View Single Post
stare 26.10.2003, 22:48   #30
Justa
Guest

Domyślnie

Witam !
Jak zauwazyliscie w tym temacie odbyl sie gruntowny remont tz oczyszczanie,pewnie nie byloby to potrzebne gdyby nie ciagle posty nie zwiazane z tematem.Bylo stron 39 zostaly zaledwie 3 strony.Przykre ale prawdziwe.Wszystkie komentarze zostaly skasowane(rowniez mi przykro,ale to bylo najsprawiedliwsze) pozostaly tylko forostory ktore zamiescili uzytkownicy forum.Pewnie zakonczylo by sie zamknieciem tematu,ale postanowilam,ze uratuje temat robiac porzadek.

To nie moje widzimisie bowiem dostalam kilka propozycji miedzy innymi
od gosci odwiedzajacych to forum co mnie bardzo zaskoczylo.
Jest mi troche wstyd za ten istny balagan.

Zapraszam wszystkich serdecznie do kontynuacji tego tematu
Do tej pory zostaly przedstawione bardzo ciekawe fotostory za co dziekuje uzytkownikom i mam nadzieje,ze na tym sie nie skonczy.

POZDRAWIAM

I od tej pory prosze nie umieszczac zbednych komentarzy!

.................................................. ..................................................

Ponizej zamiescilam posty ktore musialam pozostawic gdyz sa to niezbedne informacje techniczne.

Cytat:
Chodzi ci o wrzucanie zdjęć na serwer tak? Musisz sobie gdzieś założyć konto (ja mam na interii i serwer jest dość pojemny i szybki). Potem (na interii) wchodzisz w "miasto www". Wtedy chyba będziesz musiał wypełnić jakiś formularz. Jak go wypełnisz wtedy jak wejdziesz w "miasto www" wyświetli ci się ramka ze statusem strony. Na dole wchodzisz w (coś takiego) "??? ???? FTP" (nie pamiętam caąłości wiem tylko że jest tam FTP). Naciskasz potem na "dodaj" i wpisujesz ścieżke z twojego komputera do pliku. Potem ci będzie wrucało na serwer.
Cytat:
Kama, więc słuchaj.
wchodzisz sobie na tą pocztę, i tam na górze na granatowym pasku szukasz "Strona WWW" albo cos takiego. i następnie przewijasz w dół aż znajdziesz cos takiego, jak "Zarządzaj swoimi plikami (FTP)". Stamtąd wybierasz z żółtego paska "Wgraj" przeglądasz i wybierasz fotkę która cię interesuje. następnie naciskasz "Wgraj" (w tym okienku) i czekasz. Kiedy juz się wgra, bedziesz miała ten obrazek dotępny pod http://twój_nick.w.interia.pl/nazwa_obrazka piszesz nową wiadomość. naciskasz przycisk "Img", wklejasz adres i ponownie naciskasz przycisk "Img"
no! już chyba wszystko jasne!
Cytat:
Słuchajcie mam do was gorącą prośbę. Jeżeli wklejacie jakieś obrazki to z łaski swojej zmieńcie jej wpierw na jpg bo na bitmapie to sie nawet i z pol godziny wgrywa, bo bitmapa dużo waży. Przy jpg nie stracicie nic na wartośći rysunku, a w dodatku szybciej sie wgra.
Cytat:
No dokłądnie obraz zapisany w rozszerzeniu .jpg może zajmować 4 razy mniej miejsca niz .bmp. Po za tym avatary z rozszeżeniem .bmp nie wyświetlają się.
Cytat:
normalnie...otwierasz plik *za pomoca corel photo paint bierzesz zapisz jako i tam *przy zapisie wybierasz sobie format jpg...tylko masz corela?
to niekoniecznie musi byc corel..ale ja umiem tylko w nim
Cytat:
Można też za pomocą zwykłego painta