkiet, który masz w całym domu!), 2. biblioteczkę postawić w miejscu sztalugi, a tę wywalić na dobre, 3. zamiast kuchenki, którą małe dziecko i tak nie może się bawić, dać pudełko na zabawki, 4. dywan dać do tej części pokoju, coby bawiący się maluch nie siedział na podłodze. Sypialnia nr 3 - hm, wszystkie meble w jednym kolorze? Poza tym dopiero teraz widzę, że można wywalić jedną biblioteczkę i wstawić tam tę roślinkę. No i drogi komputer przy tanio wyglądających meblach? ![]() Sypialnia nr 2 - odgrać ją... Sypialnia nr 1 - firanki cudownie się odnalazły?! ![]() Ogród - odgrać go. Po tym, co tu zobaczyłam, stwierdzam, że jesteś graczem, który ma blade pojęcie o budowaniu, potrafi upchnąć w domku wszystko, co trzeba, nawet na niezbyt wielkiej przestrzeni, ceni sobie funkcjonalność, jest konsekwentny, ale nie wyrobił sobie jeszcze dobrego gustu. Spokojnie można by wywalić 2/3 obecnych tu dekoracji i nadal byłoby dobrze! A grałoby się jeszcze lepiej ![]() Ogólnie wrażenie jest jednak, o dziwo, dobre. 6,5/10 Ostatnio edytowane przez Liv : 16.09.2015 - 12:21 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Reputacja: 12
|
![]()
Bardzo piękna bryła! Chyba sobie odtworzę taki sam albo podobny! Bardzo lubię takie domki. Jedyne co bym zmieniła, to ta różowa fasada, może cegła byłaby ładniejsza? Kuchnia klimatyczna, taka swojska. W salonie dodałabym jakoś telewizor (może nad kominkiem). Bardzo fajne rozlokalizowanie pomieszczeń! Well done!
@up o Ci ci chodzi z tym "przejściem do sypialni przez korytarz..." - to źle? W moim domu do sypialni wchodzisz właśnie przez korytarz. Tak samo jest u moich sióstr oraz u znajomych. Bardzo chciałabym zobaczyć Twoje domki oraz przejścia do sypialni - jak powinno sie je robić? Ostatnio edytowane przez revallsay : 16.09.2015 - 15:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dziękuję wszystkim za komentarze i ocenki!
Liv, Kotelarski - Wam jestem szczególnie wdzięczny, bo wiem teraz co poprawić oraz na co uważać w przyszłości! ![]()
![]() |
#9 |
Reputacja: 21
|
![]()
Pamiętam Twoje domy z TS1
![]() ![]() Bryła sama w sobie jest w porządku, w prostocie siła ![]() ![]() W ogrodzie za duży misz-masz, poprzednicy już o tym wspomnieli. Ale pomysł z deskami w ogrodzie akurat bardzo mi się podoba, przecież są drewniane tarasy i inne takie. Drewno samo w sobie mogłoby być inne, ale pomysł popieram bo już mi się te wszystkie kamienie znudziły trochę ![]() W korytarzu nudno trochę ![]() W kuchni z kolei dzieje się aż za dużo. Cegła, kafelki, mnóstwo dupereli, można dostać lekkiego oczopląsu. I znowu tyyyle drewna ![]() W głównej sypialni znowu jest zbyt biało i niebiesko. Naprawdę, takie wnętrza, gdzie wszystko jest dopasowane pod (zazwyczaj jeden z dwóch) kolor są niesłychanie nudne. W łazience znowu oczopląs, ale kolorystyka jest jakoś w miarę wyważona. Taki obraz w łazience to przesada w wiejskim domu ![]() Kolejne trzy pomieszczenia (tj. salon oraz korytarz i sypialnia na piętrze) z kolei zupełnie odstają stylem od reszty pokoi. Taki trochę pałac Ci tu wyszedł. I znowu jest albo wszystko pod kolor (czyt. zielony) albo bez koloru (czyt. brązowe). A w salonie to poza czytaniem książek i patrzeniem na ogień chyba niewiele można robić ![]() Łazienka na parterze ujdzie, zbyt wiele do oceny tutaj akurat nie ma. W pokoju dziecięcym znowu to samo - wszystko w jednym kolorze. Stolik ze świeczkami nie ma tam racji bytu, sztaluga raczej też, ale mogę na nią przymknąć oko ![]() Kolejna sypialnia to chyba najlepsze pomieszczenie w tym domu. Jest normalnie, swojsko i tak wiejsko (ale nie nadmiernie) właśnie. Jakieś zgrzyty są, ale w porównaniu do reszty jest bardzo dobrze ![]() ![]() W kolejnej łazience znowu wszystko wymieszane (szczególnie jeśli chodzi o obrazy(, ale myślę, że wiesz już o co chodzi. Rozplanowanie przestrzeni jest bardzo kreatywne, szczególnie na parterze. Ja tak nigdy nie umiem także za to masz plusa ![]() No i następnym razem proszę o więcej zdjęć - lepiej wszystko widać po prostu ![]() Mimo, że temu domowi wiele brakuje jeśli chodzi o wygląd, estetykę itd. to wzbudził we mnie jakieś takie dziwne odczucia. To chyba nostalgia, bo przypomniały mi się moje początki z dwójką kiedy grałem jeszcze bez dodatków. Fun times... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|