Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.10.2008, 12:27   #1
octavessens

Reputacja: 10
Domyślnie Mieszkanie rodziny Crocker. [BRAK ZDJĘĆ]

A więc.. odrazu przejdę do rzeczy - to jest mieszkanie w maxisowym bloku, które ja umeblowałem i pomalowałem.
Clean to może nie jest, ale dużo dodatków nie ma.
Podkreślam - TO JEST MÓJ PIERWSZY DOM NA FORUM. I zabardzo dobrze nie umiem urządzać.

To tyle. Jeśli zdjęcia się powtarzają to bardzo przepraszam.

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 20:31
octavessens jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.10.2008, 12:43   #2
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Mieszkanie rodziny Crocker.

Jako, że jest to Twój pierwszy dom na forum zasługujsze na taryfę ulgową Ale tak prawdę mówiąc, to mi się nie podba Najfajniejsze z tego wszystkiego są kuchnia i łazienka. Po za tym gdybyś jakoś poukładał w porządku pomieszczeń te zdęcia, łatwiej by się je oglądalo. Najbardziej urąga mi czarny sufit nad kuchno- salono- jadalnio- gabinetem Po za tym tu trochę pusto, tak jakoś nieprawdziwo, niepoukładane, i wogóle, jakbyś robił na odwal. Szczególnie nie podba mi się sypialnia, ale myślę, że to kwestia gustu. No coż. Pomysł był, ale nie wiem czy do końca wypalił. Więc uwaga, teraz oceniam (oczywiście pamiętam, że to Twój pierwszy home na forum) więc, tak jak sobie tutaj dedukuję, to by wychodziło z gdzies 7.2/10 I przepraszam, za te ułamkowe oceny, ale ani to na siedem, ani na osiem, ale bardziej na siedem Mam nadzieję, że będziesz kontynuował i rozwijał swoje architektoniczne zdolności, i wkrótce będe mógł ocenić Twój kolejny twór Pozdrawiam.
stare 16.10.2008, 12:49   #3
justinea4

Wow!!! Mieszkanko super! Widać, że masz smykałkę do projektowania wystroju wnętrz.
sypialnia - bardzo gustownie umeblowane, w ciekawym odcieniu fioletu. Plus za to, że nie "napchałeś" do pokoju dużej ilości obiektów.
łazienka- oprócz tych zielonych drzwi wszystko jest oki.
kuchnia - prosto umeblowana, trochę nie pasuje mi te ciemne szafki
salon- trochę popracowałabym nad dobieraniem odpowiednich kolorów, gdyż nie wszystko do siebie pasuje wlaśnie pod względem kolorystyki
Ogólna ocena to 9,5/10 ) Podoba mi się (oprócz tych drzwi
justinea4 jest offline  
stare 16.10.2008, 12:51   #4
octavessens

dziękuje ^^
Niestety koloru drzwi oraz okien zmienić nie mogę, bo to jest mieszkanie - i nie mam dostępu do takich rzeczy.
Ciesze się, że choć troche się podoba ^^.
Krytyka jak na początek mi się przyda.
octavessens jest offline  
stare 16.10.2008, 13:05   #5
vibratoria
Guest

Po pierwsze: tak zdjęcia się powtarzają.

Po drugie:

Sypialnia: Ciemno - ok, nie mam jakoś specjalnie nic przeciwko temu, bo sama często robię przyciemnione pomieszczenia, ale:
*paskudna szafa -nie wiem co niektórzy mają z tymi ubraniami na wierzchu - wcale nie wygląda to nowocześnie i stylowo, tylko tandetnie i niechlujnie;

*obrazy: - Katarzyna Nowacka made by Andy Warhol, do tego jakiś maxisowy pseudo-modern widoczek i do tego jeszcze wielki klasyczny obraz Katarzyny Nowackiej na kanapie - czyli bez komentarza;

* zielone drzwi! EDIT: ok, zauważyłam wytłumaczenie - ale jak już musiały być zielone to dlaczego na litość nie dostosowałeś do nich tapet (no, może z wyjątkiem jednej)
Nic tu do niczego nie pasuje. Dekoracje niby są, aczkolwiek równie dobrze mogłoby ich nie być.

Łazienka: Nie czepiam się ale widziałam lepsze. Nie podoba mi się to futro na podłodze. Do sypialni ok - ale do łazienki?

Kuchnio-Jadalnio-Salono-Gabinet czy jakkolwiek inaczej by nazwać To Coś: Najgorsze pomieszczenie ze wszystkich. Naprawdę uważasz, że położenie różnych rodzajów wykładzin i okładzin ściennych załatwia sprawę i nie potrzeba już ścian? Jeśli tu chodziło o rozdzielenie przestrzeni życiowych różnymi formami tekstury i koloru, to nie wyszło. Wygląda to okropnie. I jeszcze do tego umeblowanie - 'dworcowe siedzisko' zamiast krzeseł przy stole; stolik wiejski, stolik antyczny, taboret... itd..
Dlaczego w całym tym pomieszczeniu na powalającą liczbę 2 czy 3 okien, jest tylko 1 firanka? A z resztą, jej też równie dobrze mogłoby nie być.

Po trzecie i zamiast podsumowania: Wnętrza są paskudne, aż przykro patrzeć. Talent może i masz, ale na pewno nie pokazałeś go w tym projekcie.
(Co z tego, że to pierwszy dom - widziałam już pierwsze prace wielu użytkowników i Twoja niestety plasuje się na szarym nędznym końcu).

Mimo wszystko czekam na kolejny projekt z Niedopałkiem nadziei, że będzie lepiej.

2/10 - za fatygę.

Ostatnio edytowane przez vibratoria : 16.10.2008 - 13:27

stare 16.10.2008, 13:07   #6
Callineck
Guest

Jak na pierwszy dom naprawdę nie jest źle
Tylko mam prośbę na przyszłość - oświetlenie - pomieszczenia na zdjęciach są za ciemne (sypialnia i salon). I podpisuj zdjęcia - łatwiej wtedy oceniać
Nie podoba mi sie ten obraz w sypialni "w stylu Warhola" - nie pasuje do reszty obrazów...
Ogólnie ściany "gryzą" się z podłogami, nad tym trzeba bardziej popracować...
Jak się da to rób inne sufity niz podłogi - nie będzie wrażenia mieszkania w pudełku
Trochę pomieszane style umeblowania...

Najładniejsze pomieszczenie - łazienka (oprócz dywaniku).
Poza tym podoba mi się jeszcze kącik jadalny (fajne rozwiązanie ), szafa w sypialni (artystyczny bałagan sugerujący autentyczność wnętrza) i pościel (doceń to - osobiście nie cierpię fioletu , obraz samochodu nad biurkiem i zielony fotel w salonie (?).

stare 16.10.2008, 13:13   #7
octavessens

Już się krótko tłumacze.
Nie mogę budować, burzyć ścian, bo to mieszkanie.
Ale dziękuje ^^'
octavessens jest offline  
stare 16.10.2008, 13:20   #8
vibratoria
Guest

Cytat:
Napisał egoista Zobacz post
Nie mogę budować, burzyć ścian, bo to mieszkanie.
Ok, niech będzie. Jednak mnie nie przekonujesz, ponieważ i tak nic tu do siebie nie pasuje. Ani meble, ani ściany, ani podłogi.

Ale czekam i tak na kolejny projekt.

stare 16.10.2008, 14:06   #9
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

Całkiem ładnie tylko te zdjęci są tak pomieszane i się często powtarzają .

Sypialnia całkiem ładna podoba mi sie kolorystyka ale trochę ciemno przydał by się jakieś oświetlenie i ten obraz który moim zdaniem zupełnie tam nie pasuje wiesz o który chodzi .
Salon trochę pomieszane style i większość mebli do siebie nie pasują ale za to ładna kolorystyka pomieszczenia
Kuchnia taka sobie ale co tam robi taka barokowa zasłona .
Łazienka łazienka ładna i przytulna to chyba najlepsze pomieszczenie .
Bryła -
Ogród -
Wnętrze 5\10
Ogół 5\10
Wielebny jest offline  
stare 16.10.2008, 14:17   #10
kubuss

Na początku piszesz że to mieszkanie, a dwie linijki pod tym że to jest dom Więc to mieszkanie czy dom ??

Co do mieszkania/domu nie podoba mi się, wszędzie jest ciemno i ponuro, zdjęcia się powtarzają, w kuchnio-salono-gabinecie nie pasuje ten czarny sufit, brak rzutu. Wiem że to Twój/e pierwszy/e dom/mieszkanie, ale trzeba było się bardziej przyłożyć, a ja taryfy ulgowej nie stosuję Ocena: 0/10

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania