Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.01.2009, 19:40   #1
Matti93

Reputacja: 10
Domyślnie "Na wzgórzu" [BRAK ZDJĘĆ]

Hej! to mój IV domek na tym forum przy jego budowie starałem się zastosować do wszystkich wskazówek, jakie uzyskałe. Zaparaszam do oglądania i komentowania :

P.S. Nie wiem co to za kreski na pierwszym zdjęciu. Jakoś same się pojawiły

Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 13:50
Matti93 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.01.2009, 20:02   #2
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: "Na wzgórzu"

Mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale jest taki "jedynkowy" (znaczy coś a la The Sims 1 . Te maxisowe domy były wręcz. że cudne . Przypomniałeś mi tamten klimacik
Oceniając dom: tak, widać, że zastosowałeś się do wskazówek . Co prawda nie jest tragicznie, ale mogłoby być lepiej. Sam pomysł z tym wzgórzem juz jest dobrym początkiem . Więc jeśli chodzi o otoczenie, jest OK.
Przeraził mnie dach . Jest GIGANTYCZNY. Bryła OK, ale... skoro jest taka ciemna i mhroczna, to wnętrze już też mogłeś takie zrobić .
W środku: myślisz, że byłoby frajdą, że wchodzisz do domu, i włazisz w stół bilardowy? Ja to tak odebrałam... Te żółte ściany w salonie (tak?!), jakoś wcale nie pasują do reszty. Z następnych zastrzeżeń, to sypialnia. Wiesz, że to duże lustro ma wersję bez tych wzorków? I ta niewzorkowana wersja byłaby O NIEBO lepsza. I w ogóle, cały ten pokój jest taki nijaki (i ta tapeta przypominająca TS1 ). To samo z kuchnią. Łazienka ma jakieś dziwne zdjęcie... Pomieszczenie z maszyną do szycia ( też niezbyt mi się podoba- puuusto. Łazienka 2- brzydki secik ;(. Pokój dziecka mi się nie podoba- robiony "na odwal".

Podsumowując: mimo, że nie powinnam, masz u mnie ten jeden punk więcej za przypomnienie mi starych dobrych czasów The Sims (1) . Byłam zakochana w tej grze, teraz- niestety- już w nią nie gram, ale miło było sobie przypomnieć te klimaty, bo z "jedynki" mam bardzo fajne wspomnienia
W sumie, to pierwszy taki domek w TS2. Reszta jest typowo "dwójkowa", a ten... ah i och.
6,5/10 (za sam domek 5,5)
Liv jest offline  
stare 24.01.2009, 20:39   #3
symfonia
Guest

Muszę przyznać że mnie zaskoczyłeś , domek w górach lubię taki klimat
W kuchni brakuje elementów dekoracyjnych tz. naczynia, zioła. Przydały by się w całym domku jakieś dekoracje np. myśliwskie.
W łazience na piętrze za ciemne płtki, mebelki chyba nie ten styl trochę za złote , łazienka na parterze bardziej ma dobrane kolory.
Pokój z telewizorem jest fajny.
Salonik trochę zagracony wieża przy kominku nie pasuje.
pokoik z maszyną do szycia mogłeś zrobić bez tych mebli , użyć bardziej pasujących ,lampa nie pasuje.
Pokoik dla dziecka za skromny i za mało przytulny nie jest wesoły.
Sypialnia nie najgorsza ale jeszcze czegoś brakuje?
na zewnątrz teren jest super pomyślany, same choinki nie wystarczą mogłeś jeszcze coś dodać.
ocena za teren i bryłę 8/10 , ale za resztę 6/10.xd

stare 24.01.2009, 21:06   #4
seattle

No fakt, z tym stołem do bilardu to pojechales xD Reszta domu w porządku, tylko w porządku. Ogólnie nic nadzwyczajnego, aczkolwiek znajdą się i przyjemne elementy.
6/10
stare 24.01.2009, 21:22   #5
asiolek
Guest

Domek nie jest zły ale nie podoba mi się pokój dziecięcy- jakieś dziwne meble i pokój z maszyną do szycia- nie podoba mi się kolorystyka.

stare 24.01.2009, 21:23   #6
mienso
Guest

Witam szanowne towarzystwo
Niedawno wróciłam z gór i myślałam, że ten właśnie oto domek przypomni mi te wspaniałe chwile... A tu co? No właśnie... Co?!

Moim zdaniem...

Dom z zewnątrz
Nie jest źle. Takie górskie klimaty... Ale powinieneś popracować nad terenem, który jest bardzo... stromy (?), ogrodem, bo powiem szczerze jest... pusty, nijaki, a basen to już w ogóle tam nie pasuje, wyglądem domu (pokrycie ścian, dachu), który jest bardzo taki zlewający się.

Dom wewnątrz
Taki jest... mieszany. Raz jest tak... babcinie, wiejsko czy jak to tam można określić, a z drugiej strony nowoczesny. Moim zdaniem mieszanie dwóch stylów ze sobą jest błędem (jeśli nasi wspaniali architekci mi pozwolą tak to określić ). Jest dużo wolnej przestrzeni i dodatki z internetu nie tworzą razem z maxisem spójnej całości.

Może wystarczy poświęcić trochę więcej czasu na budowanie lub może podejrzenie innych domków na forum bądź w czasopismach ?

stare 24.01.2009, 21:25   #7
Matti93

Z tym bilardem to poprostu chciałem zrobić coś innego a nie taki standard
Matti93 jest offline  
stare 24.01.2009, 22:04   #8
justinea4

Domek nie zachwyca, ale mimo to jest całkiem niezły. W porównaniu do twoich poprzednich budowli chyba najlepszy. Jet parę rzeczy, które najbardziej rzucają sie w oczy a m.in. nie podoba mi się dach i bryła, takie ciemne i niezbyt ciekawe, stół do bilardu całkowicie nie pasuje , olbrzymie lustro w sypialni, psuje cały efekt, poza tym w większości puste ściany i niezbyt dobrze dobrane kolory. Oprócz tych elementów reszta jest super Wydaje mi się, że w takim razie V domek będzie już idealny no i oczywiście czekam, aż zbudujesz go i zamieścisz na forum
stare 24.01.2009, 22:53   #9
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

Bryła
Sama bryła jest stanowczo za dużo i ta przygnębiająca elewacja .
Ale podoba mi się pomysł z umiejscowieniem tarasów oraz samo położenie domu.
Zauważyłem też że jest bardzo mało okien . Co dodatkowa
Ogród
No cóż tak właściwie to tylko kilkanaście chaotycznie umieszczonych choinek .
Jeśli miał to być las przydało by się także trochę niższej roślinności takiej jak krzaki .
Wnętrze
Już na samym początku zraził mnie sam sposób prezentacji . Przypomniał mi The Sims 1
Skoro maxis w The Sims 2 dał nam grafikę trójwymiarową skorzystaj z niej i następnym razem rób zdjęcie z perspektywy Tzw. żabiej i włącz lub pobierz i umieść sufit.
Ogólnie w domu nie podoba mi się pomieszane style szczególnie że są to chyba najbardziej gryząca się połączenie stylów .
Kolorystyka oraz dobór mebli nie zawsze do siebie pasuje .
Za to podoba mi się kącik z dwoma sofami i kominkiem tylko następnym razem go rozpal dla efektu . No i co tam robi ten stół bilardowy nie dość że nie pasuje do pomieszczenia to zaraz na przeciwko drzwi wejściowych .
Ale ważne że robisz postępy ale twoje kolejne projekty są lepsze od poprzednich .
Ocena
+ Położenie domu
- Ubogi ogród
- Pomieszane style wewnątrz domu
- Nie zawsze dobry dobór kolorów oraz mebli
Ocena Liczbowa
Bryła 5/10
Ogród 5/10
Wnętrze 5/10
Ogół 5/10
Pozdrawiam
Kowalino
Wielebny jest offline  
stare 25.01.2009, 09:12   #10
Lawend

Wnętrza są nawet ciekawe.
W ogrodzie za pusto!
Kilka drzew to stanowczo za mało.
Dosadź coś jeszcze .

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania