Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.03.2009, 10:53   #1
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Livin` Bronze by Liv [BRAK ZDJĘĆ]

Po bardzo długiej przerwie, kolejny domek mojego autorstwa.
Jak już mówi nazwa tematu, dominującym kolorem jest brąz. Drugim takim wybijającym się jest zielony, a trzeci- średnie/jasne drewno.

Ulicę Pierwszą nr 3 w mieście Nieznanowo od niedawna zamieszkuje bogata rodzina Gaików.

Po lewej stronie Maciek, znany w całym SimPaństwie programista. Człowiek zdecydowanie inteligentny, wykształcony, ale i o bardzo chłodnym nastawieniu do innych Simów.
Obok niego jego żona Izabela, a na jej rękach mała Dorotka. Iza dnie spędza w domowym zaciszu opiekując się dzieckiem, które tak naprawdę jest jedynym jej towarzystwem.

EDIT: Teraz jest dobrze

Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 14:57
Liv jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.03.2009, 11:06   #2
MichałQ
Guest

Domyślnie Odp: Livin` Bronze by Liv

Bardzo ładny domek
najbardziej mi się podoba sypialnia
Ocena : 11/10

stare 14.03.2009, 11:17   #3
ddo bwayo

Reputacja: 10

Ładny, ale mam 2 uwagi.
1 jest brak okien od strony podjazdu, jakoś dziwnie to wygląda.
A 2 to taka, że w salonie użyłaś jasnych mebli a ściany ciemne.
Ogólnie bardzo ładny 9/10
Ps. Powtarza się początek
stare 14.03.2009, 11:19   #4
LillyGreace
Guest

jak dla mnie domek piękny. bardzo podoba mi się łóżko :-) kuchnia taka sobie ale ogólnie i tak 10/10 bo całokształt mnie zniewala. chciałabym grac w takim domku

stare 14.03.2009, 11:31   #5
vibratoria
Guest

Liv słoneczko. Zdjęcia rodziny i bryły wkleiły Ci się dwa razy.

EDIT 1: Znacznie lepiej.

Później edytuję i dopiszę komentarz.

EDIT 2: Komentarz właściwy.

Z wyjątkiem nieco pustego ogrodu, pustej przestrzeni w salonie - hallu, rowerku treningowego w salonie oraz lamp w kuchni i sypialni dziecka, dom mi się podoba. Najbardziej podoba mi się sypialnia rodziców. Bardzo klasyczna i stonowana - zachęca do drzemki. Dorzuciłabym tylko dywan i świece, ale i tak jest bardo dobrze.
Polubiłam Twój projekt, mimo iż nie jest idealny, to daje wrażenie harmonii i wyciszenia. Widać, że miałaś konkretny pomysł i konsekwentnie go zrealizowałaś. Wyszło zupełnie nieźle.

Ostatnio edytowane przez vibratoria : 14.03.2009 - 14:16

stare 14.03.2009, 11:46   #6
michal0000krk
Guest

Bardzo ładny domek
W moich ulubionych kolorkach :d
Ocenka : 20/10

stare 14.03.2009, 12:06   #7
seattle

Ładny, prosty i przytulny. Może trochę zbyt ciemno.
9/10

Czekoladowy.pl, Bonstons Mesejczusejcs.
stare 14.03.2009, 14:13   #8
Gio

Reputacja: 15

Musiaszę napisać komentarz do każdego pomieszczenia oddzielny, bo wręcz nie spospós opisać ten dom w jednym zbitym komentarzu ogólnie

Bryła:Właśnie odkryłem, że jest to klocek z jednym wklęsłym rogiem :] czyli zbyt dużego urozmaicenia to nie ma Całość poprawił dach pod lekkim kątem (ja też kocham ten kod ) , jednak jego czerń- trochę mniej mi sę podoba. W całej bryle nie ma żadnego czarnego elementu, jedynie ciemne brązy i to właśnie takich kolorów powinien być dach. Ale najbardziej we mnie uderzyła pusta ściana od strony podjazdu. Faktycznie, już nie raz się temu przyglądałem i odkryłem, że w starszym budownictwie faktycznie nie było okien w tzw. szczycie, jednak myślę, że dom jest na dzisiejsze czasy
Za to muszę Cię pochwalić za rozkład pomieszczeń Na taki klocek jest on bardzo pomysłowy, jednak ucierpiał na tym np. salon, ale o tym później. Ocena bryły:
7.5/10

Ogród:Gdzie się podziały te piękne ogrody Twojego autorstwa? Parę drzewek ustawionych w równym rządku tylko po to, aby nie było zbyt pusto to naprawdę nie da się nazwać ogrodem. I ten bezmyślny podjazd (jeszcze w dodatku bez samochodu ) zawalił całą sprawę kompletnie. Jedynym ratunkiem wydawałby się garaż- zapełniłby te puste, niezaorane pole i urozmaiciłby kształt bryły Ocena: 6/10

Salon:Jest w nim zdecydowanie zbyt pusto. Nie podoba mi się rowerek treningowy (szczególnie, że stoi przy drzwiach frontowych), dwie takie same kanapy i dużoooooo wolnego miejsca po środku i w tym takim jakby "skrzydle" I to jest właśnie defekt takie rozmieszczenia pomieszczeń, bo rozumiem, że nie ma czego tam na środku postawić Ocena: 6.5/10

Łazienka: Pomieszczeniem jest prostokąt więc nie można było zbyt bardzo kombinować w ustawieniu mebli, przez co najzwyczjnej postawiłaś je na dwóch ścianach równoległych do siebie- czyli nie można było gorzej Przszkadza mi też duże okno, które mimo tego, że jest zasłnięte żaluzją, to sprawia takie nieprzyjemne wrażenie utraconej prywatności Ale kolorystyka jest świetna. Ma w sobie taki "łazienkowy klimat" i za ten właśnie klimat 9/10

Pokój dziecka:- Pusto, pusto i jeszcze raz pusto! Cały środek pomieszczenia jest zbyht pusty i nie wystarczą nawet ściśle poustawiane pod ścianą zabawki. Za to kolorystyka jest jak najbardziej trafiona Ocena to: 7/10

Kuchnio-jadalnia:- muszę powiedzieć, że mi się podoba, jednak wcale nie pasuje mi jej umiejscowienie dopiero po pokoju dzieckia. Nie powinno być odwrotnie? I ostatnio kuchnie zamknięte są jakoś mało modne, więc trochę Ci nie wyszło Kolorystycznie jest niby wszystko w porządku, ale myślę, że meble i jasna lodówka trochę to wszystko zrypały :/ I te wielkie płyty na suficie- jakoś budzą we mnie przerażenie 7.5/10

Sypialnia: Jak dla mnie zbyt neutralna i za mało kontrastów , takich jak np. w pokoju dziecka Czyli dokładnego zdania na temat tego pomieszczenia to ja nie mam Pomieszczenie wydaje się być dobrze zagospodarowane przestrzennie, lecz brakuje mi jakiegoś akcentu "3D" na ścianie naprzeciw łózka Ocena 8/10

Ogólnie myślę , że stać Cię na więcej
Średnia ocen:
7,36

Pozdrawiam!
stare 14.03.2009, 15:41   #9
alishia
Guest

świetny domek w świetnym stylu i bardzo fajnie dobrane kolorki.
10/10 (;

stare 14.03.2009, 16:09   #10
dżin.

Ten domek jest zbyt piękny, aby określić go słowami
Te meble i to wszystko Gratulacje
Ale mam jedną uwagę:
Włączaj światło!
9/10

Pozdrawiam
dżin. jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania