Zongusia B!!!!!!To może być ciekawe!
odc. 10
wielkie płomienie ognia wokół mnie. Po chwili zapaliło się siano na którym stałam. Wiedziałam że zaraz zapali się moja spódniczka a potem nogi, koszulka brzuch i ręce. Stałam tak czekając na śmierć. Nagle zauważyłam że z sufitu zwisa sznur. Chwyciłam się go mocno i zaczęłam wspinać. Bogu dzięki że nauczyli nas tego na w-f ie. Ale nie zdążyłam ocaleć. Moje nogi były niemal zwęglone: skóry pozostały jedynie szczątki. Nie mogłam znieść tego okropnego widoku. Na rękach też były duże blizny. Popatrzyłam na brzuch: krwawiłam z niego i to mocno. Przerażona ułozyłam się na ławce przy szkolnym podwórzu i usnęłam. rano obudził mnie szum karetek. Wykrwaiwałam się: podłączyli mnie do aparatu pompującego krew i do maski dotleniającej. Lara Bouncle wkrótce jak się o tym dowiedziałam zaczęła coś węszyć. Wiedziała że żyłam ale nie wiedziała jakim cudem. Teraz kiedy patrzę na spalone obandażowane nogi dziwię sie że mam w ogóle siłę chodzić. Lekarze mówią żebym się zbytnio nie forsowała i na razie jeździła na wózku. Z tydzień dostanę wypis.
Tydzień później.
Leżę w domu na łózku. Ciąży nie ma ale jakim skutkiem dla mnie. Mama wchodzi do pokoju co jakiś czas i sprawdza co robię. na zakupy i do szkoły jeżdżę na wózku: mama przepisała mnie do skzoły integracyjnej żeby było mi jatwiej np. wyjeżdżać windą zamiast męczyć się po schodach.
- Kochanie> - zapytała mnie mama podczas jednych zakupów.
- Tak? - zapytałam.
- Przykro mi ale badania są jednoznaczne. - odparła mama i spuściła głowę.
- Już nigdy nie będę chodzić? - zapytałam ją.
- Nie. Ty jesteś...chora na.....
Zong wybieraj:
A. Grypę i musisz dwa tygodnie leżeć w łóżku
B. Białaczkę i zostały ci 4 miesiące życia
czy
C. jesteś chora umysłowo i postanowiłam oddać cię do domu dziecka.
|