Cytat:
Napisał madziaaaaaaa
Dzięki dzięki, ale mam pytanie czy ten dach zawsze musi się znajdować zaraz po parterze??? Nie da się zbudować fundamentów, na tym ścianę, potem podłogę, a potem ściany i zaraz potem dach??? Bo chciałabym zrobić właśnie taki dom, ale żeby tylko dach był powykrzywiany, podłogi nie.
pozdrawiam
|
Zaraz sprawdzę jak będę znała odpowiedź to edytuje tego posta
Edit:
Ok podstawowa odpowiedź to da się
1.Najpierw stawiasz ściany (z fundamentami jeszcze nie próbowałam) tyle ile pięter chcesz
2. Potem przechodzisz na najwyższe piętro i kładziesz tam podłogę na całej powierzchni (ale tylko na najwyższym!!!!) tak jak na obrazku uuups nie ma obrazka

zgubiłam zapomniałam zrobić...
3. To jest punkt opcjonalny można na tej podłodze postwaić płotek tak aby tworzył takie kratki (wiecie o co chodzi nie???) Ale to jest tylko ozdoba ale róbcie to w tym momencie bo dalej nie wyjdzie no i do tego potrzebny jest kod
moveobjects on
4. No i przyszedł czas na nasze upragnine wyginanie, a więc wpisujemy kod
boolProp constrainFloorElevation false
Schodzimy na najniższe piętro i w środku zaczynamy wyginać
Tylko uwaga nie wyginajcie przypadkiem ściany bo potem już jej nie odegniecie... znaczy odegniecie, ale lepiej cofnąć po co się bawić
5. Sprawdzamy efekty co wygląda mniej więcej tak: (Tylko u mnie z płotkiem)
6. Potem znowu dezaktywujemy kod i wpisujemy (Chyba pamiętacie jak się otwierało to okienko

)
boolProp constrainFloorElevation true
I schodzimy na najniższe piętro wchodzimy w opcje terenu i wybieramy wygładzanie (Jeśli ktoś nie wie jak wygląda ta opcja to piszcie śmiało tylko może na PM to odrazu tu wstawie obrazek) no i oczywiście wygładzamy powierzchnie wewnątrz budynku

a dach nasz zostanie taki jak był
7. Potem spokojnie możemy kłaść podłogę na innych piętrach
8. No i oczywiścir malujemy nasz dom, a końcowy efekt u mnie wygląda tak (oczywiście nie radzę robienia takich zwykłych kwadratów, bo to nie wygląda za fajnie)
Mam nadzieje,że pomogła... Przepraszam za wszelkie błędy, ale robiłam to na szybko
a ja (brat ka... thei) to poprawiałem
. Jeśli śę pmylilem to śory po mam ciesieć lat
... (Czemu ja mam brata???? - ale za to poprawił błędy)