![]() |
#11 |
Reputacja: 15
|
![]()
Z tym, że nie jest to moje pierwsze FS
![]() ![]() Z tym narządem wzroku to tak mi się wbiło, że ciągle tego używam, ale nie jestem jedyny: Otóż autor serii o Marcie Patton (nie pamiętam jego nazwiska) co trochę używa wyrażenia "...dłonią zwiniętą w trąbkę...", które to wyrażenie, bardzo mi się nie podoba. Żeby nie być taki patriotyczny, Dan Brown używa nadmiernie "pokój, w którym panowała półciemność...", które to srormułowanie sobie zapożyczyłem ![]() Wiem, że bardzo się to rzuca w oczy, ale na prawde sie nie mogę postrzymać. Błedy w dialogach są- jednak zanim je się naucze prawidłowo pisać minie stulecie ![]() A co do sztuczności dialogów- przykład, który podałaś jej jak najbardziej celowy. Chodziło mi właśnie o uzyskanie takiego efektu (i Ty mi to uświadomiłaś ![]() I wiem- oryginalność to ten serialik nie ma- a temat nieco już przetaryty i zgubny. Mnie jednak zafascynował. I tak jak juz kiedyś tam napisałem- to nie będzie typowy kryminał, serial akcji i SF. Będę przeplatał elementy najbardziej mi miłe, czyli rodem z telenowel ![]()
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|