Nina to są gwiazdowe t e l e n o w e l e. A nie gwiazdowe fotostory/
bebe Twins odc. 21
Tam leżała Mary-Kate.
-Mary? - krzyknęłam przerażona i zerwałam się z wózka.
- Ja mam...mam atak. - wysapała ona i przewróciła się do tyłu. No nie, wiedziałam ona ma atak astmy. Chwyciłam za jej kiesznie: ratujcie ona nie miała inhalatora. Niewiele myśląc zroniłam jej usta-usta a potem zawiozłam na rękach na izbę przyjęć.
- Widzę panienko...
- Ona ma astmę. - wtrąciłam
- No to wszystko się układa w logiczną zagadkę.
- ??
- Ona ma rozległą astmę i wadę serca, a odklejenie siatkówki jeszcze bardziej do tego doprowadziło....- jęczał lekarz,
- Wyjdzie z tego?
- Nie wiemy. Żebra chyba zbytnio naciskają na płuca, gips przyciska je jeszcze bardziej...jedynym ratunkiem jest operacja.
- Ale operacje są bardzo drogie.
- Niestety. Żeby zespawać żebro i obojczyk, następnie wprawić jej zastawkę w serce....
- Zastawkę??
- Tak, o0na potrzebuje swojej pompy przecież a nie cudzej. - odparł beztrosko on.
- Teraz będzie leżeć w szpitalu?
- Chyba tak Chyab. Siostro morfologia. - uslyszałam i zjechałam na dół do sklepiku,
- CZtery razy sok z wiśni i dwa razy z aronii. - wyrecytowałam, zapłaciłam i poszłam na górę człapiąc nogami.
- Masz siostrzyczko. - szpenęłam ustawiając trzy soki dla niej i trzy soki dla siebie schowałam do kieszeni szlafroczka.
- Kochasz mnie - usłyszałam za sobą. Zobazcyłam Salema, moją dawną miłość.
- Nie. - odparłam i poszłam do sali. Ale on był szybszy i zastawił mi sobą wejście.
- Odsuję się jak powiesz mi czemu kochasz tego głupka.
- Brandon jest lepszy od ciebie
- Ciekawe w czym .- odparł on.
- We wszystkim. Kiedy leżałam w szpitalu ani razu ciebie u siebie nie zobaczyłam.
- A on niby jest u ciebie non- stop?
- Tak, teraz poszedł do mojej siostry na chwilkę.
- Po co? Pocałować się z nią?
- Nie, zobaczyć co u niej słychac.
- Ach, czyli on się kocha w was obydwóch?
- Nie, ona leży od dzisiaj w spzitalu.
- To narwa, nie zobaczysz mnie więcej.
Wieczorem poszłam do ubikacji. Otworzyłam drzwi. Na moje nogi wlał się potoczek....
|