View Single Post
stare 23.12.2007, 11:33   #1
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie "Brennon" by haughton

"Brennon" to posiadłość położona na obrzeżach Kwitnących Wzgórz, należąca do państwa Hastings. Działka otoczona jest z trzech stron lasem, a sam dom tonie w morzu drzew i kwiatów. W przestronnych wnętrzach znaleźć można liczne kombinacje żywych kolorów z domieszką odcieni brązów, niewinnej bieli i eleganckiej czerni, co tworzy idealne otoczenie dla całej rodziny, a barwny ogród i malownicze jezioro koją nerwy i pozwalają na znakomity relaks.

- Oto fronton domu widoczny z ulicy...:

...a ja nazywam się Ryan Hastings i będę Twoim przewodnikiem. Witam i zapraszam do środka!

- Wycieczkę rozpoczniemy nietypowo...

...bo od garażu....

...przez który wchodzimy do siłowni.

- Następnie wracamy do garażu i kierujemy się dalej...

...by po chwili znaleźć się w niewielkim hallu, prowadzącym na piętro domu:

- Po drodze zaglądamy jeszcze do pralni...:

...a po pokonaniu schodów wchodzimy do kuchni, w której czerwoną cegłę zestawiono z białym tynkiem, a meble z jasnego drewna kontrasują z nowoczesnymi sprzętami AGD:

- Kuchnia połączona jest z przytulną jadalnią, z której można również dostać się na taras wychodzący na ogród. Zajrzymy tam za chwilę.

- A teraz salon, gdzie znajduje się główne wejście do domu. Poznaj proszę moją żonę - Karen. Karen jest projektantką mody i właścicielką sieci sklepów z elegancką odzieżą dla kobiet :

- To pomieszczenie jest sercem naszego domu. Z olbrzymich okien rozciąga się wspaniały widok na ogród i jezioro, a w chłodne dni przesiadujemy tutaj grzejąc się przy kominku, oglądając telewizję bądź grając w szachy :

- Na podziwianie ogródka będzie jeszcze czas - idziemy dalej.

- Salon połączony jest krótkim korytarzykiem z łazienką dla gości oraz z moim gabinetem. Zajmuję się polityką i obecnie zasiadam w sejmiku miasta. W dzisiejszych czasach dużo spraw służbowych można załatwić przez Internet, dlatego często pracuję w domu.

Kierujemy się na drugie piętro. Ponieważ salon jest dwupoziomowy, do częsci sypialnej domu można dostać się przez wewnętrzny balkon. Z tego miejsca również możemy podziwiać widok rozciągający się z okien:

- A oto mój syn, Philip. Za moment obejrzymy jego królestwo, a tymczasem zapraszam do głównej sypialni.

- Dominują tutaj chłodne odcienie niebieskiego, połączone z jasnym drewnem. Wielkie oszklone drzwi prowadzą na górny taras:

- Sypialnia połączona jest z łazienką. Zieleń i brąz tworzą przyjemną dla oka kompozycję, nieprawdaż?:

- Następny przystanek to wspomniany wcześniej pokój Philipa...:

...i przylegająca do niego łazienka. Mój syn uwielbia odcienie zieleni i pomarańczy, i świetnie się w nich czuje:

- To już cały dom. Zapraszam Cię teraz do obejrzenia reszty parceli. Wracajmy zatem do salonu i chodźmy na taras:

- Urządziłem ogród wspólnie z moim szwagrem - bratem Karen, który jest ogrodnikiem z zamiłowania. Znajdziesz tu mnóstwo gatunków krzewów i kwiatów.
Przy tarasie są boczne schodki, które prowadzą do dalszej częsci ogrodu. Faktycznie - trawa dosłownie usiana jest przepięknymi roślinami:

Skręcamy w lewo i pokonując kolejne schodki dostajemy się na pomost:

Następnie kierujemy się nad brzeg jeziora, gdzie wygospodarowano miejsce na posiłki na świeżym powietrzu, a do starej wierzby przymocowano huśtawkę. - Uwielbiamy spędzać tutaj czas z przyjaciółmi. Bardzo często urządzamy mini przyjęcia z szaszłykami w roli głównej.:

- To juz prawie wszystko, co chciałem Ci pokazać. Wróćmy jeszcze na chwilę do frontowego ogrodu. To jest moje osobiste miejsce do dyskusji na tematy polityczne, które przeprowadzam często z naszym sąsiadem. Karen strasznie nudzą takie rozmowy, więc wyrzuca mnie na zewnątrz, gdy sąsiad wpada z wizytą.

Na koniec kilka ogólnych zdjęć posiadłości:

Bryła:

Iluminacja działki w nocy:

Rzuty:

Piwnica:

Pierwsze piętro:

Drugie piętro:

Tekst oraz zdjęcia są mojego autorstwa. Kopiowanie bez mojej zgody zabronione.

Pozdrawiam,
haughton
haughton jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.