Cytat:
Napisał kubuss
Domy przerośnięte dodatkami z netu są brzydkie i tyle.
|
Kubuss przyznaję się szczerze, że zjeżyła mnie Twoja wypowiedź. Nikt nie zmusza Cię, żeby domy z dodatkami z netu Ci się podobały. Masz swój gust i masz do niego prawo jak najbardziej. Ale skoro już piszesz, że domy z dodatkami są brzydkie, chciałabym wiedzieć na jakiej podstawie tak uważasz. Chyba jesteś osobą na tyle intelektualnie rozwiniętą, żeby zdawać sobie sprawę, że taka ocena jest krzywdząca - zwłaszcza, że reprezentujemy różne i zasadniczo od siebie odmienne style i cele projektowania. Ty i parę innych osób budujecie dla simów i do grania. Ja i parę innych osób budujemy dla siebie i odwzorowujemy rzeczywistość. Czy to jest powód do dzielenia na lepsze i gorsze style - bo takie z Twojej wypowiedzi odniosłam wrażenie. To tak jakbyś oceniał kwiaty - róże - ładne, fiołki - brzydkie. Sam chyba widzisz, że taka ocena nie jest sprawiedliwa.
Myślę, że kolejny raz nie zrozumiałeś o co - przynajmniej mi, bo za innych się wypowiadać nie będę - chodzi z ocenianiem domów. Kuba, ja nie oceniam domu za to jaki jest wielki i czy ma dodatki z neta czy nie - że jak nie ma to źle i 1/10 a jak ma to 10/10. Nie o to chodzi.
Chodzi zawsze o staranność wykonania, dobór kolorystyczny, dbałość o detale itd. Podziały na domki maxisowe i z dodatkami są bezsensowne i niesprawiedliwe - przecież oczywiste jest, że z samym maxisem nie jest możliwe osiągnięcie takiego efektu wizualnego jak z dodatkami z netu i siłą rzeczy projekty "netowe" i maxisowe są po prostu bardzo od siebie różne.
Widać, że się starasz i masz swój konsekwentny styl i to bardzo liczy Ci się na plus - nie dajesz się naciskom i nie poddajesz po słabych ocenach. Tyle, że bardzo brakuje w Twoich projektach właśnie takich drobnych detali (nie koniecznie z neta zaraz!!). Jestem pewna, że Twoim simom nic by się nie stało po zmianie koloru ściany, dowieszeniu jeszcze jednego obrazka czy wstawieniu roślinki. (Wiesz dobrze, jak ja dekoruję swoje projekty i ile dodatków w nich się znajduje - i wierz mi gra nie zaczyna zacinać się tak od razu - przy mniejszych projektach nie zaczyna zacinać się wcale

).
Cieszy fakt, że budujesz z koncepcją - wychodzi to różnie, czasem lepiej, czasem nie. Ale
kubuss - jeśli mogłabym Cię w jakiś sposób zachęcić, ćwicz, kombinuj, baw się. Przy okazji podglądaj wnętrza
bjork - myślę, że wiesz o co chodzi. Bo z maxisa można też zrobić fajne rzeczy - nie jest to pewnie łatwe, ale skoro
bjork i paru innym osobom to się nawet udaje...
pozdrawiam- vib.