View Single Post
stare 24.05.2008, 19:44   #86
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: A neverending dream

Odnoście posta Koorneli: uwierzcie mi, ze są lepsze (z TS1, oczywiście). Jeśli nie wierzycie, to zajrzyjcie na tę stronkę (jest po angielsku):
http://thesims.ea.com/us/
W "Family exchange" są zdjęcia z gry oraz w niektórych przypadkach- historyjki. ("Search by albums"). Można jeszcze sobie wybrać, jakie albumy chce się oglądać (kategorie), po prawej stronie. Albo w "Power search" wpisać jakieś słowo po angielsku (np. to, o czym chcielibyście przeczytać). Stamtąd jest moje ulubione FotoStory, czyli historia rodziny Rose (gdyby ktoś chciał przeczytać, to w "Power search" w "Optional Keyword(s):" trzeba wpisać rose. Na pierwszej stronie znajduje się druga część [tytuł: "The Rose Family"], część pierwsza jest na stronie następnej [też musi pisać "The Rose Family", to jest ta na samym dole]. Część trzecią znajdziecie już sami. Oprócz tego FS jest tam wiele innych świetnych simowych historyjek. Naprawdę polecam.)
I część druga:

ODCINEK 18
CZęść II

Paręnaście godzin później Wiktor i Lily byli już w Polsce. Z lotniska od razu przyjechali do domu cioci i babci.
- Tatusiu- zapytała Lily, gdy wysiedli z auta- Czy tu będziemy mieszkać?
- Nie- odpowiedział Wiktor- Mamy mieszkanie w mieście.
- To dlaczego najpierw tam nie pojechaliśmy?
- Zobaczysz dlaczego. A teraz chodź.
I poszli w stronę drzwi wejściowych.

Zaraz po przekroczeniu progu domu Lily spotkała Anię, a właściwie to ciocię Anię.
- Witaj w domu, Lily- powiedziała ciocia przytulając bratanicę
- Cześć ciociu- odpowiedziała Lily
Gdy już się przywitały, dziewczynka rozejrzała się naokoło.
- Kiedy zrobiliście remont?- zapytała
- Zaraz po twoim wyjeździe.
- Teraz tu jest ładniej niż kiedyś.
- Cieszę się, że ci się podoba. No, a teraz chodź dalej...

Panie weszły do pokoju. Tu także dużo się zmieniło.
Chwilę później w pokoju zjawiła się pani Teresa.
Bardzo ucieszyła się na widok Lily. Babcia i wnuczka również powitały się uściskiem.
- Tęskniłam za tobą, babciu- powiedziała dziewczynka
- Ja za tobą też, Lily. Ale na szczęście teraz już koniec z tym.
- Właśnie. W końcu.
Obydwie się jeszcze bardziej uśmiechnęły.

Gdy powitanie dobiegło końca, rozpoczęło się "małe" przyjęcie.
Lily była zaskoczona, gdy na stole znalazł się tort z napisem "Witaj w domu, Lily". To był naprawdę miły gest ze strony cioci i babci.
Dziewczynka dowiedziała się szczegółów totyczących tego wszystkiego, co ją będzie obowiązywać (szkoła, obowiązki i takie tam). Jedną z najlepszych wiadomości jakie usłyszała było to, że co tydzień na weekend będą z tatą przyjeżdżali do cioci i babci, i że będzie chodziła do tej samej szkoły, co Sara.

Lily bardzo szybko zaaklimatyzowała się w Polsce. W szkole nie miała większych problemów. Była tam zapisana tak, jak miała w obecnych dokumentach: nie Lily Williams, tylko Lilia Muchomorek. Otrzymała przezwisko "Lilka". Bardzo jej się ono spodobało.

Dzieciństwo Lily stało się naprawdę piękne.

KONIEC
Powinnam dopisać jeszcze "NIESTETY".
I tak oto kończy się historia Lily, a wraz z nią "A neverending dream".
Na koniec podam jeszcze tzw. "credits".

CREDITS "A neverending dream"

autorka: Liv (Liv94)
pomysł (materiał na scenariusz; odpowiednio przerobiony): "Gwiezdne Wojny" George`a Lucasa

STRONKI:
www.supersims.boom.ru (ciuchy i meble)
www.simprover.com (meble)
http://www.sistersfashion.internetds...l/kobiety.html (ciuchy)
www.parsimonious.org (kwiatki/dekoracje)
www.deviantsim.com (grób)
www.aroundthesims.com (meble/dodatki)
www.wellderssedsim.com (ciuchy, skin głowy Wiktora)
http://simwoman.fateback.com (skin głowy Tanii)
www.simgedoehns.de (meble, okna i drzwi)
www.7deadlysims.com (auto)
www.thesimsresource.com (ciuchy, meble)
reszta skinów (część ciuchów Tanii, ubranko Lily w 7 odc., "shakowane" maxisowe skiny, skin głowy mamy Wiktora i przerobione skin głowy Lily i Wiktora oraz cała reszta) zrobione przeze mnie.
Możliwe, cze jakąś stronkę pominęłam, ale te wypisane to większość.

Specjalne podziękowania kieruję do Was, czytelnicy, za wszystkie komentarze, oceny i za wytrwałość
Mam również nadzieję, że moje następne FS będzie równie dobre, jak "A neverending dream".

To tyle na zakończenie.

Ostatnio edytowane przez Liv : 26.05.2008 - 19:41
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem