Moja taka niepisana zasada; urządzaj tak jakbyś sama chciała tam mieszkać.
Te zasadę można odnieść do wielu rzeczy ale mniejsza.
Z całego domu podoba mi się.... łazienka

Przynajmniej tam jest
jakiś kolor.
Zgodzę się z koleżanką wcześniej, za dużo tej cegły. Mieszkanie jest za puste, za nudne, za zimne.
Ogródek jest a jakby go wcale nie było, gdzie jakaś ławka vel krzesło, wszystko zabetonowane i jak tu sim ma wypocząć i czerpać radość z życia?
Te bambusy odgrywają role czego? Zasłony?
Okna za duże i źle rozmieszczone do tego brak jakich kol wiek zasłon/rolet/żaluzji. Tylko podglądaczy brakuje, źle bym się czuła z myślą że ktoś może mnie obserwować...
Dom sam w sobie jest za duży. Parter w cegle i starych, szarych podłogach a piętro już bardziej hmm żywsze? nowoczesne?...
Ale tylko przez chwile bo w sypialni znów mamy cegłę i deski.
Pusty hol, bez żadnego kwiatka, tylko jeden obraz

Smutne, puste ściany.
Szczerze? Dla mnie sypialnia jest wielkim nie porozumieniem. Chyba nie będę tego komentować.
Gabinet jak cię mogę ale też pusty.
Może lampka, półka z książkami jakiś fotel obok czy nawet mała skórzana kanapa.
Szkoda że nie zrobiłaś zrzutu z góry, byłoby łatwiej ogarnąć gdzie jest jakie pomieszczenie.
Poszukaj inspiracji, może Liv cię zainteresuje? Wrzuciła na forum kilka fajnych domów w typie modern.
Poszperaj w internecie, popatrz na strony z projektami domów, często można znaleźć gotowe urządzone pokoje/mieszkania. Może coś Ci się spodoba i będziesz mogła tę wizje przenieść do gry?
Więcej koloru!
Pozdrawiam!