Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.07.2008, 19:10   #1
bouffe
Guest

Domyślnie Pierwszy dom wykonania Bouffe. [BRAK ZDJĘĆ]

Witam. Chciałabym przedstawić mój pierwszy dom na forum. Ale jednak zanim zaczniecie oceniać, prosiłabym abyście czytali wszystko, żeby nie było jakiś nieporozumień.

Bryła nie jest mojego wykonania. Nie umiem budować, więc stwierdziłam, że ściągnę dom, a umebluję go sama. Ściany i podłogi również dobierałam ja.
Jeśli komuś się podoba: bryła jest do ściągnięcia na ModTheSims2.

Dom jest przeznaczony dla dwójki osób - rodzeństwa, małżeństwa (ale bez wspólnego łoża).
Jest on bardzo mały, więc niektóre zdjęcia robiłam z trudem. Można też zauważyć, że na niektórych fotografiach gałęzie wchodzą w ścianę, ale to raczej nie powinno sprawiać problemu.
Aha, chciałabym też, abyście nie zwracali uwagi na to, czy mój dom jest pierwszy, czy nie. Proszę o szczere oceny, co mam poprawić w umeblowaniu i tego typu rzeczy.

A więc, zaczynajmy!

To już koniec. Proszę o oceny.

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 12:43

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.07.2008, 19:46   #2
asiolek
Guest

Domyślnie Odp: Pierwszy dom wykonania Bouffe.

Domek mi się podoba Jedyne zastrzeżenia mam do:
-koloru ścian - tych niebieskich i zielonych :/ (ale to oczywiscie sprawa gustu, pewnie tobie się podobają;p)
-roslinności która "wchodzi" do domu, chodzi o to że przenika przez sciany, i znajduję sie np. w prysznicu
Oprucz tego domek mi się podoba 7,9/10

stare 03.07.2008, 19:46   #3
Rainbow
Guest

Bryła nie jest Twoja,ale ogród rozumiem,że tak?

Jeśli tak,to gratuluję-wyszedł ci bardzo dobrze,widać,że miałaś na niego pomysł,co się na tym forum zdarza nieczęsto Tylko okropnie wygląda to,że nagle ścieżka się urywa i jest same błocko-radziłabym pociągnąć ten marmurek do końca.No i może spróbuj pobawic się realistycznymi terejnami-jakieś trawuszki czy kwiatuszki na pewno urozmaicą i ożywią ogródek ;')

Wnętrza są kolorowe i przytulne,co lubię Kuchnia prześliczna,taka ciepła i jasna,ale brakuje chyba szafki do krojenia .
Tylko sypialnia...jest zbyt zimno-mogłaś dać na podłogę drewienko no i tapetę wymienić na jaśniejszą.I ciemne "oprawy" łóżek nijak pasują do listwy z jasnego drewna
No i podłoga w salonie koszmarna-taki beton

Ogółem domek jak na 1 jest świetny,musisz popracować trochę nad "łamaniem" barw,żeby nie wyszło tak jak koszmarkowato i zimno jak w sypialni

stare 03.07.2008, 19:56   #4
Exist
Guest

Odświeżam stronę parokrotnie i nie widzę żadnego zdjęcia. Może to przez Mozillę, nie wiem, spróbuję w IE.

stare 03.07.2008, 19:58   #5
Alex
Guest

Cytat:
Napisał Rainbow Zobacz post
Bryła nie jest Twoja,ale ogród rozumiem,że tak?

Jeśli tak,to gratuluję-wyszedł ci bardzo dobrze,widać,że miałaś na niego pomysł,co się na tym forum zdarza nieczęsto Tylko okropnie wygląda to,że nagle ścieżka się urywa i jest same błocko-radziłabym pociągnąć ten marmurek do końca.No i może spróbuj pobawic się realistycznymi terejnami-jakieś trawuszki czy kwiatuszki na pewno urozmaicą i ożywią ogródek ;')

Wnętrza są kolorowe i przytulne,co lubię Kuchnia prześliczna,taka ciepła i jasna,ale brakuje chyba szafki do krojenia .
Tylko sypialnia...jest zbyt zimno-mogłaś dać na podłogę drewienko no i tapetę wymienić na jaśniejszą.I ciemne "oprawy" łóżek nijak pasują do listwy z jasnego drewna
No i podłoga w salonie koszmarna-taki beton

Ogółem domek jak na 1 jest świetny,musisz popracować trochę nad "łamaniem" barw,żeby nie wyszło tak jak koszmarkowato i zimno jak w sypialni
Ogród też nie jej,miałem ten domek w grze,a domek mi się nie podoba

stare 03.07.2008, 20:07   #6
Eclipse
Guest

Żadne zdjęcie mi się nie wyświetla ;/.

stare 03.07.2008, 20:09   #7
Souris
Guest

mi też nie :-(

stare 03.07.2008, 20:21   #8
haughton

Reputacja: 10

bouffe - wrzuciłaś zdjęcia na serwer interii, który ma godzinne limity transferu co oznacza, że zdjęcia zobaczy tylko kilka pierwszych osób - kolejni chętni będa musieli poczekać godzinkę. Spróbuj może wysłać je gdzie indziej, np na http://imageshack.us/
haughton jest offline  
stare 03.07.2008, 20:37   #9
Molly
Guest

E... 10/10 bardzo mi się podoba.

stare 03.07.2008, 20:38   #10
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

AAAAA - Boufe... Właśnie widzę tylko bryłę i kawałek ogródka...
Pierwszy błąd który dostrzegłam to krzywa ściana basenu (kod elevation false?)...
Nie sądzę, żeby to było zamierzone...
Nie podoba mi się również to, że gałęzie "wchodzą" do domu - no przecież dążymy do perfekcji i mogłabyś je o kratkę przesunąć
Dobra - w końcu wyświetliło się wszystko więc... BÓJ SIĘ!!!
Nie mam już żadnych zastrzeżeń... Kolory chociaż ostre nie dają po oczach, a dają domkowi ciepło Mebelki super połączyłaś i poustawiałaś
A ogródek widać, że jest przemyślany i starannie wykonany (oprócz zastrzeżeń wyżej )
Ocena 8/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania