![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
A więc.. odrazu przejdę do rzeczy - to jest mieszkanie w maxisowym bloku, które ja umeblowałem i pomalowałem.
Clean to może nie jest, ale dużo dodatków nie ma. Podkreślam - TO JEST MÓJ PIERWSZY DOM NA FORUM. I zabardzo dobrze nie umiem urządzać. ![]() To tyle. Jeśli zdjęcia się powtarzają to bardzo przepraszam. Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 20:31 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 15
|
![]()
Jako, że jest to Twój pierwszy dom na forum zasługujsze na taryfę ulgową
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3 |
|
![]()
Wow!!! Mieszkanko super! Widać, że masz smykałkę do projektowania wystroju wnętrz.
sypialnia - bardzo gustownie umeblowane, w ciekawym odcieniu fioletu. Plus za to, że nie "napchałeś" do pokoju dużej ilości obiektów. łazienka- oprócz tych zielonych drzwi wszystko jest oki. kuchnia - prosto umeblowana, trochę nie pasuje mi te ciemne szafki salon- trochę popracowałabym nad dobieraniem odpowiednich kolorów, gdyż nie wszystko do siebie pasuje wlaśnie pod względem kolorystyki ![]() Ogólna ocena to 9,5/10 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
dziękuje ^^
Niestety koloru drzwi oraz okien zmienić nie mogę, bo to jest mieszkanie - i nie mam dostępu do takich rzeczy. Ciesze się, że choć troche się podoba ^^. Krytyka jak na początek mi się przyda. |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Po pierwsze: tak zdjęcia się powtarzają.
Po drugie: Sypialnia: Ciemno - ok, nie mam jakoś specjalnie nic przeciwko temu, bo sama często robię przyciemnione pomieszczenia, ale: *paskudna szafa -nie wiem co niektórzy mają z tymi ubraniami na wierzchu - wcale nie wygląda to nowocześnie i stylowo, tylko tandetnie i niechlujnie; *obrazy: - Katarzyna Nowacka made by Andy Warhol, do tego jakiś maxisowy pseudo-modern widoczek i do tego jeszcze wielki klasyczny obraz Katarzyny Nowackiej na kanapie - czyli bez komentarza; * zielone drzwi! EDIT: ok, zauważyłam wytłumaczenie - ale jak już musiały być zielone to dlaczego na litość nie dostosowałeś do nich tapet (no, może z wyjątkiem jednej) Nic tu do niczego nie pasuje. Dekoracje niby są, aczkolwiek równie dobrze mogłoby ich nie być. Łazienka: Nie czepiam się ale widziałam lepsze. Nie podoba mi się to futro na podłodze. Do sypialni ok - ale do łazienki? Kuchnio-Jadalnio-Salono-Gabinet czy jakkolwiek inaczej by nazwać To Coś: Najgorsze pomieszczenie ze wszystkich. Naprawdę uważasz, że położenie różnych rodzajów wykładzin i okładzin ściennych załatwia sprawę i nie potrzeba już ścian? Jeśli tu chodziło o rozdzielenie przestrzeni życiowych różnymi formami tekstury i koloru, to nie wyszło. Wygląda to okropnie. I jeszcze do tego umeblowanie - 'dworcowe siedzisko' zamiast krzeseł przy stole; stolik wiejski, stolik antyczny, taboret... itd.. Dlaczego w całym tym pomieszczeniu na powalającą liczbę 2 czy 3 okien, jest tylko 1 firanka? A z resztą, jej też równie dobrze mogłoby nie być. Po trzecie i zamiast podsumowania: Wnętrza są paskudne, aż przykro patrzeć. Talent może i masz, ale na pewno nie pokazałeś go w tym projekcie. (Co z tego, że to pierwszy dom - widziałam już pierwsze prace wielu użytkowników i Twoja niestety plasuje się na szarym nędznym końcu). Mimo wszystko czekam na kolejny projekt z Niedopałkiem nadziei, że będzie lepiej. 2/10 - za fatygę. Ostatnio edytowane przez vibratoria : 16.10.2008 - 13:27 |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Jak na pierwszy dom naprawdę nie jest źle
![]() Tylko mam prośbę na przyszłość - oświetlenie - pomieszczenia na zdjęciach są za ciemne (sypialnia i salon). I podpisuj zdjęcia - łatwiej wtedy oceniać ![]() Nie podoba mi sie ten obraz w sypialni "w stylu Warhola" - nie pasuje do reszty obrazów... Ogólnie ściany "gryzą" się z podłogami, nad tym trzeba bardziej popracować... Jak się da to rób inne sufity niz podłogi - nie będzie wrażenia mieszkania w pudełku ![]() Trochę pomieszane style umeblowania... Najładniejsze pomieszczenie - łazienka (oprócz dywaniku). Poza tym podoba mi się jeszcze kącik jadalny (fajne rozwiązanie ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Już się krótko tłumacze.
Nie mogę budować, burzyć ścian, bo to mieszkanie. Ale dziękuje ^^' |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#9 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Całkiem ładnie tylko te zdjęci są tak pomieszane i się często powtarzają .
Sypialnia całkiem ładna podoba mi sie kolorystyka ale trochę ciemno przydał by się jakieś oświetlenie i ten obraz który moim zdaniem zupełnie tam nie pasuje wiesz o który chodzi . Salon trochę pomieszane style i większość mebli do siebie nie pasują ale za to ładna kolorystyka pomieszczenia Kuchnia taka sobie ale co tam robi taka barokowa zasłona . Łazienka łazienka ładna i przytulna to chyba najlepsze pomieszczenie . Bryła - Ogród - Wnętrze 5\10 Ogół 5\10
#10 |
|
![]()
Na początku piszesz że to mieszkanie, a dwie linijki pod tym że to jest dom
![]() Co do mieszkania/domu nie podoba mi się, wszędzie jest ciemno i ponuro, zdjęcia się powtarzają, w kuchnio-salono-gabinecie nie pasuje ten czarny sufit, brak rzutu. Wiem że to Twój/e pierwszy/e dom/mieszkanie, ale trzeba było się bardziej przyłożyć, a ja taryfy ulgowej nie stosuję ![]() pozdrawiam: kubuss |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|