View Single Post
stare 02.11.2008, 00:16   #10
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: rewolucja bloki (miszkaniowka) nowe miasto :)

Cytat:
Napisał ziomal1992
zanim przejde do rzeczy chce powiedzieć iż znów wam troszke zrewolucjonuje dział(projekty), opanowane przezemnie sztuki budowania(bez kodów) co pokazuje moje umiejętności
Po takim wprowadzeniu spodziewałem się czegoś wyjątkowego i nowego. Niestety niemiło się rozczarowałem. Blok powinien być Blokiem, z Sąsiadkami i Niedopałkami, a nie z ogrodzeniem a' la obóz koncentracyjny i wiejskimi garażami, które wygladają trochę jak psie budy w rozmiarze XXL..
Za plus na pewno mogę uznać ładną kolorystykę budynku i ciekawie zaprojektowane i rozmieszczone loggie. Sama bryła natomiast nie jest w żadnym stopniu nowa, ani tym bardziej świeża i moim zdaniem nie wprowadza żadnych rewolucji do działu z naszymi projektami. Taki sobie blok, jakich pełno na wielu osiedlach w całej Polsce.

Wydaje mi się również, że skoro nie budujesz z myślą o Simach, tylko starasz się nadać realizmu swoim projektom to jednak powinieneś korzystać z kodów. Gra standardowo ma spore ograniczenia w kwestii budowania i widać je od razu na zdjęciach - wszystko ustawione idealnie równo, symetrycznie i nudno (nie licząc okna nad wejściem do budynku, które buntowniczo usadowiło się po lewej stronie, burząc w ten sposób Harmonię Dzieła). We wnętrzach rażą klaustrofobiczne korytarze, a w otoczeniu pustka i "zimna" aura. Szkoda, że wnętrza nie są umeblowane, bo tak naprawdę to niewiele jest do podziwiania.

Projektowi brak charakteru i tego "czegoś" przyciągającego zainteresowanie. Niby nowoczesna bryła, ale otoczona betonowym murem i klockowatym żywopłotem, do tego garaże w zupełnie innym stylu architektonicznym i ta pseudo-altanka ze szklanym dachem... Piszesz, że masz 30 GB dodatków (chociaż szczerze wątpię, żeby gra tyle "udźwignęła")- może warto by było z nich skorzystać i dopracować parcelę, chociażby z zewnątrz?

Ostatnio edytowane przez haughton : 02.11.2008 - 00:23
haughton jest offline