Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Podoba Ci się mój dom ?
Bardzo, 4 12.50%
Tak, 20 62.50%
Nie, 4 12.50%
Okropny. 4 12.50%
Głosujących: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.12.2008, 11:55   #11
avenly

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: "Odmienny styl" by kubuss

Dobra, dom oczywiście jest ładny, ale zupełnie taki sam jak wszystkie inne twoje domy. Nie zrozum mnie źle, ale mam wrażenie , że budujesz już domy według schematu.Wszystkie twoje ostatnie domy, są dla singli: kuchnia łazienka, pokój i jednoosobowa sypialnia. Oceny liczbowej nie daj, bo nie ma za co. Dom jest jak już napisałam wcześniej po prostu identyczny jak inne twoje domy.

Aha, jeszcze tak na marginesie, nazwa domu strasznie nie adekwatna, bo ja już tam wyżej napisałam to styl ciągle jeden i ten sam.

Ostatnio edytowane przez avenly : 27.12.2008 - 12:20
avenly jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.12.2008, 12:14   #12
mienso
Guest

Nie lubię takich domków, ale jeśli chodzi już o ten styl prostoty, który chciałeś chyba uzyskać, to powiem szczerze, że udało Ci się.
Pod względem minimalizmu, itp. jest całkiem ładny. Ale tak czy siak, tak jak mówiła avenly, styl jest oklepany.

edit: Nie wiem czy coś zrozumiecie, ale piszę to co przychodzi mi na myśl po obejrzeniu. Nie przyglądam się jakoś szczególnie rozmieszczeniu elementów, itd.
edit2: Chyba nie rozumiecie...

stare 27.12.2008, 12:43   #13
vibratoria
Guest

Cytat:
Napisał lizak. Zobacz post

edit2: Chyba nie rozumiecie...
Ja zrozumiałam. I częściowo przyznaję Ci rację.

kubuss Nazwałeś projekt "Odmienny styl". Odmienny od czego? Na pewno nie od poprzednich projektów Twojego autorstwa. A szkoda, bo liczyłam na coś nowego i świeżego.
Przykro mi, ale mi się nie podoba. Minimalizm owszem, ale jakoś tak pusto i nędznie wyszło. Brakuje dekoracji a w kuchnio-jadalni biały sufit strasznie się odcina od reszty barw.
O ogrodzie nie wspomnę, bo w zasadzie i dosłownie nie ma o czym. Pociesza fakt, że jesteś konsekwentny w swoich projektach, ale minusem jest, że trudno zauważyć abyś robił postępy.

Ogólnie: taki domek w kubuss'owo - maxisowym stylu.

Ostatnio edytowane przez vibratoria : 27.12.2008 - 15:04

stare 27.12.2008, 15:00   #14
maagda_17
Guest

Grin Odp: "Odmienny styl" by kubuss

Bardzo mi się podoba

stare 27.12.2008, 18:26   #15
doman145
Guest

niektóre kolory do siebie nie odpowiadają ale ogólnie jest świetny 9/10

stare 28.12.2008, 11:50   #16
kubuss

Już tłumaczę. Wszystkie moje domy nie są na pokaz one są po prostu do grania. Nie lubię domów, w których jest tyle rzeczy na pakowanych że gra się tnie, w moich domach jest przestrzeń, po której simowie mogą się poruszać. Nie robię domów na odwal się lub według jakiegoś schematu, jak mam koncepcję to buduję, jak nie to tworzę coś w grze, jeśli jest to fajne wystawiam tu, nie upiększając tego, wystawiam w takiej formie jak mam w grze. Ogrodów też nie robię bo to istna strata czasu, o ogród trzeba dbać, a większość moich simów to karierowicze, którzy nie mają czasu na zabawę w ogrodnika. Od jakiegoś czasu też staram się ograniczać dodatki z netu, dlatego nie kiedy wychodzi mi ulepszony maxis, co mi się podoba. Domy przerośnięte dodatkami z netu są brzydkie i tyle. Mogę zbudować wielki dom dla wielkiej rodziny ale po co ?? Po to żeby stał w grze bezczynnie, nie lubię grać rodziną, wolę singli. Woltuwa te słowa "Szczerze mówiąc nie wiem, który to z kolei mój dom" nie są oznaką niezainteresowania, po prostu nie liczę swoich projektów jak chcesz to policz mi moje projekty to będę pisał, który to dom z kolei.

Ahh i dziękuję za oceny.

pozdrawiam:
kubuss

Ostatnio edytowane przez kubuss : 28.12.2008 - 11:54
kubuss jest offline  
stare 28.12.2008, 11:58   #17
symfonia
Guest

miniatura przerażliwie skażona maxisem,piszesz że większośc twoich simów to karierowicze. wątpie by karierowicz zamieszkiwał coś takiego.szkoda że rezygnujesz z ogrodów bo projekt dodatkowo na tym traci.
za plus uważam dobrze dobrane kolory w wewnatrz.
ocena 2/10

stare 28.12.2008, 12:36   #18
vibratoria
Guest

Cytat:
Napisał kubuss Zobacz post
Domy przerośnięte dodatkami z netu są brzydkie i tyle.
Kubuss przyznaję się szczerze, że zjeżyła mnie Twoja wypowiedź. Nikt nie zmusza Cię, żeby domy z dodatkami z netu Ci się podobały. Masz swój gust i masz do niego prawo jak najbardziej. Ale skoro już piszesz, że domy z dodatkami są brzydkie, chciałabym wiedzieć na jakiej podstawie tak uważasz. Chyba jesteś osobą na tyle intelektualnie rozwiniętą, żeby zdawać sobie sprawę, że taka ocena jest krzywdząca - zwłaszcza, że reprezentujemy różne i zasadniczo od siebie odmienne style i cele projektowania. Ty i parę innych osób budujecie dla simów i do grania. Ja i parę innych osób budujemy dla siebie i odwzorowujemy rzeczywistość. Czy to jest powód do dzielenia na lepsze i gorsze style - bo takie z Twojej wypowiedzi odniosłam wrażenie. To tak jakbyś oceniał kwiaty - róże - ładne, fiołki - brzydkie. Sam chyba widzisz, że taka ocena nie jest sprawiedliwa.

Myślę, że kolejny raz nie zrozumiałeś o co - przynajmniej mi, bo za innych się wypowiadać nie będę - chodzi z ocenianiem domów. Kuba, ja nie oceniam domu za to jaki jest wielki i czy ma dodatki z neta czy nie - że jak nie ma to źle i 1/10 a jak ma to 10/10. Nie o to chodzi. Chodzi zawsze o staranność wykonania, dobór kolorystyczny, dbałość o detale itd. Podziały na domki maxisowe i z dodatkami są bezsensowne i niesprawiedliwe - przecież oczywiste jest, że z samym maxisem nie jest możliwe osiągnięcie takiego efektu wizualnego jak z dodatkami z netu i siłą rzeczy projekty "netowe" i maxisowe są po prostu bardzo od siebie różne.

Widać, że się starasz i masz swój konsekwentny styl i to bardzo liczy Ci się na plus - nie dajesz się naciskom i nie poddajesz po słabych ocenach. Tyle, że bardzo brakuje w Twoich projektach właśnie takich drobnych detali (nie koniecznie z neta zaraz!!). Jestem pewna, że Twoim simom nic by się nie stało po zmianie koloru ściany, dowieszeniu jeszcze jednego obrazka czy wstawieniu roślinki. (Wiesz dobrze, jak ja dekoruję swoje projekty i ile dodatków w nich się znajduje - i wierz mi gra nie zaczyna zacinać się tak od razu - przy mniejszych projektach nie zaczyna zacinać się wcale ).

Cieszy fakt, że budujesz z koncepcją - wychodzi to różnie, czasem lepiej, czasem nie. Ale kubuss - jeśli mogłabym Cię w jakiś sposób zachęcić, ćwicz, kombinuj, baw się. Przy okazji podglądaj wnętrza bjork - myślę, że wiesz o co chodzi. Bo z maxisa można też zrobić fajne rzeczy - nie jest to pewnie łatwe, ale skoro bjork i paru innym osobom to się nawet udaje...

pozdrawiam- vib.

stare 28.12.2008, 12:36   #19
Woltuwa

Cytat:
Napisał kubuss Zobacz post
Już tłumaczę. Wszystkie moje domy nie są na pokaz one są po prostu do grania. Nie lubię domów, w których jest tyle rzeczy na pakowanych że gra się tnie, w moich domach jest przestrzeń, po której simowie mogą się poruszać. Nie robię domów na odwal się lub według jakiegoś schematu, jak mam koncepcję to buduję, jak nie to tworzę coś w grze, jeśli jest to fajne wystawiam tu, nie upiększając tego, wystawiam w takiej formie jak mam w grze. Ogrodów też nie robię bo to istna strata czasu, o ogród trzeba dbać, a większość moich simów to karierowicze, którzy nie mają czasu na zabawę w ogrodnika. Od jakiegoś czasu też staram się ograniczać dodatki z netu, dlatego nie kiedy wychodzi mi ulepszony maxis, co mi się podoba. Domy przerośnięte dodatkami z netu są brzydkie i tyle. Mogę zbudować wielki dom dla wielkiej rodziny ale po co ?? Po to żeby stał w grze bezczynnie, nie lubię grać rodziną, wolę singli. Woltuwa te słowa "Szczerze mówiąc nie wiem, który to z kolei mój dom" nie są oznaką niezainteresowania, po prostu nie liczę swoich projektów jak chcesz to policz mi moje projekty to będę pisał, który to dom z kolei.

Aj... co za arogancja. To po co nam te domu pokazujesz, skoro zaznaczasz, że "nie są na pokaz"? Owszem, możesz pokazać jeden, ale ciągle ten sam styl, w innej, lecz podobnej bryle? Nie... Rozumiem, że lubisz grać simsami. Ale nie każdy. Domy dzielą się na dwie części: do grania i na pokaz. Te drugie są odzwierciedleniem wizji projektantów. Tam simsów nie ma. A jak są, to tylko dla upiększenia prezentacji.
Co do ogrodów: Nie musisz się nimi zajmować. Przecież nie musisz się nam wyspowiadać, co robisz z domem, po pokazaniu. Od czego jest tryb budowania? Po zrobieniu zdjęć ogród usuwasz i tyle. Albo budujesz dom "na pokaz" i tam simsów nie wprowadzasz.
I nie policzę Ci prezentacji, ale słowa "Szczerze mówiąc nie wiem, który to z kolei mój dom" doprowadzają mnie do szału i bez względu na to, co Ty sądzisz, dla mnie pozostaną oznaką niezainteresowania własnymi projektami. A chyba nie wrzucasz tutaj domów hurtem?

Jeszcze słowo o zdaniu: Domy przerośnięte dodatkami z netu są brzydkie i tyle. . A gdzie słowa "Moim zdaniem", "Ja uważam"? Pamiętaj, że nie każdy tak sądzi i nie każdy zachwyca się Maxisem tak jak ty. Sam z własnego doświadczenia wiem, że samym Maxisem domu zbudować się nie da. I pewnie dlatego wolisz singli. Dla rodziny nie ma tylu mebli

Amen.
Woltuwa
Woltuwa jest offline  
stare 28.12.2008, 12:39   #20
Novi
Guest

Nie brzydki, nie ładny, tylko w sam raz 5,5/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania