25.11.2008, 15:34
|
|
Reputacja: 15
|
Odp: Dark Room
Cytat:
Napisał Libby
Dość ciekawie się zapowiada. Jak na pierwsze FS jest nieźle.
|
Z tym, że nie jest to moje pierwsze FS Skoro nieźle, to biorąc pod uwagę, że nie jest to moja pierwsza przygoda z pisaniem, to jest tragicznie 
Z tym narządem wzroku to tak mi się wbiło, że ciągle tego używam, ale nie jestem jedyny:
Otóż autor serii o Marcie Patton (nie pamiętam jego nazwiska) co trochę używa wyrażenia "...dłonią zwiniętą w trąbkę...", które to wyrażenie, bardzo mi się nie podoba.
Żeby nie być taki patriotyczny, Dan Brown używa nadmiernie "pokój, w którym panowała półciemność...", które to srormułowanie sobie zapożyczyłem 
Wiem, że bardzo się to rzuca w oczy, ale na prawde sie nie mogę postrzymać.
Błedy w dialogach są- jednak zanim je się naucze prawidłowo pisać minie stulecie 
A co do sztuczności dialogów- przykład, który podałaś jej jak najbardziej celowy. Chodziło mi właśnie o uzyskanie takiego efektu (i Ty mi to uświadomiłaś . Chodziło mi tutaj bowiem o naiwność powagi tego zdania.
I wiem- oryginalność to ten serialik nie ma- a temat nieco już przetaryty i zgubny. Mnie jednak zafascynował. I tak jak juz kiedyś tam napisałem- to nie będzie typowy kryminał, serial akcji i SF. Będę przeplatał elementy najbardziej mi miłe, czyli rodem z telenowel Pozdrawiam i czekam na komentarze
|