Pierwsza luźna uwaga.
Cytat:
Napisał fajniutka
po pierwsze: ortografia się kłania!
widać, że to twój pierwszy dom. Rzeczywiście jest okropny.
|
Nie tylko się kłania, ale również pada na kolana. Z tego co wiem, zdania zaczynamy wielką literą.
Do rzeczy.
Po pierwsze zdjęcia.
Tutaj masz mini poradnik, jak robić sensowne zdjęcia. Poćwicz trochę, popatrz krytycznym okiem jak wychodzi i z pewnością się nauczysz.
Po drugie. Mało co mi się spodobało w projekcie.
Bryła nie przedstawia nic nadzwyczajnego, ale i czepić się specjalnie nie ma czego. Ot domek. Dach kompletnie nie pasuje do koloru elewacji.
Ogród. W sensie, że pustynia i drzewa, kwiaty i żywopłot wyrastające wprost z piachu, plus sadzawka na środku i basen (za drzewkiem) i ta dziwna podłoga pod grillem? Zdecydowanie nie. Nie znoszę takich ogrodów. Nie pasuje to do siebie. Albo pustynia, albo oaza. Oaza to nie jest, pustynią też to ciężko nazwać. No i nie ma ogrodzenia.
Wnętrza.
Salon mi się nie wyświetla, a ten drobny fragment, który widać na drugim zdjęciu kuchni nie prezentuje się za dobrze..
Masz plusa za umieszczenie firanek w oknach - bardzo wielu, nawet doświadczonych projektantów o tym zapomina.
W
kuchni kolorystyka jest koszmarna. Widać, że chciałaś pokombinować. Wyszło nędznie, ale myślę, że nabierzesz wprawy i w tym zakresie.
Łazienka - najlepsza ze wszystkich pomieszczeń. Kolorystycznie poprawna. Gdyby tak jeszcze powiesić lustro nad umywalką, zaświecić wszystkie światła, dać jakieś maleńkie żaluzje na maleńkie okienka - coś by z tego było. Ale jak już mówiłam - poprawnie. Nie zachwyca, ale i nie dostałam mdłości. A to dobrze.
Sypialnia. I tu niestety dostaję mdłości. Czy Ty mogłabyś zasnąć w takim pomieszczeniu, bo ja nie tylko zasnąć, ale nawet przebywać. Zeberki są fajne jak luźno biegają po sawannie, albo są Pojedynczym elementem dekoracyjnym. Ale w tej ilości? Zdecydowane nie. Aż się w głowie kręci.
Podsumowanie.
Projekt wypadł bardzo słabo. Popełniłaś wiele błędów, o których wspomniałam powyżej i o których wspominali poprzednicy. Nawet jak na pierwszy dom - spodziewałam się czegoś lepszego. I spodziewam się nadal, za szczerą nadzieją, że nie porzucisz projektowania i będzie Ci szło coraz lepiej.
Jak ładnie napisał Seraf:
Cytat:
Napisał Seraf
Każdy kiedyś zaczynał...
|
Druga luźna uwaga.
Cytat:
Napisał Dominic
nie odświeża się starych tematów!
|
Temat jeszcze nie jest taki stary, zważywszy, że ma miesiąc i jeden dzień. I szkoda, że zamiast napisać, co myślisz o projekcie, bawisz się w forumowego Pana Dzielnicowego.