View Single Post
stare 14.03.2009, 14:13   #8
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Livin` Bronze by Liv

Musiaszę napisać komentarz do każdego pomieszczenia oddzielny, bo wręcz nie spospós opisać ten dom w jednym zbitym komentarzu ogólnie

Bryła:Właśnie odkryłem, że jest to klocek z jednym wklęsłym rogiem :] czyli zbyt dużego urozmaicenia to nie ma Całość poprawił dach pod lekkim kątem (ja też kocham ten kod ) , jednak jego czerń- trochę mniej mi sę podoba. W całej bryle nie ma żadnego czarnego elementu, jedynie ciemne brązy i to właśnie takich kolorów powinien być dach. Ale najbardziej we mnie uderzyła pusta ściana od strony podjazdu. Faktycznie, już nie raz się temu przyglądałem i odkryłem, że w starszym budownictwie faktycznie nie było okien w tzw. szczycie, jednak myślę, że dom jest na dzisiejsze czasy
Za to muszę Cię pochwalić za rozkład pomieszczeń Na taki klocek jest on bardzo pomysłowy, jednak ucierpiał na tym np. salon, ale o tym później. Ocena bryły:
7.5/10

Ogród:Gdzie się podziały te piękne ogrody Twojego autorstwa? Parę drzewek ustawionych w równym rządku tylko po to, aby nie było zbyt pusto to naprawdę nie da się nazwać ogrodem. I ten bezmyślny podjazd (jeszcze w dodatku bez samochodu ) zawalił całą sprawę kompletnie. Jedynym ratunkiem wydawałby się garaż- zapełniłby te puste, niezaorane pole i urozmaiciłby kształt bryły Ocena: 6/10

Salon:Jest w nim zdecydowanie zbyt pusto. Nie podoba mi się rowerek treningowy (szczególnie, że stoi przy drzwiach frontowych), dwie takie same kanapy i dużoooooo wolnego miejsca po środku i w tym takim jakby "skrzydle" I to jest właśnie defekt takie rozmieszczenia pomieszczeń, bo rozumiem, że nie ma czego tam na środku postawić Ocena: 6.5/10

Łazienka: Pomieszczeniem jest prostokąt więc nie można było zbyt bardzo kombinować w ustawieniu mebli, przez co najzwyczjnej postawiłaś je na dwóch ścianach równoległych do siebie- czyli nie można było gorzej Przszkadza mi też duże okno, które mimo tego, że jest zasłnięte żaluzją, to sprawia takie nieprzyjemne wrażenie utraconej prywatności Ale kolorystyka jest świetna. Ma w sobie taki "łazienkowy klimat" i za ten właśnie klimat 9/10

Pokój dziecka:- Pusto, pusto i jeszcze raz pusto! Cały środek pomieszczenia jest zbyht pusty i nie wystarczą nawet ściśle poustawiane pod ścianą zabawki. Za to kolorystyka jest jak najbardziej trafiona Ocena to: 7/10

Kuchnio-jadalnia:- muszę powiedzieć, że mi się podoba, jednak wcale nie pasuje mi jej umiejscowienie dopiero po pokoju dzieckia. Nie powinno być odwrotnie? I ostatnio kuchnie zamknięte są jakoś mało modne, więc trochę Ci nie wyszło Kolorystycznie jest niby wszystko w porządku, ale myślę, że meble i jasna lodówka trochę to wszystko zrypały :/ I te wielkie płyty na suficie- jakoś budzą we mnie przerażenie 7.5/10

Sypialnia: Jak dla mnie zbyt neutralna i za mało kontrastów , takich jak np. w pokoju dziecka Czyli dokładnego zdania na temat tego pomieszczenia to ja nie mam Pomieszczenie wydaje się być dobrze zagospodarowane przestrzennie, lecz brakuje mi jakiegoś akcentu "3D" na ścianie naprzeciw łózka Ocena 8/10

Ogólnie myślę , że stać Cię na więcej
Średnia ocen:
7,36

Pozdrawiam!