View Single Post
stare 19.12.2004, 11:11   #1033
Magi
Guest

Domyślnie

Tatułaż

Odcinek 24

Gii poraz kolejny zakręciło sie w głowie i upadła. Obudziła sie przypięta pasami do łóżka. Była w psychiatryku!
- Rozi!!!- krzykneła i znowu zasneła. Gdy obudziła sie zobaczyła śnieg za oknem. Leżała w swoim łóżku. W domu. W jej rozinnym domu. Nie wiedziała co sie dzieje. Postanowiła zasnąć jeszcze raz. I zobaczyć co tym razem sie stanie. I obudziła sie tak jak podejrzewała w... Psychiatryku. Gdy zapytała lekarza co sie dzieje nic nie odpowiedział tylko wstrzyknoł jej coś. Kolejny raz w tym dniu zasneła. Gdy obudziła sie w pokoju była ciągle zima. Zeszła na dół nie mając zamiaru już spać.
- Mamo... Czuje sie... Tak... Dziwnie... Nie wiem co sie ze mną dzieje!- krzykneła Gia ze łzami w oczach.
- Czas aby ci to wyjaśnić...- powiedziała mama iwprowadziła doktora który zawsze ją badał.
- Co pan tu robi?- zapytała zdziwiona Gia.
- Usiądźmy... Teraz posłuchaj. Wytłumacze Ci wszystko. Daj mi dokończyć i potem zadasz mi pytania.
- Dobrze.
- A więc tak... Masz na imie Gia. Masz 17 lat i jesteś osobą badaną. Przenosimy cie do życia gansterskiego i spokojnego. Czyli tu. Pamiętasz jak pierwszy raz w tamtym życiu polcjant wstrzyknął ci Inwerstyne? Wtedy przenieśliśmy cie tu. A potem zmowu tam, tu, tam i tu. Badamy jaki wpływ ma na ciebie okreslone środowisko. Te światy to tylko twoje złudzenia. To właśnie twoja historia.
- Co?! - zapytała płacząc Gia.
- Tak.
- Te wszystkie osoby i wspomnienia to złudzenie?
- Nie. Nie wszystkie.
- A kto niby istnieje? - zapytała Gia z kpiną w głosie.
- Samntha. Ona żyje. Pamiętasz tą dziewczyne która pytała o Twoje dzieciństwo? To była ona. Dlatego byłaś przy niej spokojna.
- I co teraz zamierzacie?
- Masz dwa wyjścia. Albo wrócić do prawdziwego życia, albo dalej żyć w tych wspomnieniach ze świadomością, że zaraz możesz sie prześć do tego prawdziwegio świata..- powiedział doktor
- A który świat jest prawdziwy?
- Ten... Gorszy. Czyli ty w psychiatryku.
- A moge... Poprostu umrzeć? Czy możecie mnie zabić?! Bo ani to, ani to życi nie jest nic warte!
- Tak... Możemy... Możemy poprostu wyjąć złącze które masz w mózgu i...
- I?
- Umrzesz...
- Dobrze zróbcie to. -powiedziała goszko Gia i... Zasneła w wiecznym śnie...

KONIEC

Fajna historyjka karuś
  Odpowiedź z Cytatem