Cytat:
Napisał Origáme
... jak coś to Irbis mi nie pomagał z tymi półkami pytałam się ją o pomoc ale głupio by tak było by z jej pomocą bo to wtedy nie był by jakby mój dom ...
Dobra kończe z tymi historiami i zaczynam od domu czyli jak mieszkają sławni i bogaci.
|
Rzeczywiście Irbis nie pomagał. Nie zgodziłam się na coś takiego, ponieważ nie byłoby to uczciwe i tak
Origáme, to nie byłby tak naprawdę Twój dom. Zastanawiam się tylko, czy jeśli pewne rozwiązania "ściągnęłaś żywcem" z moich domów, to czy wtedy jest to tak naprawdę Twój dom?
Jeśli wspominasz o mnie, że Ci nie pomagałam, to oglądający gotowi są pomyśleć, że wszelkie zastosowane rozwiązania są Twoimi pomysłami, ale niestety tak nie jest.
Takie kopiowanie cudzych pomysłów i przedstawianie ich jako własne ociera się o plagiat.
Tak się nie robi.
Szczególnie poraziła mnie półka w salonie pod oknem. Ustawiłaś nawet te same kwiatki i w ten sam sposób. Chętnych zapraszam do obejrzenia
Domu rodziny Daktylek, gdzie zobaczycie pierwowzór półki pod oknem wykonanej z rodzaju fundamentów zwanych sceną.
Skoro już będziecie w domu Daktylków, proszę zwrócić uwagę także na kuchnię.
Godna uwagi jest również łazienka, a dokładniej rzecz ujmując, wanna stojąca na scenie, której prototyp zobaczyć można w innej mojej budowli, a mianowicie w
Domu rodziny Rzodkiewka (łazienka zielona, prezentowana jako druga).
W tym domu również kuchnia warta jest obejrzenia, ponieważ kuchnia wykonana przez Origáme zdecydowanie ją przypomina. Nie tylko meble, ale również kolor ścian zdają się być takie same.
Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam.
--------------------
Nie chcę pisać nie na temat, więc ocenię Twój domek.
Bryła jest prosta i duża, przez co wydaje się taka ciężka, klockowata.
W salonie jest dość ciemno, a na pierwszym zdjęciu niewiele widać. Półki pod oknem nie komentuję, bo to przecież nie jest Twój pomysł.
W kuchni szafki wiszące na oknach wyglądają fatalnie, podobnie jak lodówka, która stoi w oknie.
Sypialnia jest pusta i bez wyrazu.
Łazienka zupełnie nie pasuje do reszty domu. Jest zimna i nieprzyjemna.
W pokoju dziecka jest zbyt niebiesko, a lustrzana podłoga nadaje mu nieprzyjemny klimat.
Ogród jest całkiem przyjemny. Nie podobają mi się jedynie te kamienie - są bardzo nienaturalne.
W salonie, kuchni i sypialni kolory są ładnie dobrane.
Ogólnie dom nie podoba mi się. Jednak bezmyślne kopiowanie cudzych pomysłów nie zawsze wychodzi na dobre. Bo tak, to mieszkają moi "sławni i bogaci".