![]() |
#2 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Zaraz sprawdzę jak będę znała odpowiedź to edytuje tego posta Edit: Ok podstawowa odpowiedź to da się ![]() 1.Najpierw stawiasz ściany (z fundamentami jeszcze nie próbowałam) tyle ile pięter chcesz ![]() 2. Potem przechodzisz na najwyższe piętro i kładziesz tam podłogę na całej powierzchni (ale tylko na najwyższym!!!!) tak jak na obrazku uuups nie ma obrazka ![]() 3. To jest punkt opcjonalny można na tej podłodze postwaić płotek tak aby tworzył takie kratki (wiecie o co chodzi nie???) Ale to jest tylko ozdoba ale róbcie to w tym momencie bo dalej nie wyjdzie no i do tego potrzebny jest kod moveobjects on 4. No i przyszedł czas na nasze upragnine wyginanie, a więc wpisujemy kod boolProp constrainFloorElevation false Schodzimy na najniższe piętro i w środku zaczynamy wyginać ![]() Tylko uwaga nie wyginajcie przypadkiem ściany bo potem już jej nie odegniecie... znaczy odegniecie, ale lepiej cofnąć po co się bawić ![]() 5. Sprawdzamy efekty co wygląda mniej więcej tak: (Tylko u mnie z płotkiem) ![]() 6. Potem znowu dezaktywujemy kod i wpisujemy (Chyba pamiętacie jak się otwierało to okienko ![]() I schodzimy na najniższe piętro wchodzimy w opcje terenu i wybieramy wygładzanie (Jeśli ktoś nie wie jak wygląda ta opcja to piszcie śmiało tylko może na PM to odrazu tu wstawie obrazek) no i oczywiście wygładzamy powierzchnie wewnątrz budynku ![]() ![]() 7. Potem spokojnie możemy kłaść podłogę na innych piętrach ![]() 8. No i oczywiścir malujemy nasz dom, a końcowy efekt u mnie wygląda tak (oczywiście nie radzę robienia takich zwykłych kwadratów, bo to nie wygląda za fajnie) ![]() Mam nadzieje,że pomogła... Przepraszam za wszelkie błędy, ale robiłam to na szybko a ja (brat ka... thei) to poprawiałem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez -tamatha- : 28.02.2005 - 18:43 |
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatnia wiadomość |
Tajne czary, ale jak je zrobić?? | Olgunia12 | The Sims 1: Rozszerzenia | 9 | 25.12.2003 11:34 |