![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
"Brennon" to posiadłość położona na obrzeżach Kwitnących Wzgórz, należąca do państwa Hastings. Działka otoczona jest z trzech stron lasem, a sam dom tonie w morzu drzew i kwiatów. W przestronnych wnętrzach znaleźć można liczne kombinacje żywych kolorów z domieszką odcieni brązów, niewinnej bieli i eleganckiej czerni, co tworzy idealne otoczenie dla całej rodziny, a barwny ogród i malownicze jezioro koją nerwy i pozwalają na znakomity relaks.
- Oto fronton domu widoczny z ulicy...: ...a ja nazywam się Ryan Hastings i będę Twoim przewodnikiem. Witam i zapraszam do środka! - Wycieczkę rozpoczniemy nietypowo... ...bo od garażu.... ...przez który wchodzimy do siłowni. - Następnie wracamy do garażu i kierujemy się dalej... ...by po chwili znaleźć się w niewielkim hallu, prowadzącym na piętro domu: - Po drodze zaglądamy jeszcze do pralni...: ...a po pokonaniu schodów wchodzimy do kuchni, w której czerwoną cegłę zestawiono z białym tynkiem, a meble z jasnego drewna kontrasują z nowoczesnymi sprzętami AGD: - Kuchnia połączona jest z przytulną jadalnią, z której można również dostać się na taras wychodzący na ogród. Zajrzymy tam za chwilę. - A teraz salon, gdzie znajduje się główne wejście do domu. Poznaj proszę moją żonę - Karen. Karen jest projektantką mody i właścicielką sieci sklepów z elegancką odzieżą dla kobiet : - To pomieszczenie jest sercem naszego domu. Z olbrzymich okien rozciąga się wspaniały widok na ogród i jezioro, a w chłodne dni przesiadujemy tutaj grzejąc się przy kominku, oglądając telewizję bądź grając w szachy : - Na podziwianie ogródka będzie jeszcze czas - idziemy dalej. - Salon połączony jest krótkim korytarzykiem z łazienką dla gości oraz z moim gabinetem. Zajmuję się polityką i obecnie zasiadam w sejmiku miasta. W dzisiejszych czasach dużo spraw służbowych można załatwić przez Internet, dlatego często pracuję w domu. Kierujemy się na drugie piętro. Ponieważ salon jest dwupoziomowy, do częsci sypialnej domu można dostać się przez wewnętrzny balkon. Z tego miejsca również możemy podziwiać widok rozciągający się z okien: - A oto mój syn, Philip. Za moment obejrzymy jego królestwo, a tymczasem zapraszam do głównej sypialni. - Dominują tutaj chłodne odcienie niebieskiego, połączone z jasnym drewnem. Wielkie oszklone drzwi prowadzą na górny taras: - Sypialnia połączona jest z łazienką. Zieleń i brąz tworzą przyjemną dla oka kompozycję, nieprawdaż?: - Następny przystanek to wspomniany wcześniej pokój Philipa...: ...i przylegająca do niego łazienka. Mój syn uwielbia odcienie zieleni i pomarańczy, i świetnie się w nich czuje: - To już cały dom. Zapraszam Cię teraz do obejrzenia reszty parceli. Wracajmy zatem do salonu i chodźmy na taras: - Urządziłem ogród wspólnie z moim szwagrem - bratem Karen, który jest ogrodnikiem z zamiłowania. Znajdziesz tu mnóstwo gatunków krzewów i kwiatów. Przy tarasie są boczne schodki, które prowadzą do dalszej częsci ogrodu. Faktycznie - trawa dosłownie usiana jest przepięknymi roślinami: Skręcamy w lewo i pokonując kolejne schodki dostajemy się na pomost: Następnie kierujemy się nad brzeg jeziora, gdzie wygospodarowano miejsce na posiłki na świeżym powietrzu, a do starej wierzby przymocowano huśtawkę. - Uwielbiamy spędzać tutaj czas z przyjaciółmi. Bardzo często urządzamy mini przyjęcia z szaszłykami w roli głównej.: - To juz prawie wszystko, co chciałem Ci pokazać. Wróćmy jeszcze na chwilę do frontowego ogrodu. To jest moje osobiste miejsce do dyskusji na tematy polityczne, które przeprowadzam często z naszym sąsiadem. Karen strasznie nudzą takie rozmowy, więc wyrzuca mnie na zewnątrz, gdy sąsiad wpada z wizytą. ![]() Na koniec kilka ogólnych zdjęć posiadłości: Bryła: Iluminacja działki w nocy: Rzuty: Piwnica: Pierwsze piętro: Drugie piętro: Tekst oraz zdjęcia są mojego autorstwa. Kopiowanie bez mojej zgody zabronione. Pozdrawiam, haughton |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Po przeczytaniu tego wstępu jestem pod ogromny zachwytem - dzięki temu wprowadzeniu można poczuć klimat. Ta niewinna biel boskie porównanie, a co do czerni to ja bym powiedział NIEŚMIERTELNA czerń
![]() Na pierwszym zdjęciu bryła wygląda dość dziwnie z tymi oknami. Jednak na dalszych screenach widać jak pięknie prezentuje się budynek! Pokazałeś nam coś nowego, nowy styl, nowe kolory i nowy klimat - osobiście ten nowy styl mi przypadł do gustu i popchnął do zachwytu. Do tej pory nie znosiłem tych szafek kuchennych, ale w Twoim wydaniu wyglądają rewelacyjnie + te żaluzje. Świetny połączenie wazonu i tego kwiatka w nim! Ktoś może przyczepić się do tych okien, które są tak ogromne i jakże niedyskretne, ale dyskrecje przecież zapewnia las i stanowią one świetny pejzaż dla sima, który znajduje się w tym pomieszczeniu. Daje 10/10 za coś nowego i pięknego. P.S mógłbyś podać mi skąd ściągałeś tego sima? |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Bardzo ładny
Pozdr. ![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Dom nie jest zły. Ale idealny też nie
![]() Nie przypadł mi do gustu twój sposób łączenia kolorów. Może jest dla mnie zbyt odważny? Osobiście wolę klasyczne polączenia. 5,5/10
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Pierwsze zdjęcie mnie wystraszyło.Wydawało mi się ,że będzie to pusty dom.Myliłam się.On jest świetny!!!Życzę powodzenia w tworzeniu
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Po zobaczeniu pierwszych zdjęć pomyślałam.: "Kolejna beznadzieja". Myliłam się.! On jest cudnu, przepiękny.! Ta atmosfera, to cieeepło.
![]() Wybacz mi, ale muszę to powiedzieć: Dasz do ściągnięcia.__. ? |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Przepiękny domek. Czekam na następne dzieła
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Hyy,a ja nie mam się do czego przyczepić.
Bryła super,i ten tarasik (: |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Dom jest piękny.
Najbardziej podobają mi się takie małe dodatki realistyczne, np. Proszek do prania, koszyk z ubraniami. Czekam na Twoje dalsze prace. Masz talent. |
![]() |
#10 | ||
|
![]() Cytat:
![]() Postać Ryana jest bodajże z modthesims2, ale głowy nie daję, nie mogę znależć opisu. Jeśli chcesz, to wyślę Ci mailem plik z tym simem, ale jest on w postaci Sims2Pack i nie pamiętam, czy nie potrzebuje dodatkowych rzeczy (typu włosy, oczy, itp). Cytat:
![]() miracle - podobnie jak moje poprzednie projekty ten również zawiera elementy, których nie moge dystrybuować, więc niestety nie udostępnię domu do pobrania. Nana1994 - fronton domu celowo wygląda niepozornie - właściciele cenią sobie prywatność. Dlatego też część reprezentacyjna domu skierowana jest w stronę lasu. EDIT: Komurka - znalazłem tego Sima - można go ściągnąć stąd. Ostatnio edytowane przez haughton : 23.12.2007 - 16:16 |
||
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|